Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Tabee, Costa del Sol: deze 6 bestemmingen zijn écht uniek

blog

Geschreven op
donderdag 16 mei
Geschreven door
Omdat je Hans van Accounting nu al voor het tweede jaar op rij tegenkwam bij het zwembad in Zuid-Frankrijk, of juist omdat je al een aantal verre bestemmingen hebt bezocht en op zoek bent naar iets unieks. Of omdat je ergens naartoe wilt waar je nog nooit over na hebt gedacht, maar waarvan je zodra je uit het vliegtuig stapt denkt: ‘wauw!’. Wat de reden ook is om een keer voor een bestemming te kiezen die anders dan anders is, deze zes zijn écht de moeite waard om ooit te bezoeken!
Decorative torn edge

1. Kroatië

Kroatië is een fijn land met veel geschiedenis, een rijke cultuur en vele eilanden met stranden. De unieke bestemming voor ons is Kornati National Park, een gebied vol onbewoonde rotsachtige eilanden met ruige kliffen, verborgen strandjes en knusse baaitjes. Met ons zeil je het nationale park binnen en maak je hier verschillende stops om te zwemmen, kajakken of te zonnen op jouw eigen privé strand. Met enig geluk spot je zeeschildpadden en zwemt een dolfijn langs de boot, hoe uniek is dat?

2. Madagaskar

I like to move it, move it … Als je ooit de film ‘Madagascar’ gezien hebt, heb je nu vast een beeld van een dansende maki in je hoofd. Deze halfaapjes zijn hét gezicht van Madagaskar en alleen al om K ing Julian een keer in het echt te zien, wil je naar dit eiland afreizen. Maar behalve maki’s heeft Madagaskar nog veel meer te bieden: tropische jungle, zinderende savanne, bizarre rotsformaties, rode zandpaden, enorme baobabbomen, palmstranden, rijstvelden én riksja’s. Klinkt bijna onmogelijk, toch? Toch is niets minder waar: dit eiland heeft het allemaal. Jij wilde uniek, dan krijg je het!

3. Japan

Nog zo’n land dat het allemaal heeft: Japan. Het is een land van contrasten: zakenmannen in pak lopen naast meisjes in kimono en in de achtertuin van torenhoge moderne wolkenkrabbers vind je traditionele tempels. Gelukkig kun je naast die wolkenkrabbers (die je onder andere in het bruisende Tokyo vindt) óók veel rustige plekjes, oude tempels, prachtige zentuinen en rustige wandelpaden ontdekken. En natuurlijk ontzéttend veel sushi eten.

4. IJsland

Toegegeven: van de Costa del Sol naar IJsland is best een grote stap. Maar van Nederland naar IJsland valt het best mee! Met een gemiddelde temperatuur in de zomer tussen de 10˚C en 14˚C is het weer in IJsland vergelijkbaar met onze herfst. Voor een lekkere zonvakantie hoef je er dus niet naartoe, maar wel voor de landschappen: IJsland is adembenemend mooi en een echte unieke bestemming. Ondergrondse vulkanen, thermische bronnen en dikke gletsjers wisselen elkaar af en zullen je keer op keer weer versteld doen staan. En als je geluk hebt (en IJsland tussen september en maart bezoekt) zie je zelfs het Noorderlicht!

5. Colombia

Er zijn maar weinig landen die zoveel variatie bieden als Colombia: waar je het ene moment een hike maakt door groene valleien, sta je het volgende moment in een stad vol koloniale gebouwen en kleurrijke huizen. Het tropisch regenwoud vind je relatief vlak bij de woestijn. Stranden grenzen aan jungle e n savannegebieden worden afgewisseld door duizenden metershoge bergen. Denk daar ook nog lekker eten, vriendelijke locals, een sierlijke taal en ritmische muziek bij en het plaatje is af. Do we need to say more?

6. Jamaica

Over ritmische muziek gesproken: het eiland van reggae en rasta wacht op je! Jamaica is meer dan je misschien zou denken: palmstranden worden afgewisseld door groene bergketens en pastelkleurige dorpen. Geniet in dit tropische paradijs van kleurrijke markten, gregoriaanse huizen, witte stranden, Jamaicaanse rum en natuurlijk relaxte reggaemuziek. Gegarandeerd dat je je hart verliest aan dit heerlijke eiland!

Meer inspiratie voor op reis?

Lijken deze bestemmingen je heel erg cool, maar zoek je iets waar je portemonnee ook gelukkig van wordt? Dit zijn vijf budgetvriendelijke verre bestemmingen.
Wil je je reis nog memorabeler maken? Deze unieke slaapplekken en activiteiten maken je reis nog specialer!

Heb je deze bestemmingen allemaal al afgevinkt, of reis je toch liever ergens anders heen? Geen zorg: met ons reis je naar 50 bestemmingen wereldwijd. Wil je graag meer weten over je favoriete bestemming? Vraag dan onze insidertips aan!

background-pattern