Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Top 9 tropische eilanden

blog

Geschreven op
woensdag 22 juli
Geschreven door

Tropische toetjes

Heerlijk relaxen op dat ene verlaten eilandje waar niets moet en alles mag: het is een heerlijke afsluiting óf onderbreking van je reis. En reis je met ons, dan staat je slaapplek in veel gevallen op het strand, dus je hoeft écht helemaal niets te doen.

Ben je niet zo’n stilzitter? Trek dan je wandelschoenen aan en  zoek naar watervallen, ga snorkelen over kleurrijke koraalriffen of maak kennis met gastvrije inwoners. In de Caribbean en Australië is het ook mogelijk om te gaan zeilen, waarbij je de kapitein kunt helpen met het hijsen van de zeilen. Aye aye, captain!

1. Thailand: eilandhoppen aan de oostkustEilandhoppen in Thailand

De ultieme eiland-hopervaring in Thailand is de combinatie van het levendige eiland Ko Samui met het ongerepte groene eiland Ko Phangan. Terwijl je op Ko Samui door de levendige winkelstraat van Lamai wandelt, kun je op Ko Phangan juist genieten van verscholen palmbaaien of de groene heuvelachtige binnenlanden intrekken. Maak bijvoorbeeld een tocht naar Kao Ra, het hoogste uitkijkpunt van het eiland. Op de weg ernaartoe kun je apen, wilde zwijnen en herten spotten. Klinkt relaxen je toch iets beter in de oren? Dan loop je vanuit je hotel zo het spierwitte zandstrand op.
Lees verder op Riksja Thailand.

2. Cuba: tropisch paradijseilandIn de hangmat op Cayo Levisa, Cuba

Cayo Levisa: een plek op Cuba waar het leven ongecompliceerd is. Wandel langs de drie kilometer lange kust, zoek verkoeling in de branding of snorkel wat rond op zoek naar al het moois onderwater. Na een ‘intensieve dag luieren’ geniet je in het restaurant van je verblijf van een heerlijke Creoolse maaltijd en van de inventieve cocktails van de barman.

3. Fiji: palmenstrand ontmoet regenwoudGenieten op het strand in Fiji

Bij aankomst op de Fiji-eilanden word je vrolijk ontvangen door de lokale bevolking en krijg je een bloemenkrans omgehangen, een traditie op het eiland. De hagelwitte stranden en groene regenwouden doen bijna magisch aan. Hoogst waarschijnlijk zul je worden uitgenodigd voor een potje kokosnootbowlen, de lokale sport.
Lees verder op Riksja Nieuw-Zeeland.

4. Australië: hijs de zeilen bij WhitsundaysWhitsundays, Australie

Ben jij iemand die niet stil kan zitten, maar toch wil genieten van paradijselijk eilandjes? Dan is een sportieve zeiltocht langs de Australische Whitsunday-eilanden echt iets voor jou. Het jacht brengt je in drie dagen naar de verschillende en vaak nog onbewoonde eilanden van de Whitsundays. Help de kapitein met het hijsen van de zeilen, ga snorkelen tijdens de stops en verken de eilanden op eigen gelegenheid bij de ankerplekken.
Lees verder op Riksja Australië.

5. Malediven: verborgen koraaleilandenSlapen op het water op de Malediven

Na de olifanten en jungleavonturen van Sri Lanka nog even relaxen op droomeilanden van de Malediven? Snorkel met je flippers aan tussen zeeschildpadden en anemoonvisjes van het huisrif, loop een rondje om het eiland of geniet van een exotische cocktail bij zonsondergang. Je verblijf is een sfeervolle bungalow op een hagelwit zandstrand met uitzicht op de azuurblauwe lagune.
Lees verder op Riksja Sri Lanka.

6. Vietnam: hangmat op palmeneilandPalmeneiland, Vietnam

Wit strand, blauwe baai, hangmat tussen de palmen en versgevangen vis op het menu. Palmeneiland is Vietnam op z’n meest exotisch. Snorkel tussen kleurrijk koraal, vaar naar groene eilandjes, spot exotische vogels in de mangroven en lees een boek op de veranda van je bungalow. Het leven voltrekt zich in een lui tempo. Je kunt veel doen, maar niets moet.
Lees verder op Riksja Vietnam.

7. Panama: onthaasten op KunawijzeYandup Island Lodge, Kuna Yala (San Blas) Panama

Op het Panamese eiland Yandup verblijf je in een kleinschalige lodge dat gerund wordt door de Kuna-gemeenschap. Ontdek per boot de nabijgelegen eilanden en mangroves of geniet op je veranda van het uitzicht over zee. ’s Avonds schuif je aan voor een uitgebreide Kuna-maaltijd van verse vis en schelpdieren. De volgende dag neem je een kijkje in het leven van de Kuna-gemeenschap en kun je je eigen mola (met de hand genaaid kledingstuk) scoren.
Lees verder op Riksja Panama.

8. Galapagoseilanden: once in a lifetimeGalapagoseilanden, Ecuador

Combineer je reis door Ecuador met die once in a lifetime ervaring: een bezoek aan de Galapagoseilanden. Een bestemming met unieke flora en fauna: vogels met blauwe voeten, reuzenschildpadden, zeeleeuwen en leguanen. Ze zijn niet schuw en leven hier al eeuwenlang ongestoord. Om zó dicht bij wilde dieren te komen dat je ze bijna aan kunt raken, is een ervaring om nooit te vergeten.
Lees verder op Riksja Ecuador.

9. Griekenland: ezelpad naar eilandzichtAmorgos, Griekenland

Weg van het drukke toerisme, dicht bij het traditionele leven van de Grieken. Dat is het eiland Amorgos. Geniet van authentieke dorpjes en knusse taverna’s, waar je lokale bewoners met ezels ziet passeren. Of klim zelf op een ezel en ontdek het bergachtige landschap met verscholen dorpjes en weidse uitzichten op de omringende eilanden.
Lees verder op Riksja Griekenland.

background-pattern