Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Galapagos Cruise: de onbewoonde eilanden

bouwsteen

 • Reisschema:
  Diverse eilanden van Galapagos
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteiten:
  Volledig activiteitenprogramma
 • Reissom:
  Vanaf € 2.460,- p.p. bij 2 personen
 • Upgrade:
  Vanaf € 3.725,- p.p. bij 2 personen
 • Verlengen:
  Op aanvraag
 • Aanvang:
  Maandag of vrijdag
Hoogtepunten:
✓ Dieren spotten op afgezonderde eilanden en snorkelspots
✓ Overnacht op een eenvoudige boot in een hut met stapelbed en eigen sanitair
✓ Kleine boot met maximaal 16 personen
✓ Reis efficiënt en vaar iedere dag naar een nieuwe bestemming
✓ Alle maaltijden zijn inbegrepen
✓ Upgrade: grotere hutten of losse bedden
Bartolome onbewoond eiland Galapagos
Decorative torn edge

5-daagse Galapagos reis per boot

In ‘Darwin stijl’ maak je met een klein internationaal gezelschap een cruise langs de bijzondere Galapagos eilanden. Op de Galapagos eilanden worden erg veel boten aangeboden in verschillende prijs/kwaliteit klassen. Wij kiezen ervoor om te werken met kleinschalige boten met maximaal zestien passagiers aan boord. De prijzen zijn hierdoor hoger maar reizen met een kleine, intieme groep vinden we erg belangrijk tijdens je ‘once in a lifetime experience’. De dieren zijn niet schuw maar als je met een groep van veertig of meer het eiland op komt, houden ze het vaak voor gezien. Wij werken met drie klassen. Door onze kennis en specialisme kunnen wij gemakkelijk schakelen als een boot vol zit of bij aanbiedingen. De kwaliteit van de boten wisselt erg en daarom werken wij enkel met boten die wij kennen en waar wij goede ervaringen mee hebben.

Tip

Voor de kerst- en zomervakantie adviseren wij je om tijdig je Galapagos reis vast te leggen. Wij raden je aan om een jaar van tevoren te beginnen met het plannen van je Galapagos cruise zodat de klasse naar wens nog voldoende beschikbaarheid heeft.

Decorative torn edge

Dag-tot-dag-programma Galapagos cruise

Als een soort expeditie maak je een bootreis langs de eilanden. Tijdens de nacht vaar je lange afstanden en ’s ochtends ben je in een heel nieuwe omgeving. Wandel de ene dag op Santa Cruz tussen de reuzenschildpadden en snorkel de volgende dag met de zeeleeuwen bij Santa Fe. De route die de boot vaart is per vertrekdatum verschillend. Houd er rekening mee dat routes onder voorbehoud van eventuele wijzigingen zijn. Deze wijzigingen kunnen doorgevoerd worden voor en tijdens de cruise. Zie hier een voorbeeldroute. Deze mogelijke route geeft je een goed beeld van een 5-daagse Galapagos cruise.

Er zijn diverse vaarroutes op de Galapagos eilanden die per boot verschillen. Elke aangeboden route gaat langs meerdere eilanden. Vraag de vaarroute voor de aan jou aangeboden boot na bij de reisspecialist.

Decorative torn edge
Beste reistijd Galapagos eilanden

Je kunt het hele jaar door de Galapagos eilanden bezoeken en elke periode heeft unieke gebeurtenissen. We hebben een Galapagos natuurkalender gemaakt met een uitgebreid overzicht per maand.

Let op!

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: bij annulering van het Galapagos programma gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Tot 62 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 50% en vanaf 61 dagen voor vertrek is dit 100%.

Decorative torn edge

Upgraden van je Galapagos cruise

Wanneer je budget voor de Galapagos cruise hoger ligt dan onze standaardoptie, dan kunnen we een boot voor je regelen met ruimere hutten en losse bedden. Zo ervaar je de archipel met iets meer comfort. De route die je dan aflegt is ook anders dan de budget-cruises, maar ook hier geldt dat de route afhankelijk is van het weer. Geef ons door als een upgrade je voorkeur heeft.

Een voorbeeldroute is als volgt:
Dag 1 – Isla Santa Cruz
Dag 2 – Isla Floreana
Dag 3 – Isla Española
Dag 4 – Witch Hill
Dag 5 – Isla San Cristobal

Decorative torn edge

Verlengen van je Galapagos cruise

Is een vijfdaagse Galapagos-cruise niet genoeg voor je? Dan heb je twee opties: je kunt de cruise verlengen naar een achtdaagse cruise of je combineert een cruise met een landarrangement in Santa Cruz of San Cristobal. De programma’s van de landarrangementen vind je terug in de bouwstenen. Wij horen graag wat je voorkeur heeft.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Galapagos Cruise: de onbewoonde eilanden

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Het beste van Galapagos: Santa Cruz, Isabela en San Cristobal

 • Isabela, Santa Cruz en San Cristobal
 • 8 dagen / 7 nachten
 • Vanaf € 1.215,- p.p. bij 2 personen (exl. vluchten t.w.v. ongeveer €600 p.p.)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
galapagos leguaan
bouwsteen

Galapagos eilandhoppen: proeven van Santa Cruz en San Cristobal

 • Santa Cruz, San Cristobal en een omliggende onbewoond eiland
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen (exl. vluchten t.w.v. ongeveer €600 p.p.)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern