Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Goed voorbereid op reis: dit is de ultieme vakantie-checklist

blog

Geschreven op
donderdag 18 april
Geschreven door

Voordat je op reis gaat, ben je waarschijnlijk nog druk met alle voorbereidingen. Want welke Netflix-serie móét je hebben gezien als reisfanaat? Wat zijn dé reisboeken voor in je koffer en welke reisartikelen mogen niet ontbreken in je (hand)bagage? Zie dit als Het Grote Reisblog Met Alle Antwoorden: een overzicht met alles wat je moet hebben én weten voordat je op reis gaat.

Haal het maximale uit je voorpret

Het allerbelangrijkst om te doen tijdens maar ook voordat je op reis gaat is genieten! Je reis begint eigenlijk al bij de voorpret. Dan hebben we het natuurlijk niet over je visum aanvragen, je paspoort verlengen, een oppas voor je planten regelen en je koffer inpakken, maar wél over deze manieren om het maximale uit je voorpret te halen.

De beste inpaktips voor vertrek

Tips inpakken koffer

Heb je alles geregeld – inclusief die plantenoppas – ligt je koffer nog steeds oningepakt in de hoek van de kamer. Want wat moet er eigenlijk allemaal in, en waar begin je? Met deze paklijst voor een verre reis heb je alles op een rij. Reis je met kinderen? Dan ziet je koffer er net iets anders uit, dus ook daarvoor hebben we een fijne paklijst. En dat niet alleen, we delen ook nog de beste insidertips hoe je alles het beste in je koffer of rugzak kunt krijgen. Hup, koffer uit de hoek van de kamer en inpakken maar! Hoef je daarna alleen nog maar de gieter klaar te zetten.

Last minute weg? Denk hieraan!

Ja echt: het is in sommige gevallen mogelijk om binnen twee weken in het vliegtuig te zitten. Dat is toch geweldig nieuws voor elke reisfanaat? Maar voordat je meteen je koffer van zolder haalt en begint met inpakken, geven we graag een korte checklist om vervelende verrassingen te voorkomen. Als je deze punten hebt afgevinkt, houdt niets je meer tegen!

Lange vlucht? Zo overleef je het

Zie je op tegen de vlucht, omdat die lang duurt of je simpelweg niet zo dol op vliegen bent? Een lange reis kan erg vermoeiend zijn, maar met onze vliegtips kom je je vlucht zeker door en stap je fris het vliegtuig uit. Als je onze tips voor yoga-oefeningen voor in het vliegtuig ook nog eens toepast, voorkom je stijve spieren en spring je als een jong lammetje het vliegtuig uit.

Op reis? Tips tegen een jetlag

Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: wie een aantal tijdzones doorkruist, krijgt soms last van een jetlag. Hoe vervelend is het als je de eerste dagen van je vakantie helemaal voor pampus ligt en eigenlijk die mooie omgeving niet ten volle kunt waarderen? Liever voorkom je daarom een jetlag. Gelukkig kun je er iets tegen doen. Wat? Dat vertellen we je aan de hand van negen anti-jetlagtips.

5+ gadgets die niet mogen ontbreken in je koffer

Er zijn van die hebbedingen die gewoon écht ontzettend handig zijn. Of je nou met een backpack of koffer reist, sommige zaken mogen eigenlijk echt niet ontbreken. Daarom hebben we vijf gadgets op een rij gezet waar wij niet meer zonder kunnen!

En ook: de tien vetste watergadgets

Om ervoor te zorgen dat je reis niet in het water valt – letterlijk – zijn er handige gadgets die je spullen hoog en droog houden. Al heb je voor sommige hebbedingen zelfs wat nattigheid nodig … Van een snorkelbril tot superhandige waterfles: met deze watergadgets wordt je reis een spetterend succes.

Het lekkerste leesvoer voor op reis

Vraag een aantal reisverslaafden iets over reizen en je wordt overspoeld met antwoorden. Bijvoorbeeld over de mooiste, leukste of gaafste boeken die iets met reizen te maken hebben. We hebben onze vijftien aanraders voor je op een rij gezet. Bonus: de meeste boeken zijn ook als e-book te verkrijgen. Wel zo handig, als je koffer al bomvol zit met andere spullen. Veel leesplezier!

De beste Netflix-series voor reisfanaten

Liever even achteroverleunen en een goede film of serie kijken? Er zijn tal van natuur- en wilddocumentaires op Netflix het kijken waard. Daarnaast zijn genoeg series en films die opgenomen zijn op exotische bestemmingen. Déze twaalf Netflix-series, -films en -documentaires moet je als reisfanaat gewoon gezien hebben. Tip: download je favoriete Netflix-films en -series op je mobiel of tablet: perfect voor die lange vlucht.

De lekkerste muziek voor op reis

Muziektips voor op reis

Of je nu al on the road bent of niet, sommige liedjes brengen je gegarandeerd in de reisstemming. Samen met platenlabel Sony Music hebben we de travelplaylist Sounds like Traveling samengesteld. Een feelgood verzameling van reismuziek waar wij blij van worden, en jij waarschijnlijk ook!

Nog inspiratie nodig voor een bestemming?

En, hoe zit het met je reiskriebels? Met al deze tips moet het helemaal goed komen. Als allerlaatste hebben we nog één grote tip voor je. Heb je nog geen reis op de planning staan en weet je ook nog niet naar welke bestemming je wilt, dan is de bestemmingswijzer een goed begin. In drie stappen de bestemmingen die bij jouw wensen passen. Handig!

Naar de bestemmingswijzer

background-pattern