Waaghalzen opgelet: dit zijn de 5 gaafste canopytours in het buitenland

Mag er van jou wel een snufje avontuur in je vakantie zitten? Dan is ziplinen dé avontuurlijke activiteit die je zoekt. Zoevend van boomtop naar boomtop over een dikke kabel is er niets anders dan een spectaculair uitzicht, de wind die langs je oren suist en de adrenaline die door je aderen stroomt. In Nederland is tokkelen (ook wel ziplinen of een canopytour genoemd) al gaaf, maar in het buitenland al helemaal! Ben jij een echte daredevil, dan hóren deze vijf canopytours gewoon op jouw bucketlist.

Ziplinen in Costa Rica

Canopy tour Monteverde Costa Rica

Wist je dat ziplinen is ontwikkeld in Costa Rica? Een bioloog die onderzoek deed naar bomen in het regenwoud zocht een manier om snel van boom naar boom te kunnen gaan. Hij bedacht een systeem van stalen kabels die de kruinen van de bomen met elkaar verbonden. Extra gaaf dus om in het nevelwoud van Costa Rica zo’n avontuurlijke canopytour te doen! Zoef in een tuigje door de toppen van de bomen en over dalen of ravijnen en voel hoe de adrenaline door je aderen stroomt.

Op naar het nevelwoud van Costa Rica

Tokkelen en abseilen in Mexico

Mexico ziplinen

Hoogtevrees moet je niet hebben, want tijdens deze canopytour in Mexico slinger je op zo’n dertig meter hoogte door de boomtoppen. Probeer ondertussen ook een beetje te genieten van het uitzicht, want dat is in het natuurpark Kolem Jaa werkelijk schitterend. Na de lunch ga je met een gids abseilen van een waterval, waar je eenmaal beneden een commando-parcours aflegt. Alleen voor echte avonturiers!

Op naar Mexico

Canopytour in Zuid-Afrika

Ziplinen Zuid Afrika

Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika kunnen wandelaars en natuurliefhebbers hun hart ophalen in Champagne Valley. Bergschoenen aan, veters gestrikt, dagrugzak mee en bly op die pad. Grillig gevormde bergen, groene bloemenvelden en water dat tientallen meters naar beneden klettert zijn je uitzichten, en als je wat meer adrenaline wilt voelen zoef je daar op flinke hoogte overheen. Tijdens deze tocht van zo’n drie tot vier uur roetsj je als een ware Tarzan tussen de boomtoppen door.

Ziplinen in Zuid-Afrika

Tokkelen in Vietnam

Vietnam ziplinen

Phong Nha Ke Bang National Park in Vietnam staat garant voor actie en avontuur, in een rustige en groene omgeving. Kajakken, hiken, fietsen, zwemmen in een modderbad of een dark cave verkennen? Dat kan hier allemaal. Maar ook … Tokkelen! De zipline eindigt bij een grot, waar je een lampje op je hoofd krijgt en samen met een gids op ontdekkingstocht gaat. De grot staat bekend om de heilzame modderbaden, waar je natuurlijk ook even in kunt poedelen. Afspoelen doe je vervolgens weer bij het resort.

Op naar Vietnam

Canopytour in Suriname

Suriname ziplinen

Tijdens jouw rondreis door Suriname kun je in Brownsberg Natuurpark met hoge snelheid zoeven door de boomtoppen, terwijl je weidse uitzichten hebt over de omgeving én allerlei wilde dieren spot. In anderhalf uur roetsj je van platform naar platform terwijl je tropische vogels, kleurrijke vlinders, slangen en apen om je heen ziet.

Op naar Suriname

Onderneem je liever andere activiteiten?

Fietstocht ZionBlijf je liever met beide benen op de grond, maar wil je wél wat actiefs doen? Bekijk dan eens deze fietstochten op reis. Bijvoorbeeld op de fiets door Rio de Janeiro in Brazilië, door de tempelvallei van Myanmar of de druivenvallei in Zuid-Afrika! Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan déze unieke bestemmingen eens, waar je maanden na je reis nog steeds over zult praten.