ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo
Menu background

Naar boven

Alle beetjes helpen in Port Elizabeth

bouwsteen

 • Reisschema:
  Port Elizabeth
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 277,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. bezoek project
Wij vinden Port Elizabeth de perfecte stad om ons steentje bij te dragen. Achter de uitgerekte stranden van deze vriendelijke stad liggen de townships. Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid. Een van de bewoners van de township neemt je graag een dagje mee op pad en zorgt goed voor je. Een aantal jaar geleden is hier een vrijwilligersproject gestart waarbij (veelal internationale) studenten het leven in de townships een stukje makkelijker en leuker proberen te maken. En zij kunnen wel wat hulp gebruiken. Denk aan coachen bij een potje rugby, kinderen vermaken op de crèche, tandenpoets- of dansles geven, voorlezen of het opknappen van een gebouwtje in de township. Wij waren behoorlijk onder de indruk van wat ze doen!
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Port Elizabeth

Vandaag kom je aan in Port Elizabeth. Port Elizabeth is de vijfde stad qua grootte van Zuid-Afrika. PE (zoals het door de locals ook wel wordt genoemd) staat bekend als vriendelijke maar ook als winderige stad. Je verblijft hier in een van de gezellige en comfortabele guesthouses met zwembad. In de middag heb je de tijd om langs de winkels en restaurants te struinen. Of ga naar een van de vele uitgerekte stadstranden. Lekker ontspannen op een strandbed in de zon of uitwaaien tijdens een strandwandeling.

Decorative torn edge

Dag 2 – Helpen in de township Port Elizabeth

Vandaag is het tijd voor vrijwilligerswerk. Parkeer je auto op het meeting point bij de township en ontmoet je gids voor deze ochtend. Je gids komt hiervandaan en zal je vandaag alles over het lokale leven vertellen. Je sluit je aan bij een vast groepje vrijwilligers. Je dag hangt af van wat er die dag plaatsvindt. Zo gaan de kinderen op een schooldag meestal het sportveld op en kun je een balletje trappen of een wedstrijd begeleiden. Of zing liedjes met de kinderen op de crèche. Je kunt zelf aangeven wat je leuk vindt en wij gaan op zoek naar een activiteit die hierop aansluit. Misschien ben jij wel heel handig en kun je het dak van het buurthuis repareren. Of kun je je creativiteit kwijt in het maken van een mooie muurschildering op de crèche. Rond twee uur word je terug naar je auto gebracht.

Mocht je meer willen doen dan een ochtend helpen, dan kun je altijd schoolbenodigdheden doneren zoals pennen, ballen, voetbalschoenen of pindakaas voor de lunch. Kortom: alle hulp is welkom!

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Port Elizabeth of bezoek Addo

Vandaag vertrek je naar je volgende bestemming. Je kunt ervoor kiezen om een extra nacht in Port Elizabeth te verblijven. Je rijdt namelijk in een uur naar het nationale park Addo. Je spullen hoef je niet in te pakken, want ’s avonds kom je weer bij hetzelfde hotel terug. Met je huurauto rijd je door het park en speur je de bush af naar leeuwen en grazende buffels. Bij de waterholes zie je zebra’s drinken of olifanten badderen. Een extra dagje relaxen aan het strand of aan het zwembad kan natuurlijk ook. Even bijkomen van alle indrukken die je de dag ervoor hebt opgedaan.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Alle beetjes helpen in Port Elizabeth

background-pattern