Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Paspoort

Voor een vakantie in Griekenland heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig. Een paspoort of een identiteitskaart is voldoende om door Griekenland te mogen reizen. De reisdocumenten dienen geldig te zijn bij terugkomst in Nederland. Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort, neem dan contact op met de ambassade van Griekenland in Den Haag om de immigratieregels te checken met betrekking tot jouw nationaliteit.

Maak voor vertrek een aantal kopieën van je paspoort, bankpasjes en verzekeringspapieren. Deze laat je achter bij familie of vrienden in Nederland. Stop ook een of meerder kopieën op verschillende plekken in je bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies. Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig.

Geldzaken

In Griekenland gebruikt men net als in Nederland de euro. Je hoeft geen geld te wisselen en ingewikkelde rekensommetjes te maken bij het kopen van souvenirs voor de achterblijvers. In de meeste grotere plaatsen in Griekenland kun je pinnen. Je hoeft geen stapels geld mee te nemen tijdens je reis. Voor de kleinere eilanden en verblijf bij families in plattenlandsdorpjes is het wel aan te raden wat geld op zak te hebben.

 

Zakgeld

Je persoonlijke uitgaven tijdens je Griekenland vakantie zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Wij gaven gemiddeld €40,- per dag uit aan maaltijden, fooien, bezine en entreegelden.

 

Gezondheid

Griekenland is een schoon Europees land. Toch loop je, net als in de rest van de wereld, het risico om ziek te worden tijdens je reis.

Voordat je vertrekt kun je al een aantal voorzorgsmaatregelen treffen; die bespreken we eerst. Vervolgens belichten we wat je ter plekke kunt doen om gezond te blijven en tenslotte geven we aandacht aan zaken waarop je bij thuiskomst moet letten.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen