Naar boven

De opvallendste national parken van Costa Rica

blog

Wie er van natuur houdt, moet volgens ons naar Costa rica. En waarom? Omdat Costa rica één van de groenste landen ter wereld is. Je vindt er vele national parken waar je kunt genieten van de mooie natuur, je kunt er dieren spotten en sportieve activiteiten ondernemen. Wij hebben de meest opvallende parken voor je op een rijtje gezet.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 6 september
Geschreven door
Kiki van Nes

Tortuguero

Eén van de bekendste parken van Costa Rica is Tortuguero National Park. De meeste reizigers slaan dit park dan ook niet over. Daarnaast is het een relaxte start van je reis na aankomst in San José. Altijd al zeeschildpadden willen zien? Dat kan in Tortugero National Park. Dit natuurgebied staat vooral bekend om de schildpadden die hun eieren komen leggen van juli tot oktober. Het is erg bijzonder om te zien hoe de moederschildpadden na zonsondergang op de stranden gaan nestelen. Ook leuk: Alles en iedereen wordt per boot vervoerd in de immense jungle.

Tortuguero kano

Boca Tapada

Het dorpje Boca Tapada ligt in een wat minder ontdekt gebied van Costa Rica. Boca Tapada is gelegen in het regenwoud aan de oever van de San Carlos rivier. Wanneer je via ons Boca Tapada bezoekt, verblijf je in onze special stay: een ecolodge of -boomhut. Het bijzondere hiervan is dat de tuin direct grenst aan de jungle en de rivier. Vanuit de lodge kun je meedere dingen ondernemen. Je kunt gaan kanoën op de rivier waarbij je onderweg veel dieren tegenkomt, zoals apen, krokodillen en vogels. Ben je meer geïnteresseerd in kikkers en slangen? Maak dan een avondwandeling. Samen met een gids ga je in de tuin van de lodge op zoek naar nachtdieren. Ook is er een lokale boerderij in de buurt waar je kennis kunt maken met de lokale gemeenschap. Doe je het liever rustig aan? Dan is tot rust komen met een boek op je balkon ook een optie.

Manuel Antonio

Dit park ligt direct aan zee, waardoor je zo vanaf het park het witte strand op loopt. Je kunt er goed zwemmen en snorkelen. Het park zelf is niet zo groot, dus je kunt het gemakkelijk zelf ontdekken. Een gids is daarom niet nodig. Gidsen zijn overigens vrij prijzig en meer gericht op Amerikaanse toeristen. Vanwege de combinatie van het park en het strand is Manuel Antonio een populaire afsluiting voor veel reizigers. Het kan dus erg druk zijn. We adviseren je om vroeg weg te gaan, zodat je de drukte in het park voor bent. Ook niet onbelangrijk: let goed op je spullen, want de brutale aapjes en wasberen gaan er zo met je spullen vandoor.

Corcovado

Vanwege de uiteenlopende flora en fauna is Corcovado één van de meest diverse parken van Costa Rica. In het park vind je naast de 500 boomsoorten ook 140 verschillende zoogdieren. Zo leven er tapirs, poema’s, slingerapen en wilde zwijnen. Wij bieden je een verblijf aan in een lodge midden in de natuur vlakbij het park. Je kunt vanuit hier een dagtrip maken naar Isla del Caño. Dit eiland is een goede plek om te snorkelen, want het water is er uitzonderlijk helder en het koraalrif is in goede staat. Voor de echte hikers kunnen we ook een programma samenstellen waarbij je een pittige wandeling maakt door het park. Heb je een minder ruim budget, maar wil je het park toch bezoeken? Dan raden we onze ‘Uvita: Ruige junglebaaien van het zuiden’ bouwsteen aan. Vanaf het surfdorpje Dominical kun je namelijk een dagtrip maken naar Corcovado.

Wil je graag meer informatie over een rondreis Costa Rica, bekijk dan zeker een van de andere blogs of de bouwstenen of rondreizen van Costa Rica.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern