Menu background

Naar boven

Wat zijn de gaafste nationale parken van Canada?

blog

Canada staat natuurlijk bekend om het natuurschoon en de verschillende natuurparken. Naast de veel bezochten parken zijn er ook nog een aantal minder ontdekte pareltjes. Waan je in de rust en indrukwekkende natuur van deze natuurparken zonder veel andere reizigers tegen te komen. Dit zijn volgens ons de gaafste nationale parken van Canada.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 7 augustus
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Delen op social media

West Canada

Pacific Rim National Park (West)

Canada is ook rijk aan een robuuste kust. In het Pacific Rim National Park komen de oceaan en de oerbossen samen. De hoge en ruige golven zijn een fijne afwisseling in de natuurparken. Het is de perfecte plek voor het maken van hikes langs de kustlijn. Hou je ogen goed open, want reis je tussen mei en september heb je kans om walvissen en met veel geluk orka’s te spotten.

Wells Gray Provincial park (West)

Wells Gray is de Canadese wildernis zoals je die verwacht. Hiken door de overweldigende natuur. Het leefgebied van beren, elanden en wolven. Daarbij staat Wells Gray bekend om haar spectaculaire watervallen, sommigen zijn wel 100 meter hoog. In de zomermaanden kan het wel wat drukker worden, maar nog lang niet zo veel bezocht als Banff en Jasper.
Wells Gray is de perfecte plek voor verschillende gave activiteiten. Zo kun je gaan raften, kanoën, paardrijden en mountainbiken. Hou je van wat actie tijdens je reis, dan mag een bezoek aan Wells Gray Provinciaal park niet missen.

Oost Canada

Algonquin Provincial Park (Oost)

Wie denkt dat alle mooie natuurparken in het Westen van Canada liggen heeft het mis. Algonquin is het oudste en grootste park van Ontario en het bewijs dat Oost Canada ook absoluut de moeite waard is. Stap in je kano en ga al varend op ontdekkingstocht of stap weer in je bergschoenen op weg naar een nieuw avontuur. Hou je camera in de aanslag want het park is een perfect plek voor het spotten van wasberen, otters, elanden en beren.

Thousand Islands (Oost)

Het Thousand Islands National park is een van de kleinste parken in Canada. Het gebied wordt gevuld met meer dan 1500 grote en kleine eilanden verdeeld over de St. Lawrence rivier. Enkele eilandjes worden bewoond met schitterende huizen en anderen zijn onbewoond natuurschoon. Ieder eiland heeft zijn eigen karakter en dit maakt het gebied ontzettend divers aan natuur en dieren.
Met de bouwsteen “Thousand Island in Lake Ontario” ga je per boot door het Nationale Park en vaar je langs de verschillende eilanden. Daarbij krijg je enthousiast uitleg over de geschiedenis van de scheepvaart en marine in dit gebied.

La Mauricie National Park (Oost)

La Mauricie is het park waar je echt naartoe moet in het najaar. Dit is de tijd van het jaar waar de bladeren gaan verkleuren en de dieprode, oranje en bruine tinten je tegemoet komen. Het is de beste manier om in de herfstsferen te komen. Ook hier kun je te water het park bewonderen door te kanoën of kajakken. Met heel veel geluk spot je één van de zeldzame houtschildpadden. Mocht dit niet lukken heb je altijd nog kans om de elanden, beren en otters te zien.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

bouwsteen

Easy Going Vancouver

 • Vancouver
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 169,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 7: Kamperen en meer

 • Vancouver - Vancouver Island - Whistler - Wells Gray - Rocky Mountains
 • 21 dagen / 20 nachten
 • Vanaf € 1495, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Niagara Watervallen Hornblower
bouwsteen

Boot naar bulderend water – Niagara

 • Niagara Watervallen
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Canada highlights rockies
rondreis

Rondreis 1: Langs beren, meren en bossen

 • Vancouver - Vancouver Island - Whistler - Wells Gray - Rocky Mountains
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vanaf € 2325, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern