Baie plesier op safari

blog

Geschreven op
dinsdag 28 januari
Geschreven door
stefan.greeuw
Delen op social media

Ranger safari Zuid-AfrikaToen ik met een ranger door een privé reservaat grenzend aan Kruger reed, zagen we een jonge mannetjes olifant in de bush. Verstoten door zijn moeder om nu te leren op eigen benen te staan. Met klapperende oren en wild getetter stond de olifant ons bang te maken. En het werkte, wij bleven netjes op afstand. De ranger vertelde dat jonge stieren eerst met andere vrijgezellen in een kudde leven en vervolgens alleen verder gaan.

Mijn inziens is dit één van de pluspunten van een safari met een rangers. Niet alleen kennen ze het gebied goed waardoor ze weten waar de dieren zich ophouden. Maar ook leer je veel over de dieren in het algemeen. Rangers zijn vaak voor lange tijd in een park waardoor ze dieren zien opgroeien en leren kennen. Ze weten precies bij welke dieren je op afstand moet blijven, maar ook bij welke dieren je dichter bij kunt komen.

Overnachten in een lodgeAan de rand van het Kruger Park zijn een aantal privé reservaten. De naam zegt het al, deze reservaten zijn in privé bezit. Echter grenzen ze direct aan het Kruger Park en hebben geen hekken. Alle dieren in Kruger komen dus ook in deze privé reservaten. Het is iets duurder om in deze reservaten te slapen en op safari te gaan, maar daardoor kom je minder medereizigers tegen. Dit gaf mij een exclusiever gevoel en intensere beleving. Je slaapt in Afrikaanse lodges, een bijzondere overnachting. Soms zelfs zonder hek erom heen. Onze bouwsteen Olifanten in het Kamp heeft deze naam gekregen omdat er letterlijke ’s nachts olifanten over het terrein liepen. Ik zag de voetafdrukken voor mijn (comfortabele) tent en naast het kampvuur in de grond. Wauw! Dit is safari voor mij!

 

Bord in Kruger ParkIs dit dé manier om op safari te gaan in Zuid-Afrika. Nee hoor, dat niet zozeer. Het is één manier. Het leukste vinden wij om een ranger safari te combineren met een self-drive safari. Want het is onbeschrijfelijk gaaf om zelf te rijden en een familie leeuwen te zien slapen of te moeten remmen voor een giraffe die de weg oversteekt. Het Krugerpark leent zich hier uitstekend voor. De wegen zijn duidelijk aangegeven, je hebt een kaart en kunt zelfs vooraf inzien waar andere reizigers dieren hebben gespot. Maar ook later in je Zuid-Afrika reis kun je een self drive safari maken, bijvoorbeeld in Addo Elephant Park. Net als in Kruger kun je hier goed met eigen auto door het park speuren naar wild.

 

 

Self drive Kruger ParkAls je zelf met Zuid-Afrika Online met de bouwstenen gaat puzzelen, dan kan ik me voorstellen dat het lastig is om te kiezen uit de safari’s die we aanbieden. Hierbij een overzicht van onze safari bouwstenen met de manier van safari.

Bush op z’n best:

twee game drives & twee game walks met ranger in privé reservaat, twee dagen self drive safari

Safari! Safari!:

één game drive & één game walk met ranger in privé reservaat, één dag self drive Kruger

Eigen-wijze Kruger reis:

twee dagen self drive Kruger, game walk Kruger

Addo’s grijze reuzen:

anderhalve dag self drive safari in Addo Elephant Park

Safari aan de Kaapse kust:

vier game drives met ranger in privé park

Hluhluwe:

een dag game drive met ranger in het Hluhluwe Park vlakbij St. Lucia. Deze game drive kun je extra boeken tijdens je verblijf in St. Lucia.

Baie plesier op safari!

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen