Deze zomer nog op reis?

blog

Geschreven op
vrijdag 5 mei
Geschreven door
Delen op social media

Wil je deze zomer nog lekker weg? Dat kan! Er zijn in onze vakantie genoeg bestemmingen waar het lekker weer is én de prijzen gunstig zijn. Dit zijn onze aanraders voor de zomermaanden, maar wacht niet te lang: de vluchttarieven stijgen al net zo hard te als de vliegtuigen zelf!

1. Myanmar in groei en bloei tijdens Green Season

myanmar josien

In Myanmar staat het hele land tijdens het zogeheten Green Season – het regenseizoen – in groei en bloei. Hierdoor tel je tientallen tinten groen op de vele grasvelden. In werkelijkheid regent het in de zomer maar af en toe, zijn de buien van korte duur en hebben de dagen bovendien meer zonuren. Toch fiets je in juli en augustus bijna alleen door de tempelvallei van Bagan. Lekker rustig! Met onze tweeweekse Myanmar-rondreis ontdek je de highlights en sluit je je reis relaxed af aan Inle Lake.

Bekijk hier onze andere Myanmar-rondreizen of stel je eigen Myanmar-reis samen.

2. De Grote Trek in Tanzania

tanzania jolanda

Wat ons betreft is de zomer de perfecte tijd om in Tanzania op safari te gaan. De Grote Trek is tijdens deze maanden in volle gang. Op de Serengeti zijn kuddes antilopen druk op zoek naar vers water en gras. Maar er ligt gevaar op de loer: hongerige leeuwen hebben trek in een smakelijk maal. Reis in twaalf dagen langs de bekendste wildparken, kampeer onder de sterren midden in de Serengeti tussen grazende zebra’s en sluit af op het strand van Zanzibar.

Lees meer op Riksja Tanzania. Natuurlijk kun je je reis ook combineren met onze Kenia-reizen.

3. Watervallen en wild in Oost-Canada

canada niagara

Aankomende zomer is dé tijd om naar Oost-Canada te reizen. Vliegen naar het oosten is niet alleen korter, maar ook voordeliger dan het westen. Spot walvissen bij de havenplaats Tadoussac en slaap tussen het wild in een hutje in Algonquin Provincial Park. Combineer dit tijdens onze diverse Oost-Canada-rondreis met de Niagara-watervallen en de charmante steden Ottawa en Montreàl.

Bekijk hier al onze Oost-Canada-reizen.

4. Sun and fun in Florida

florida miami

Wil je een combinatie van actie en ontspanning? Dan is Florida de ideale bestemming aankomende zomer. Met onze korte tiendaagse trip door de Sunshine State luier je op het strand én raast de adrenaline door je lichaam in een van Orlando’s pretparken. Wandel rond in het hippe Miami en spot alligators bij de Everglades. Ook met Amerika Kids kun je rondreizen door deze zonnige Amerikaanse staat.

Liever je eigen rondreis samenstellen? Dat kan met onze Florida-reizen.

5. Rustige stranden in Thailand

thailand strand

Wil je op reis naar een zonnig oord, maar houd je niet van drukke stranden? Waar het eilandje Ko Samui in Thailand vaak overgoten is met vakantiegangers, is het rustiger op de zandstranden van het Thaise vasteland. En dan is het plaatsje Khanom toch wel onze favoriet. Speur vanaf een boot naar bijzondere roze dolfijnen. Trouwens, ook met Thailand Kids kun je Thailand ontdekken!

Bekijk hier al onze Thailand-rondreizen of stel je reis zelf samen met onze Thailand-reizen.

6. Tourend per bus door Cuba

cuba

Kleurrijke oldtimers, gezellige pleintjes en live-muziek: Cuba leeft. Tourend per bus door Cuba ontdek je dit land relaxed en relatief voordelig. Je hoeft niet zelf op de weg te letten en vanuit je luie stoel zie je hoe afwisselend het landschap is. Zoek de gezelligheid op door bij de Cubanen thuis in casas particulares te slapen. Rijd te paard door groene tabaksvelden en bezoek de buitenwijken van Trinidad om een nog beter inkijkje te krijgen in de cultuur.

Nog niet helemaal overtuigd? Lees onze 10 redenen waarom je naar Cuba moet of bekijk onze Cuba-reizen.

7. Walvissen spotten in Ecuador

ecuador walvis

Het vissersdorp Puerto Lopez springt er voor ons echt uit als ontspannen afsluiter van je Ecuador-reis. Deze plek wordt ook wel ‘Klein Galapagos’ genoemd, want ook hier zie je de befaamde blauwvoet Jan-van-Gent, maar dan nét wat voordeliger. Nog een reden dat deze kustplaats in trek is: in de zomer word je verwelkomd door bultrugwalvissen die met één vin boven water naar je lijken te zwaaien. Al snorkelend spot je hier tientallen kleurrijke vissen. En wat doe je nog meer in Ecuador? Genoeg! Zo wandel je naar vulkanen, peddel je door de Amazone-jungle, slenter je door koloniale steden en slaap je bij de mensen thuis.

Zelf je reis samenstellen? Bekijk onze Ecuador-reizen.

8. Selamat Datang in Indonesië!

Indonesië kent twee seizoen: de droge tijd begint in april en loopt door tot oktober. Met onze zomervakantie zit je er middenin, dus een perfecte tijd voor je Indonesië-reis. Familie en eten: daar draait het om in het land. En dat voel je overal: je wordt warm onthaald en voor je het weet staat er een warme maaltijd voor je neus. Zelfs de vele eilanden dragen het familiegevoel uit: als broers en zussen, neven en nichten, ooms en tantes aan een lange eettafel, elk met een eigen karakter maar o zo verbonden met elkaar.

Stel je eigen rondreis samen met onze Indonesië-reizen.

9. Zin in Europa

Je wilt aankomende zomer wel weg, maar als je heel eerlijk bent wil je niet te lang vliegen en ter plekke ook niet zoveel doen. Dan is Zuid-Europa wellicht iets voor jou! Ken je Zomerzin al? Zij houdt van lange warme dagen. Wijnproeven aan een lange tafel tussen de olijfbomen. Kokkerellen volgens eeuwenoud familierecept en een verbluffend uitzicht vanaf het zwembad. Gewoon lekker genieten op reis.
Heb je al Zomerzin?

Ja, ik wil op reis!

Wil jij nog snel een last-minute scoren voor aankomende zomer?  Groot gelijk, maar ons advies is ook: wacht niet te lang, want vluchttarieven stijgen hard! Bekijk onze bestemmingen voor de mogelijkheden, vraag een inspiratiemail aan of geef ons een belletje op 071-579 01 01. We helpen je met liefde!
Liever weg in het najaar? Dat kan natuurlijk (ook slim nu de vluchttarieven nog voordelig zijn) en ook daarvoor hebben we de ideale najaarsbestemmingen op een rij gezet.