Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden

blog

Geschreven op
maandag 20 maart
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Delen op social media

Nieuw-Zeeland is heel geschikt om met je eigen auto of camper een rondreis te maken. Je gaat langs tropische baaien, vulkanen, fjorden en gletsjers. Het Noordereiland en het Zuidereiland zijn erg verschillend waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken welke plekken je wilt bezoeken. Wat het verschil is? Lees ook ons blog: Nieuw-Zeeland Noordereiland of Zuidereiland? We hebben daarom een aantal van de mooiste Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden voor je verzameld. Zo weet je beter wat je kan verwachten en in jouw reis hoort.

rotorua park nieuw zeelandRotorua

Rotorua is dé plaats om kennis te maken met de geschiedenis en de cultuur van de Maori. Een van de niet te missen Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden. Daarnaast ontdek je in Rotorua een wereld met spuitende geisers, borrelende modderpoelen en gekleurde zwavelmeren. Hierdoor hangt er wel een constante geur van rotte eieren in het stadje, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Breng tijdens je verblijf in Rotorua zeker een bezoek aan Te Puia, waar je naast de thermische wereld ook op een hele interactieve manier leert over de Maori cultuur. Onderweg naar het Tongariro National Park vonden wij het leuk een stop te maken bij Wai-O-Tapu. Hier verbaas je je over de fluorescerende meren.

Tongariro National Park

De kale bergen, open vlaktes en azuurblauwe meren van het Tongariro Nationaal Park nemen je mee naar een totaal andere planeet. In dit nationaal park is het mogelijk om een van de bekendste en populairste eendaagse wandelingen van Nieuw Zeeland te maken. De Tongariro Crossing brengt je langs uitgestrekte dalen, over de toppen van de kleurrijke kale bergen en langs de dampende zwavelmeren. Ook als deze eendaagse wandeling wat teveel van het goede is raden we een stop aan. De omgeving is onbeschrijfelijk mooi en er zijn genoeg kortere wandelingen te doen. Of je neemt de skilift voor een ongekend uitzicht op de vulkanen vanaf 2300 meter hoogte. Als je het gebied in stijl wil bezoeken dan raden we een verblijf bij een statig bergslot in het hart van het park aan.

Abel Tasman National Park

In het noorden van het Zuidereiland ligt het Abel Tasman National Park. Hier lijkt het alsof je opeens midden in de tropen bent aangekomen. Je ziet er goudgele stranden en groene bossen waar je prima door heen kunt wandelen. Zo vonden wij het leuk om ons met de watertaxi af te laten zetten voor een wandeling van baai naar baai. Het werd een route over touwbruggen, stromende beekjes en het strand. Zo zie je direct een deel van de bekende Abel Tasman Coastal Track, zonder dat je dagen aan het wandelen bent. Een Nieuw-Zeeland bezienswaardigheid die je graag op je lijstje zet.

Wanaka – Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden

Aan de westkust van het Zuidereiland liggen Queenstown en Wanaka. Queenstown wordt ook wel de ‘outdoor capitool’ van Nieuw-Zeeland genoemd. Je kunt er jetboaten, bungeejumpen, ziplinen en nog veel meer actiefs ondernemen. Verder is het ook vooral een sfeervolle stad, waar je heerlijk kunt eten en drinken met uitzicht op de bergen en het meer. Het is er alleen ook behoorlijk druk met drommen toeristen en backpackers. Wij slapen daarom zelf liever in Wanaka. Een klein dorpje op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Queenstown. Je kunt er veel van dezelfde activiteiten doen, maar het is er rustig en gemoedelijk. Tussen Queenstown en Wanaka ligt de Crown Range Road en dit vonden wij een van de mooiste routes om te rijden. Erg kronkelig, maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard!

mount cook weg nieuw zeeland

Mount Cook en de meren

Tenslotte mag deze ook niet ontbreken. In het hart van het Zuidereiland ontdek je een weer heel ander landschap. Hier rijst Mount Cook boven alles uit en ontdek je drie felblauwe meren. Om je heen niets meer dan oneindige bossen, witte bergtoppen en een gletsjer. Waar je ook vandaan komt gereden, plotseling zie je de top van Mount Cook en weet je dat je in de buurt bent. Vanuit Mount Cook Village maak je de mooiste wandelingen en geniet je van deze unieke omgeving.

Sta je nu ook te trappelen om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Groot gelijk! Neem eens een kijkje bij onze Nieuw-Zeeland rondreizen of bij onze losse Nieuw-Zeeland bouwstenen, en stel je eigen reis samen met deze Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden.

Nieuw Zeeland reis Mount Cook tasman glacier
bouwsteen

Varen over ijsmeren

  • Mount Cook
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 371,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Tongariro Moon Crossing

  • Tongariro National Park
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 184,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge