Naar boven

handige apps voor in Nieuw Zeeland

Handige apps voor op reis in Nieuw-Zeeland

blog

Geschreven op
maandag 18 december
Geschreven door
Lenneke van de Mast

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Is het geen iPhone, dan heb je vast wel een Android-toestel. Heel leuk en handig. En zeker voor Nieuw-Zeeland kan ik een aantal Nieuw-Zeeland apps aanraden die tijdens je rondreis goed van pas kunnen komen….

Reisdocumenten opslaan

Geen zin om een hele papierwinkel aan documenten uit te printen en mee te nemen op reis? Dat hoeft ook helemaal niet meer. Je kunt je reisbescheiden namelijk ook handig digitaal opslaan op je tNieuw Zeeland handige appselefoon. Zo kunnen iPhone gebruikers de iBooks app gebruiken. PDF viewer is een goed alternatief voor Android-toestellen. Tijdens de reis heb je zo overal toegang tot je PDF’s zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt.

Valuta omrekenen

De Nieuw-Zeelandse Dollar wisselt nogal eens van koers en is niet heel makkelijk om te rekenen. Als richtlijn gebruik ik doorgaans ’10 NZD = EUR 6,-‘. Wil je liever de exacte kosten weten, dan is het handig een app te downloaden waarmee je de valuta kunt berekenen volgens de laatste koers. Deze gratis valuta app voor Android is ook offline te gebruiken.

 

Navigatiehandige apps voor op reis in Nieuw-Zeeland

Kom je er met de uitgebreide routebeschrijving en wegenkaart niet uit? Dan is het wellicht handig om van tevoren de Google Maps app offline beschikbaar te maken, zodat je deze ook zonder internetverbinding kunt gebruiken. Je kunt ook per stad of regio een app downloaden die aan de hand van zendmasten -dus ook zonder internetverbinding- je locatie op de digitale kaart bepaalt. Zelf heb ik ook een aantal keer gereisd met de app Herewego. Deze is ook offline te gebruiken en ik vind deze erg prettig werken.

 

 

Handige apps voor in Nieuw-ZeelandTips ter plaatse

Tijdens mijn eigen reis vond ik het prettig om wat tips van TripAdvisor na te lezen over de leukste barretjes, lekkerste restaurants of mooie bezienswaardigheden. De site heeft een gratis app ontwikkeld die ook offline werkt. Het mooie aan deze website en app vind ik dat deze bestaat uit tips en reacties van reizigers wereldwijd.

background-pattern