Naar boven

Wat zijn de kosten ter plaatse in Nieuw-Zeeland?

blog

Geschreven op
vrijdag 27 oktober
Geschreven door
Lenneke van de Mast

nieuw zeeland dollars

De grootste stap is genomen! De reis is geboekt en nu kunnen de echte voorbereidingen beginnen. Het is dan fijn om te weten welke kosten ter plaatse je nog kunt verwachten wanneer je eenmaal voet op Nieuw-Zeelandse bodem zet.

Het prijsniveau van Nieuw-Zeeland ligt hoger dan in Nederland en dit is vooral te merken in het eten en drinken. Natuurlijk kun je je ontbijt, lunch en diner zo duur maken als je zelf wil. Er is keuze uit eenvoudige broodjes, ‘dagspecials’ of een keer een pizza. Als in een beter restaurant wil eten dan ben je toch al snel Euro 30,- per persoon kwijt.

 

auto kosten ter plaatse Wat ben per dag kwijt?

Als we een reis met huurauto en accommodaties voor je regelen dan zijn ook de meeste excursies al geregeld voor je. Daar heb je dan ter plaatse geen kosten meer aan. Ter plaatse heb je dan vooral nog kosten aan het eten en drinken en de benzine. Gelukkig kun je bij veel accommodaties zelf koken en houd je de kosten zo wat meer in de hand dan wanneer je vier weken uit eten gaat. Wanneer je tijdens de reis af en toe lekker uit eten wilt, wat vaker zelf kookt en voor de lunch een broodje haalt bij de supermarkt, dan zal je ter plaatse nog zo’n €50 per persoon per dag kwijt zijn. Dat is dan inclusief de kosten voor benzine. Kijk hier voor onze Nieuw-Zeeland rondreizen.

Wat als je met een camper reist?

Kosten ter plaatse met camper

Je kan Nieuw-Zeeland via ons ook met en camper ontdekken. Dan komen er naast eten/drinken en benzine ook nog de kosten bij voor je overnachtingen op de campings. Omdat je vooral zelf zal koken liggen de kosten voor eten en drinken iets lager dan bij een reis per huurauto.
Aan de andere kant verbruikt een camper weer meer brandstof. Wat je voor een overnachting op een camping kwijt bent, dat bepaal je voor een groot deel zelf. Als je een camper met douche en toilet hebt, dan mag je op een aantal plekken wild kamperen. Of je kiest voor een van de eenvoudige campings van de Department of Conservation. Deze campings liggen middenin de natuur en op de mooiste plekken. Je betaalt hiervoor tussen de NZ$ 5,- en NZ$ 20,- per volwassene per nacht. Afhankelijk van de faciliteiten maar meestal hebben ze geen elektriciteit.

Je kunt dit afwisselen met verblijven op meer commerciële campings. Die liggen wat centraler en hebben meer faciliteiten. In ieder geval goede douche en toilet voorzieningen, warm water, soms een supermarktje of snackbar en soms ook een zwembad. De kosten voor deze campings variëren tussen de NZ$ 30,- en NZ$ 100,- per nacht voor twee personen. De prijs hangt oa af van de locatie, populariteit en of je stroom wil. Het is dus lastig aangeven wat je ter plaatse precies per dag kwijt bent aan een reis per camper. Dit is zo afhankelijk van het type campings waar je verblijft. Onze ervaring is dat een reis per camper, onderaan de streek (ook letten op de hoge afkoop van het eigen risico) vaak duurder uitkomt dan een reis per huurauto. Kijk hier voor de campers die we kunnen aanbieden.

Mocht je nog meer informatie willen dan kun je altijd even onze algemene informatie bekijken.

Heel veel plezier met de voorbereidingen van je Nieuw-Zeeland reis!

background-pattern