Vroegboeken Nieuw-Zeelandreis? Doen!

blog

Geschreven op
woensdag 22 januari
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Delen op social media

De afgelopen jaren stijgt de populariteit voor Nieuw-Zeeland hard. Steeds meer reizigers hebben de smaak te pakken en steken andere reizigers aan met het Nieuw-Zeelandvirus. Heb je plannen om naar Nieuw-Zeeland te reizen? Wees er dan op tijd bij want het vroegboeken van je Nieuw-Zeeland-rondreis heeft echt voordelen. We zetten er vier voor je op een rijtje.

vroegboeken Nieuw-Zeeland reis
1. Je slaapt op de leukste plekken

Wij hebben samen met onze collega’s ter plaatse veel kleinschalige slaapplekken gevonden in Nieuw-Zeeland: leuke accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Op deze manier wordt de overnachting een belangrijk onderdeel van je beleving. We hebben alle plekken waar je slaapt zelf bezocht en eigenhandig uitgekozen. We hechten waarde aan ligging, sfeer en servicegerichtheid, evenals prijs. We werken op basis van beschikbaarheid: mocht er iets niet beschikbaar zijn, dan gaan we op zoek naar een vergelijkbaar alternatief. Dus hoe eerder je je Nieuw-Zeeland-reis boekt hoe beter, want dan zijn de fijnste slaapplekken nog beschikbaar.

 

2. Nieuw-Zeeland kent een kort reisseizoen

Nieuw-Zeeland kent een relatief korte periode die als beste reistijd wordt gezien, namelijk van oktober tot en met april. De beste maanden qua klimaat zijn daarin dan weer december tot en met maart. Dit betekent ook dat veel Vroegboeken Nieuw-Zeeland reis vliegticketsreizigers in een relatief korte reisperiode dezelfde kant op willen, waardoor beschikbaarheid onder druk komt te staan. Het heeft dus een groot voordeel om je reis op tijd te plannen, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Hoe vroeg is dan vroeg?  Probeer er zo’n elf maanden van tevoren bij te zijn als je in de allerdrukste maanden wilt reizen. Dan zijn de voordeligste vliegtickets beschikbaar en is er nog de meeste beschikbaarheid bij jouw favoriete slaapplekken.

3. Je kunt nog voordelig vliegen

We zeiden het al bij punt 2: de vliegtickets. Er bestaan voldoende websites waar je kunt vinden wanneer de voordeligste tijd is om tickets te boeken voor je Nieuw-Zeeland reis. Zo zijn er tal van reizigers die midden in de nacht de wekker zetten voor een goede ticketprijs. Maar de simpelste tip blijft: hoe eerder je je ticket boekt, des te minder je betaalt. Onze ervaring van de afgelopen vijftien jaar is dat tickets naar Nieuw-Zeeland kort voor vertrek maar zelden voor een aanbiedingstarief te vinden zijn. Als er al aanbiedingen zijn, dan zijn ze vaak niet meer beschikbaar. We houden graag voor je in de gaten wanneer de tickets te boeken zijn, zodat je er als eerste bij bent.

 

Nieuw-Zeeland vroegboeken4. Je doet activiteiten die je reis gegarandeerd compleet maken

Nieuw-Zeeland is een land waar je heel makkelijk kunt genieten van mooie landschappen, zonder er veel moeite voor te moeten doen. Zet gewoon de auto langs de kant van de weg en wandelen maar. Toch zijn er ook een aantal gebieden die je pas goed ontdekt met een excursie. De fjorden bij Milford Sound en Doubtful Sound bijvoorbeeld ontdek je het beste vanaf een boot. Hetzelfde geldt voor de ijsschotsen bij Mount Cook, de walvissen bij Kaikoura en ga zo maar door. Of wat denk je van een wandeling met Maorigids? Dit zijn populaire activiteiten die in drukke maanden ter plaatse echt weleens volgeboekt zijn. Daarnaast kost het je ook gewoon veel tijd om ter plaatse nog allerlei excursies te moeten regelen. Wij nemen je dit graag uit handen en zo ben je zeker van een plek.