Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

De ultieme vrijheid met je eigen huurauto of 4x4

De leukste manier om IJsland te ervaren is door er zelf doorheen te rijden. De wegen zijn goed, het is veilig en je hebt vrijheid om zelf te bepalen waar je stopt en welke route je rijdt. Je kunt gemakkelijk van de gebaande paden af en bent van niemand afhankelijk. Je IJsland selfdrive is heel gevarieerd. Het ene moment rijd je op rechte wegen, het volgende moment slinger je door steile haarspeldbochten. De ringweg is goed aangegeven en bijna volledig geasfalteerd. Van mei tot september kun je met een gewone huurauto prima door IJsland reizen. Je rijdt langs vulkanen, watervallen en fjorden. Maak een fotostop en pak broodjes in voor een picknick op een mooie spot. Je kunt kiezen uit verschillende soorten huurauto’s, van klein tot groot. Een kleine huurauto buiten de schoolvakanties om, kun je huren vanaf €42 per dag. In de schoolvakanties moet je rekenen op ongeveer € 86 per dag. Door de tool hieronder te gebruiken, zie je direct de prijs.

4x4 IJsland

Je hebt een 4×4 auto nodig als je het binnenland in wilt of als je buiten de zomermaanden reist. De verlaten hooglandroutes zoals de Sprengisandur, Kjölur en gravelwegen met rivierdoorsteken zijn meestal alleen geopend in juli en augustus. De conditie van de wegen kan per week verschillen. Als het een tijdje droog is geweest is het stoffig en bij veel regen modderig. Vraag de IJslanders naar de weersvoorspellingen en de toestand van de weg, voordat je het binnenland in gaat. Zorg ook voor een volle tank, in de hooglanden zijn geen tankstations. Een 4×4 buiten de schoolvakanties om, kun je huren vanaf €62 per dag. In de schoolvakanties moet je rekenen op ongeveer € 122 per dag. Door de tool hieronder te gebruiken, zie je direct de prijs.

Je IJsland huurauto reserveren

De huurauto in IJsland is nog niet inbegrepen in de reissom. Deze kun je gemakkelijk bij ons regelen. Riksja IJsland werkt samen met Sunny Cars, één van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid.

Bij Sunny Cars huur je zonder eigen risico en zijn schades gedekt die doorgaans buiten alle verzekering vallen, zoals banden, onder- en bovenkant van de auto, spiegels en ruiten. Zo kom je ter plekke niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je Sunny Cars huurauto boek je eenvoudig via de onderstaande zoekmachine, maar wanneer je wilt dat wij een passende huurauto voor je inplannen, geef dit dan aan bij aanvraag of boeking.

Boek je de huurauto zelf, volg dan deze stappen in de onderstaande tool:
1. Vul het veld “ophalen” in: Hier kun je aangeven dat je de huurauto wilt vanaf Reykjavik. Je kunt de “adresaflevering” kiezen, waarbij de auto in sommige gevallen gratis bij het hotel afgeleverd kan worden. Dit kun je (later) terugvinden in de huurvoorwaarden in de tool.
2. Vul de datum in waarop je de auto wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld pas op dag 2 zijn, wanneer je eerst Reykjavik wilt ontdekken. In de stad zelf heb je namelijk de auto niet nodig, pas als je het land in trekt.
3. Inlever datum. Wanneer je aan het einde van de reis Reykjavik nog wilt ontdekken, dan heb je soms ook de auto niet meer nodig. Vul dan de datum in met aankomst in Reykjavik.
4. Klik “Zoek huurauto’s”.
5. In het menu links vind je de verschillende types, zoals een 4wd terug. Ook vind je nu de knop met huurvoorwaarden terug, waarin je alles rustig na kunt lezen.
6. Kies de optie die bij je past en maak de boeking rond.

Belangrijk:

Houd er rekening mee dat wanneer je ook op de F-wegen wilt rijden (de onverharde binnenwegen) een 4wd huurauto verplicht is. Ook in de wintermaanden raden we een stevige 4wd auto aan.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen