Naar boven

Huurauto costa rica

Geef smaak aan je Costa Rica-reis met bijzondere excursies

blog

Een reis naar Costa Rica is waarschijnlijk een once in a lifetime-ervaring. Dus dan wil je er ook zoveel mogelijk uithalen! We geven je wat meer info over de bijzondere excursies die je zelf kunt toevoegen aan je reis. Je doet dit door op het symbool van het koffertje met het plusje te drukken als je op de pagina van de bouwsteen bent, bij de extra varianten onderaan.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 5 april
Geschreven door
Nienke van der Maar

#1 Een kijkje in de krater van de Póas-vulkaan

Als mensen aan Costa Rica denken, komen vaak beelden naar boven van actieve vulkanen. De Póas-vulkaan is zo’n vulkaan en tijdens onze Costa Rica-reizen de enige waarbij je helemaal naar boven kunt wandelen om een kijkje in de krater te nemen. Je kunt de excursie bijboeken tijdens je verblijf in San José, waar vrijwel elke Costa Rica-reis begint. Eenmaal bij de Póas-vulkaan maak je een wandeling van een klein half uur tot de kraterrand. Door alle activiteit is het verboden in de krater af te dalen, maar je kunt wel rond de krater wandelen en genieten van het weids uitzicht op de valleien rondom.
Bekijk de bouwsteen “Easy Going San José”

#2 Snorkelen bij Caño-eiland

Een van de beste plaatsen om te snorkelen en duiken in Costa Rica is Caño-eiland. Dit eiland ligt op ongeveer twintig kilometer uit de kust voor Drake Bay. Er is een intact koraalrif en het turkooizen water is bij goed weer super helder. Onderweg heb je kans op een ontmoeting met zeeschildpadden en dolfijnen. Op Caño-eiland kun je heerlijk relaxen of een wandeling maken naar een uitzichtpunt en een archeologische opgraving. Douche, toiletten, drinkwater en een picknickplek op het strand zijn door de rangers aangelegd. Je kunt een dagtrip naar Caño-eiland maken vanuit Tortuga, een weinig bezochte plaats met ruige verlaten stranden in de omgeving.
Bekijk de bouwsteen “Uvita: Ruige junglebaaien van het zuiden”

#3 Kanovaren op het meer van Arenal

De Arenal-vulkaan is een populaire bezienswaardigheid in Costa Rica. Hij heeft een perfecte puntvorm en je kunt ‘m vanuit de wijde omtrek zien liggen. Vlakbij ligt het dorp La Fortuna, waar je mooie wandelingen kunt maken en kunt badderen in warmwaterbronnen. Ben je in voor wat actie, kies dan voor de kano-excursie op het meer van Arenal. Met een gids ga je in een klein (internationaal) gezelschap op pad. De gids weet de leukste routes, uitzichtpunten en regelt een picknick voor onderweg met vers tropisch fruit en een drankje.
Bekijk de bouwsteen “Kikkers bij de Arenal vulkaan”

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern