Waarom zou je een verre reis maken met een reisorganisatie?

“Ja, lekker makkelijk. Wij van wc-eend adviseren wc-eend.” We horen het je denken. Maar voordat je dat doet: hear us out. Want ongeacht of je voor Riksja Travel kiest of niet, heeft een reis met een reisorganisatie maken heel veel voordelen (en met Riksja nog meer!). Dus als jij nog twijfelt of je wel of niet een reis moet boeken met een reisorganisatie en vooral of je met ons moet reizen, lees dan vooral even verder!

We nemen je het regelwerk uit handen

Oké, je bent eruit: je wilt op avontuur. Naar Japan, Zuid-Afrika of misschien wel naar Cuba. En met avontuur bedoel je ook écht avontuur, want je reist niet voor niets naar zo’n verre bestemming! Alleen … naast die veertig uur die je per week werkt, je sociale leven en je hobby’s heb je niet helaas heel veel tijd over om die ene unieke, onvergetelijke reis van een paar weken haarfijn uit te gaan zoeken, laat staan om al die gave, unieke plekken te vinden waar je naartoe wilt. Als je bij een reisorganisatie boekt, hoef je je daar niet meer druk om te maken, want het werk wordt je uit handen genomen. Bij ons boek je je reis op twee manieren: je gaat of voor een kant-en-klare rondreis die je zelf nog kunt finetunen, of je kiest uit onze bouwstenen welke plekken jij wilt zien en welke activiteiten je wilt doen. Onze reisfanaten kennen hun eigen land op hun duimpje en helpen je vanuit hun eigen ervaring. Ze kennen de mooiste plekken en stippelen voor én met jou je eigen individuele rondreis uit.

We zorgen dat je het land echt leert kennen

We werken op al onze vijftig bestemmingen samen met lokale partners. In alle landen zijn we op zoek gegaan naar knusse slaapplekken in de sfeer van het land, waar de eigenaar oog heeft voor de omgeving en de werknemers. We willen dat je het land echt leert kennen en mensen ontmoet die je je jaren later nog herinnert. Door nauw samen te werken met onze partners ter plaatse, weten we waar het geld heen gaat en kunnen we je een unieke ervaring bieden voor een prijs die je zelf niet zou vinden.

Je reist met hart voor de wereld

Reizen is schitterend, maar laten we wel wezen: het laat ook een voetafdruk achter. We zetten alles op alles om al het moois te behouden. Daarom compenseren we nog in hetzelfde jaar de complete CO2-uitstoot van elke Riksja-reis, hanteren we een streng dierenbeleid naar de doelstellingen van World Animal Protection en werken we enkel samen met partners met hart voor hun land en hun mensen. Zo kun jij met een gerust hart de wereld ontdekken.

Je reist avontuurlijk met een ingebouwd vangnet

Je bouwt met ons je eigen individuele rondreis op een (of meerdere) van onze vijftig bestemmingen. Je hebt zelf de vrijheid om te kiezen wat je wilt doen, maar wij hebben je knusse slaapplekken, bijzondere activiteiten en vervoer al voor je geregeld en staan ook tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar wel met een ingebouwd vangnet. Zo ga je ga wel op safari door het Kruger Park in Zuid-Afrika, maar als je een lekke band hebt kun je gewoon onze collega’s ter plaatse bellen en ben je binnen no time weer op weg.

Je ziet de highlights, maar mijdt de massa

Chinese Muur China

Wie naar China gaat, wil natuurlijk de Chinese Muur zien. Maar we snappen ook wel dat je je niet een weg wilt moeten banen tussen zesduizend opdringerige toeristen om een glimp van het uitzicht te kunnen krijgen. Daarom brengen we je naar een onbekend, rustig stuk muur. Vind je weg omhoog over grindpaadjes, door bosjes en over harde klei om zo samen met je Chinese gids de Jiankou Great Wall te bereiken. In Peru kun je met de bekende Inca Trail hiken naar Machu Picchu, maar je kunt óók kiezen voor de onbekendere Lares Trail: een pad waar je kuddes alpaca’s tegenkomt en langs heldere bergmeertjes en door kleine boerendorpjes wandelt. Waar je ook heen gaat, we zorgen ervoor dat je de beroemde bezienswaardigheden niet over hoeft te slaan, maar ook niet hoeft te delen met een horde andere reizigers.

Je doet de gaafste activiteiten en blijft op de bijzonderste slaapplekken

Riksja Namibie slaapplek

Doordat onze reisfanaten ‘hun’ land van binnen en buiten kennen, weten ze precies die plekken waar jij de ultieme reisbeleving ervaart. Van unieke activiteiten zoals raften naar Adam’s Peak in Sri Lanka tot fietsen door het wijngebied van Zuid-Afrika (inclusief proeverijen, uiteraard): jouw reis wordt er een om nooit te vergeten. En natúúrlijk slaap je niet zomaar ergens: we zijn eigenhandig op zoek gegaan naar plekken die passen bij de omgeving én bij Riksja. Zo slaap je in Brazilië op een boot op de Amazonerivier en slaap je in Indonesië op een onbewoond eiland.

Tijd om de wereld te ontdekken!

Ben je inmiddels net zo enthousiast over onze reizen als wij? Onze 120 reisfanaten helpen je graag om jouw eigen, unieke reis samen te stellen. Maar dan moet je eerst wel één ding doen: bepalen waar je naartoe wilt. Moeite met kiezen uit onze vijftig bestemmingen? Raadpleeg dan onze bestemmingswijzer. In drie stappen vind je de bestemmingen die bij jouw wensen passen.

Naar de bestemmingswijzer