Nieuwe bestemmingen!

We hebben een heel leuk nieuwtje: we krijgen er een aantal bijzondere nieuwe Riksja-bestemmingen bij, met bijzondere slaapplekken en eigenwijze reisroutes zoals je van ons gewend bent. Niet met de oude vertrouwde bouwstenen, maar wel met voldoende keuze om de reis helemaal naar jouw hand te zetten. Benieuwd welke landen binnenkort (weer) bij Riksja zullen schitteren?

Update:

Achter de schermen werken we hard aan onze nieuwe bestemmingen. In ons enthousiasme zijn we ietwat optimistisch geweest over onze planning voor deze nieuwe aanwinsten. Als we iets doen, doen we het het liefst meteen goed, waardoor we de bestemmingen met een klein beetje vertraging zullen lanceren – maar dan heb je ook wat! We verwachten dat IJsland, Lapland, de Filipijnen en Jamaica in oktober het daglicht zullen zien. In de periode november/ december volgen naar verwachting Madagaskar, Suriname en Japan.

#1 Japan

japan-bestemming

Japan is een land van tegenstellingen. Zakenmannen in nette pakken, dames in kimono’s en meiden in Lolitastijl het straatbeeld. Vanuit een wolkenkrabber kijk je uit op groene zentuinen of mystieke tempels. We laten je Japan ontdekken per shinkansen (hogesnelheidstrein) en onderweg schuif je voor een sushi-diner aan aan een lopendeband in een hippe bar, fiets je door Kyoto of wandel je door groene berggebieden.

#2 Filipijnen

filipijnen-rijstterrasen-riksja-travel
De Filipijnen bestaan uit meer dan zevenduizend eilanden; er valt dus genoeg te ontdekken! Van knalgroene rijstterrassen en zeer gastvrije inheemse volkeren in het noorden tot bountystranden en kleurige vissersdorpen in het zuiden. En wat dacht je van eilanden die bekend staan om hun hekserij, ondergrondse rivier of zogeheten chocolate hills? Wist je dat je op de Filipijnen geen tempels hebt, maar vooral kerken? Slapen doe je onder andere in een bamboebungalow, koloniaal hotel of relaxed strandresort.

 #3 Suriname

suriname-nieuwe-bestemming

Een stukje Nederland, maar dan ver weg, zo voelt Suriname voor ons. In Paramaribo proef je hoe roti echt hoort te smaken. Dan reis je het diepe Amazonewoud in en leer je de jungle te gebruiken als apotheek, net zoals de indianen doen. Met brullende apen op de achtergrond val je in slaap in je lodge. Of zie je liever schildpadden van wel zeshonderd kilo (de grootste ter wereld!) eieren leggen op het strand? Gehaast reizen doen we in ieder geval niet: hier gaat alles op een lekker Surinaams tempo.

#4 IJsland

ijsland-riksja-travel

Borrelende modderpoelen, spuitende geisers, kolkende watervallen, walvissen spotten voor de kust … Ja, dit is IJsland! Je hoeft er maar drie uur voor te vliegen, maar het natuurgeweld is ronduit spectaculair. Veel reizigers slapen in Reykjavik en doen alles vanuit daar, maar wij vinden dat zonde en reizen van plek naar plek. Dan zie en doe je echt meer: zo slaap je met ons bij een IJslandse boer, ga je met een 4×4 dwars door de hooglanden, badder je in thermale bronnen en nog zoveel meer.

#5 Lapland

lapland-riksja-bestemming
Zet je warme muts op, trek je handschoenen aan en glijd met een huskyslee dwars door de dikke sneeuw. Lapland is een reis met alles erop en eraan en een once in a lifetime experience. Je slaapt in een sneeuwhotel of blokhut met haardvuur en eigen sauna en met een warm pak dobber je tussen ijsschotsen of sjees je met volle adrenaline per sneeuwscooter door het sneeuwlandschap. En wie weet spot je het noorderlicht!

#6 Jamaica

jamaica-riksja
Jamaica is de broedplaats van de reggae en natuurlijk van Bob Marley. Het eiland is qua oppervlakte maar een derde van Nederland, maar het zit bomvol afwisseling: van lange zandstranden en koloniale plantagehuizen tot bruisende watervallen en groene bergen. Je kunt er perfect rondreizen in je eigen huurauto en na je ontdekkingstocht neerploffen op een mooi Caribisch strand. Yah man!

#7 Madagascar

madagascar-riksja-travel
Het eiland Madagascar is zo groot als Frankrijk en de Benelux samen, maar de landschappen zijn ongelofelijk afwisselend. Je hebt er tropische jungle, savanne, woestijn, bergen, mangroven, vulkanen, theeplantages, rijstterrassen en koraalriffen voor de kust. En je komt er veel planten en dieren tegen die je nergens anders ter wereld vindt. Madagascar vonden we een enorme verrassing! Vaar in een boomstambootje en slaap in een ecolodge midden in een natuurreservaat of spot bultruggen aan de kust. 

Nog even geduld: er wordt hier achter de schermen hard gewerkt, maar binnenkort kun je een van bovenstaande reizen bij ons boeken. Kun je niet zolang wachten? Kijk dan bij onze andere 40 bestemmingen voor de reizen die nu al wel te boeken zijn. Wil je geen andere bestemming? Stuur dan een mailtje naar info@riksjatravel.nl en we laten je het persoonlijk weten wanneer bovenstaande bestemmingen te boeken zijn.

bestemmingen

Anurak-lodge geopend
Blog
NAam
Lin
Functie
Supervisor RiksjaKids
Bijnaam
Culturele reisplanner
Favo. best.
Bali
Mee op reis
Muziek
Wil nog naar
Zijderoute
15 keer smullen op reis
Blog