Coronavirus

Algemene informatie

Veilig reizen in Portugal en Madeira

Inmiddels is bekendgemaakt dat het reisadvies voor Portugal is aangepast van geel naar code oranje. Dit houdt in dat je Portugal (vasteland en Madeira) niet mag bezoeken voor niet-noodzakelijke reizen. Dit reisadvies is tijdelijk en kan weer veranderen. We houden de adviezen in de gaten en mocht het land weer op geel gaan dan kunnen we weer reizen aanbieden en kunnen we, zeker ook last minute, een reis voor je organiseren.

Voordat je naar Portugal vertrekt informeren wij je over de actuele lokale Corona-maatregelen in Portugal. Wij helpen je met plezier op weg, maar als reiziger dien je zelf ook voorbereidingen te treffen om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt.

Portugal
Natuur Douro vallei

Covid-19 maatregelen tijdens je reis in Portugal

Net als in Nederland en België, heeft Portugal een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk rond kunt reizen, zoals:

 • Bij aankomst in Portugal hoef je geen test te ondergaan.
 • Onderweg of in je hotel geef je desgevraagd informatie over je gezondheid, of wordt je temperatuur gemeten.
 • In Portugal dien je 2 meter afstand te houden.
 • Stranden zijn open met 3 meter tussen de parasollen en drukte wordt geregistreerd via een app die wij je meegeven voor vertrek, zodat je een rustig strand kunt uitkiezen.
 • Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en in alle gesloten ruimtes, zoals supermarkten en winkels. Zorg dat je voldoende mondkapjes meeneemt.
 • Onze lokale partner en hotels zijn door de overheid goedgekeurd als Clean&Safe. Dit is het keurmerk waarmee reisorganisaties aan tonen dat ze voldoen aan de corona-voorzorgsmaatregelen.
 • Hotels zullen geen ontbijtbuffet aanbieden, maar in plaats daarvan een ontbijtbox op de kamer brengen of ontbijt à la carte serveren. Check-in- en check-uittijden kunnen afwijken.
 • Musea en restaurants zijn open, maar minder vol.

Covid-19 maatregelen tijdens je reis in Madeira

Madeira is één van de veiligste bestemmingen in Europa. Het aantal besmettingen is relatief laag. Voor de Madeira eilanden zijn de inreisregels iets anders dan voor het vasteland:

 • Bij aankomst op Madeira dien je een gratis test te ondergaan, tenzij je vooraf in Nederland een PCR test hebt gedaan. Met een gezondheidsverklaring van maximaal 72 uur oud hoef je bij aankomst geen test te doen.
 • Kies je voor een PCR test in Nederland, dan zijn daar kosten aan verbonden van € 100 tot € 150 euro per persoon bij onder andere Travel clinic op Schiphol of in Rotterdam. Het Coronalab heeft ook testlocaties buiten de Randstad
 • Kies je ervoor om na aankomt de gratis test te ondergaan, dan dien je het testresultaat in zelfisolatie af te wachten in je geboekte hotel. Na 5 tot maximaal 12 uur ontvang je de uitslag. Is er niets aan de hand, dan kan je erop uit gaan. Test je positief op Covid, dan verblijf je 10 dagen op kosten van de overheid in een quarantaine-hotel.
 • Net als op het vasteland zijn onze lokale partners en hotels door de overheid goedgekeurd als Clean&Safe. Dit is het keurmerk waarmee reisorganisaties aan tonen dat ze voldoen aan de corona-voorzorgsmaatregelen.
 • Regels met betrekking tot afstand houden en mondkapjes dragen zijn gelijk aan die van het vasteland van Portugal.
Portugal

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Portugal kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Daarnaast reis je met Riksja altijd met een vangnet. Onze collega’s ter plaatse zijn 24 uur per dag bereikbaar en je kunt indien nodig zelfs ons in Nederland bereiken via ons noodnummer. Hoewel je dus wel zelfstandig reist, sta je er nooit alleen voor.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Voor de  meest actuele reisinformatie rondom het coronavirus kun je terecht op onze algemene site.

✔ Boek vóór 1 mei 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.