Coronavirus

Algemene informatie

Veilig reizen in Portugal en Madeira

Wat betekent dat eigenlijk, veilig reizen in Portugal? We leggen het je graag uit zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens je reis. Het belangrijkste is dat de veiligheid van jullie, onze reizigers, altijd voorop staat bij Riksja.

In ons reisprogramma hebben we hier dan ook volop aandacht aan besteed. Zo reis je individueel en met eigen huurauto, en slaap je op kleinschalige slaapplekken. Ook hebben we nog meer individuele activiteiten toegevoegd en wandelroutes met een navigatie-app.

Zo ga je veilig op reis, ook in deze corona-tijd. En het fijne is dat je geen concessies hoeft te doen aan de beleving van je reis. Juist niet zelfs.

Situatie in Portugal en Madeira

We raden aan om als reiziger zelf ook voorbereidingen te treffen om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt.

Reizen naar Portugal is mogelijk, wanneer je beschikt over het EU Corona Certificaat (DCC) en dus volledig gevaccineerd of negatief getest bent. Omdat de maatregelen regelmatig worden aangepast, raden we je aan om de website van het Portugees verkeersburo te bekijken voor meer informatie en details. Je vindt daar ook het online registratie formulier Portugal en online registratie Madeira wat je dient in te vullen voor aankomst.

Nederlanders adviseren wij voor reisadviezen per bestemming de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden en Belgen de reisadviezen van de website van het Belgische Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten te houden.

Natuur Douro vallei

Covid-19 maatregelen tijdens je reis in Portugal en Madeira

Net als in Nederland en België, heeft Portugal een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk rond kunt reizen, zoals:

  • Het is voor reizigers vanaf 2 jaar die per vliegtuig vanuit Nederland komen verplicht een negatieve PCR-test te laten zien (afgenomen maximaal 72 uur voor vertrek) om Portugal binnen te komen.
  • In Portugal dien je 2 meter afstand te houden.
  • Stranden zijn open met 3 meter tussen de parasollen en drukte wordt geregistreerd via een app die wij je meegeven voor vertrek, zodat je een rustig strand kunt uitkiezen.
  • Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en in alle gesloten ruimtes, zoals supermarkten en winkels. Zorg dat je voldoende mondkapjes meeneemt.
  • Onze lokale partner en hotels zijn door de overheid goedgekeurd als Clean&Safe. Dit is het keurmerk waarmee reisorganisaties aan tonen dat ze voldoen aan de corona-voorzorgsmaatregelen.
  • Hotels zullen geen ontbijtbuffet aanbieden, maar in plaats daarvan een ontbijtbox op de kamer brengen of ontbijt à la carte serveren. Check-in- en check-uittijden kunnen afwijken.
  • Musea en restaurants zijn open, maar minder vol.

Veiligheid tijdens je reis

Na aankomst staat de huurauto op je te wachten en reis je geheel corona-proof door Portugal. Je kan, op lokaal advies, de drukte vermijden of deze iets meer opzoeken mocht de lokale situatie dit toelaten. Verder vinden wij niets leuker dan kleinschalig te overnachten, weg van de massa. Op die manier beleef je het land in zijn meest ultieme vorm. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier minder in aanraking komt met medereizigers en dit ook veiliger is. Tenslotte zijn de meeste activiteiten die we aanbieden in de buitenlucht, zoals mountainbiken, hiken, coasteering en ziplinen. Overleg met onze reisspecialisten tijdens het bouwen van je reis welke keuze je zelf wil maken om het veilige gevoel te behouden, daar passen we je reis dan helemaal op aan.

Portugal

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Portugal kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Daarnaast reis je met Riksja altijd met een vangnet. Onze collega’s ter plaatse zijn 24 uur per dag bereikbaar en je kunt indien nodig zelfs ons in Nederland bereiken via ons noodnummer. Hoewel je dus wel zelfstandig reist, sta je er nooit alleen voor.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Voor de  meest actuele reisinformatie rondom het coronavirus kun je terecht op onze algemene site.

✔ Leuk extraatje: als je vóór 1 november 2021 een reis bij ons boekt krijg je van ons gratis het Super Flex-voorwaardenpakket ter waarde van €250 cadeau. Hiermee ben je gegarandeerd dat je gratis je reis kan annuleren of wijzigen tot 30 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.