Coronavirus

Algemene informatie

Veilig reizen in Portugal is mogelijk

Inmiddels is bekendgemaakt dat reizen naar diverse landen binnen de Europese Unie komende zomer weer mogelijk is. Ook voor Portugal is het reisadvies van Buitenlandse Zaken van oranje naar geel gegaan. Wel is het reisadvies voor specifieke delen van Portugal door het kabinet aangescherpt van code geel naar code oranje. Dit houdt in dat je Lissabon niet mag bezoeken voor niet-noodzakelijke reizen.

Maak je geen zorgen: dit hoeft geen roet in het eten te gooien voor een geplande reis. Je mag wel door de regio rijden maar we raden dan wel af om niet te stoppen om te tanken etc. Mocht Lissabon in jouw reisplan zijn opgenomen, dan zullen we je reisroute in overleg met jou zo aanpassen dat je deze steden niet aandoet en je veiligheid niet in het geding komt.

Voordat je naar Portugal vertrekt informeren wij je over de actuele lokale Corona-maatregelen in Portugal. Wij helpen je met plezier op weg, maar als reiziger dien je zelf ook voorbereidingen te treffen om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt.

Portugal
Uitzicht Douro vallei

Covid-19 maatregelen tijdens je reis in Portugal

Net als in Nederland en België, heeft Portugal een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk rond kunt reizen, zoals:

  • Bij aankomst in Portugal hoef je geen test te ondergaan.
  • Onderweg of in je hotel geef je desgevraagd informatie over je gezondheid, of wordt je temperatuur gemeten.
  • In Portugal dien je 2 meter afstand te houden.
  • Stranden zijn open met 3 meter tussen de parasollen en drukte wordt geregistreerd via een app die wij je meegeven voor vertrek, zodat je een rustig strand kunt uitkiezen.
  • Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en in alle gesloten ruimtes, zoals supermarkten en winkels. Zorg dat je voldoende mondkapjes meeneemt.
  • Onze lokale partner en hotels zijn door de overheid goedgekeurd als Clean&Safe. Dit is het keurmerk waarmee reisorganisaties aan tonen dat ze voldoen aan de corona-voorzorgsmaatregelen.
  • Hotels zullen geen ontbijtbuffet aanbieden, maar in plaats daarvan een ontbijtbox op de kamer brengen of ontbijt à la carte serveren. Check-in- en check-uittijden kunnen afwijken.
  • Musea en restaurants zijn open, maar minder vol.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil jij ook graag op reis? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je reis, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Portugal kunt reizen ten tijde van corona. Bel of mail ons.

Daarnaast reis je met Riksja altijd met een vangnet. Onze collega’s ter plaatse zijn 24 uur per dag bereikbaar en je kunt indien nodig zelfs ons in Nederland bereiken via ons noodnummer. Hoewel je dus wel zelfstandig reist, sta je er nooit alleen voor.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Voor de  meest actuele reisinformatie rondom het coronavirus kun je terecht op onze algemene site.

Portugal