Te paard bij Saudárkrokúr

bouwsteen

 • Reisschema:
  Saudárkrokúr
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 183,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Rijtocht met IJslandse paarden, overnachtingen met ontbijt
✓ Paardrijtocht met IJslandse paarden
✓ Verken de noordkust van IJsland
✓ Ontspannen verblijf op het platteland

Dag 1 – Paardrijden bij Saudárkókur

Waarschijnlijk kom je vandaag uit Akureyi of Myvatn en is het niet ver naar het schiereiland Skagi. Wij namen een uurtje langer de tijd en reden langs de kust via Dalvik en Hosfos en dat was zeker de moeite waard! Je eindbestemming vandaag is de regio Saudárkókur. Je slaapt bij een sfeervol guesthouse of hotel met gedeelde badkamer. Als je liever een eigen badkamer hebt, dan horen we het graag.

Het schiereiland staat bekend om de boerderijen, visserij en paarden.  Als je een IJslander zou vragen, waar je het beste kan paarrijden, zullen ze zeker zeggen: in Saudárkókur. Daarom plannen we een paardrijtocht van een uur voor je in vanaf een boerderij bij Varmahlid. Je verkent de omgeving van de boerderij samen met een ervaren gids en maximaal 10 andere reizigers. De tocht is geschikt voor beginners. Als je al ervaring hebt en langer in IJsland wilt rijden, vraag dan onze reisspecialisten naar de mogelijkheden. Wij vonden het erg bijzonder om eens op een andere manier te genieten van al het moois om ons heen.

Dag 2 – Vertrek uit Saudárkrókur

Je verblijf bij Saudárkrókur zit er alweer op. Vanmorgen heb je nog even de tijd om de omgeving te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een ontspannende wandeling langs de kust. Even lekker uitwaaien! De meeste reizigers zakken nu weer af richting Reykjavik. We raden een tussenstop aan in het Reykholtsdal waar je veel thermische activiteit hebt. Met de bouwsteen Kliffen en dalen kun je hete bronnen en watervallen verkennen. Of plan twee nachten in bij het schiereiland Snaeffelsness, een wandelparadijs met lavaformaties en diep uitgesleten vogelkliffen.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Te paard bij Saudárkrokúr - met eigen badkamer

 • Reissom:
  € 195,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Overnachting met ontbijt en paardrijtocht van een uur met gids in kleine groep

Verblijf je liever in een accommodatie met een eigen badkamer? Kies dan voor deze variant.  Ook dan verblijf je in een kleinschalig guesthouse of hotel, maar je kamer heeft een eigen badkamer. Alle andere services blijven hetzelfde.