Velkomin IJsland
428 p.p. *
  1. Start in Reykjavik - aankomst op 19/04/2020
  2. Einde: laatste dag in Reykjavik op 24/04/2020
Totaalprijs voor 2 personen 856,- *
* excl. internationale vlucht en auto
Boek direct en je bespaart de reserveringskosten van €25,- p.p. en je krijgt €50,- korting p.p.

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Velkomin IJsland

Duur: vanaf 5 dagen / 4 nachten
Reisroute: Reykjavik - Golden Circle - Vulkaanroute - Reykjavik
Optioneel: Schiereiland Snaefellsnes
Prijs: € 428,- p.p. bij 2 personen
Huurauto: optioneel bij te boeken
Reisperiode: 1 januari - 31 december
Reizen na 1 mei: Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

In een kort tijdsbestek krijg je tijdens deze individuele rondreis naar IJsland een goede indruk van het eiland. De rijafstanden zijn klein gehouden. Zeker in de winter, wanneer het al vroeg donker wordt, een aanrader. De indrukwekkende watervallen en geothermische geisers waar IJsland bekend om is, zitten al in de route. Heb je meer tijd? Verleng je IJsland-reis dan met het schiereiland Snaefellsnes, waar je IJsland van binnen gaat zien of op zoek gaat naar speelse orka's. Wil je de reis nog wat actiever maken? Klim dan met pikhouweel en stijgijzers de gletsjers op. Je start en eindigt in hip Reykjavik waar je met een beetje geluk walvissen kunt spotten.

Dag Reisschema

Huurauto

De huurauto in IJsland is nog niet inbegrepen in de reissom. Riksja IJsland werkt samen met Sunny Cars, één van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid. Bij Sunny Cars huur je zonder eigen risico en zijn schades gedekt die doorgaans buiten alle verzekering vallen, zoals banden, onder- en bovenkant van de auto, spiegels en ruiten. Zo kom je ter plekke niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je Sunny Cars huurauto boek je eenvoudig via deze zoekmachine. Je kunt het regelen van een huurauto ook aan ons overlaten, dit geef je aan wanneer je de reis aanvraagt of boekt.

Belangrijk:

Houd er rekening mee dat wanneer je ook op de F-wegen wilt rijden (de onverharde binnenwegen) een 4wd huurauto verplicht is. Ook als je in de winter reist raden we een 4wd-huurauto aan.

Vluchten

De vluchten zijn nog niet inbegrepen in de reissom. We boeken graag een vlucht voor je die past bij jouw reis. Dit is een extra service die we verlenen en daarvoor rekenen we een fee.

We maken een vluchtvoorstel en kunnen deze vrijblijvend voor je in optie zetten. Wanneer we de vlucht voor je boeken, houden we vervolgens ook de tijdswijzigingen voor je bij. Daarnaast regelen we een nieuwe vlucht als de airline besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route.

Uiteraard kun je ook zelf je vlucht zoeken en boeken. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen en we vragen je om ons hiervan op de hoogte te stellen.

Meer informatie vind je op de pagina vliegtickets IJsland.

Ontdek het noorderlicht (+ €20 p.p.)

In de zomermaanden laat het beroemde noorderlicht zich doorgaans niet zien. Een leuk alternatief is het Aurora Nordic Lights Center in Reykjavík. Dit museum is compleet gewijd aan het bijzondere natuurverschijnsel en ook in de winter interessant. Kijkend naar een groot scherm met een doorsnede van zeven meter zie je de flarden groen, blauw en paars van het noorderlicht alsof je er zelf live bij bent. Lees meer

Walvisstaarten bij Reykjavik (inclusief extra nacht) (+ €242 p.p.)

Wanneer je geen tijd hebt om naar het noorden af te reizen is Reykjavík een goede plek om walvissen te spotten. We plannen een extra nacht in zodat je er voldoende tijd voor hebt. In een traditionele vissersboot ga je op zoek naar krachtige salto’s en sproeiers voor de kust. Na drie uur turen over het water naar bultruggen, speelse dolfijnen en met een beetje geluk de grootste blauwe vinvis verruil je het ruime sop weer voor de gezelligheid van Reykjavík. Hier warm je op in een van de koffietentjes. Lees meer

IJsland van binnen, Snaefellsnes (inclusief extra nacht) (+ €130 p.p.)

Golvend grasland en af en toe een felgekleurde boerderij is je uitzicht de komende dagen. Schiereiland Snaefellsnes is een wandelparadijs. Lopend langs diep uitgesleten vogelkliffen en bizarre lavaformaties, vraag je je af hoe dit land gevormd is. Deze oorsprong ga je samen met een gids ontdekken. In het donker verken je een grot waar eeuwen geleden lava stroomde. Kijk om je heen en zie hoe de gestolde lava zwarte en rode muren heeft achtergelaten.

Snorkel tussen continenten (+ €194 p.p.)

Je twijfelt even maar dan spring je er toch in. Het water tussen de twee continentale platen van Thingvellir NP is het hele jaar ongeveer 4 graden. In je thermopak laat je je 4 uur lang ontspannen met de stroming meedrijven. In het kristalheldere water kijk je soms wel honderd meter ver naar golvende groene algen en goudgele rotsen. Wil je dit beleven dan raden we je aan een extra nacht in te plannen. Lees meer

Witte sporen op de Langjökull-gletsjer (+ €300 p.p.)

Wie houdt van avontuur, kan in de Golden Circle met een sneeuwscooter de Langjökull-gletsjer op. Rond het middaguur word je bij de Gullfoss-waterval opgehaald en naar de gletsjer gebracht. Witte sporen vormen zich in het verse sneeuw terwijl je met een gids de op een na grootste gletsjer van IJsland verkent. In verband met de tijd raden we je aan om een extra nacht in te plannen. Lees meer

IJzers onder, gletsjer op! (+ €162 p.p.)

Trek vandaag warme kleren en wandelschoenen aan. Onderweg terug naar Reykjavik stop je bij de Sólheimajökull gletsjer. Bij aankomst bind je de stijgijzers onder. Samen met een gids, andere reizigers en pikhouweel ga je ongeveer 3 uur gletsjerspleten en ijsblokken verkennen. Als de zon schijnt tel je onvoorstelbaar veel tinten blauw. Lees meer

Einde van de reis

Klik rechtsboven in de koffer om je reis en de vertrekdatum te controleren.

Tevreden met je samengestelde IJsland rondreis?

Je kunt je reis direct boeken of aanvragen, of nog even bewaren zodat je er op een later moment nog eens naar kunt kijken. Dan heb je de mogelijkheid om je reis nog aan te passen naar jouw wensen.

Velkomin IJsland 428 p.p. (excl. internationale vlucht)
Reis vrijblijvend aanvragen Boek direct
Boek direct en je bespaart de reserveringskosten van €25,- p.p. en je krijgt €50,- korting p.p.

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen