Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Laat je inspireren

Tijdens een individuele Griekenland-reis vinden we afwisseling belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Vrij als een vogel rijd je met je huurauto vanuit Athene via het orakel en tempels het groene binnenland in, om vervolgens van eiland naar eiland te hoppen en te ontspannen op het strand.

Ondanks dat Griekenland toeristisch is, hebben we knusse plekjes voor je gevonden. Je slaapt in knusse familiehotels of aan een gezellig strand met Griekse tavernes. Wij zijn een team van reisfanaten die jou eenzelfde fantastische beleving gunnen als wij hebben gehad: van reizigers voor reizigers. We verkopen reizen die wij zelf het leukste vinden: reizen waarmee je een land echt ontdekt. Wij regelen activiteiten die je volgens ons niet mag missen. Deze zijn altijd individueel of in kleine groepjes; geen massa, dus. Laat je inspireren en stel je eigen  Griekenland-reis samen. Samen met ons, ervaren Griekenland-fanaten, zet je je wensen om in een reisplan.

Afwisselend Griekenland

De meeste reizigers bezoeken Griekenland voor de eeuwenoude cultuur of de eilanden met witte huizen en blauwe daken. Door de oudheid en hoge kliffen te combineren met poederwitte stranden of verlaten kiezelbaaien, stel je je eigen afwisselende reis samen.

Met je huurauto rijd je langs velden vol sinaasappelbomen en ondergrondse druipsteenmeren. Je stapt uit in levendige kustplaatsjes en historische terrasstadjes met kleurrijke gevels of een Ottomaans kasteel in zee. Hop van toeristisch maar fotogeniek eiland Santorini naar minder bezochte typisch Griekse eilanden waar ezels nog een belangrijk transportmiddel zijn.

Karakteristieke slaapplekken

Riksja Griekenland zorgt tijdens je vakantie voor een goede mix van slaapplekken: van een guesthouse tussen olijfboomgaarden tot een hotel met uitzicht op de Akropolis en van een boetiekhotel tot een Byzantijnse kamer in een kasteeldorp. Een strandresort mag in je Griekenland-reis ook niet ontbreken, maar dan wel een kleinschalige, gerund door een lokale familie.

De slaapplekken van Riksja Griekenland hebben we geselecteerd op ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

Belevenis tijdens je reis

Als wij in Griekenland zijn, willen we natuurlijk de hoogtepunten van het land zien. Maar daarnaast willen we ook het ‘echte Griekenland’ beleven.

Rijd met je huurauto door heuvels en pastelkleurige dorpjes naar verlaten baaien. Proef ouzo in een van de oudste ouzofabriekjes van Griekenland of dwaal met een kaart door de kronkelstraatjes van een middeleeuws kasteeldorp. In Athene gaan we op pad met een inwoner die ons via ondergrondse oudheden van het metronetwerk de leukste plekjes van de wijk Plaka laat zien. Leer backgammon spelen met de mannen op straat of rijd op de rug van een ezel door het bergachtige landschap naar het uitzichtpunt op een onontdekt eiland van de Cycladen.

Individuele vrijheid

Op het vasteland en de Peloponnesos reis je op eigen tempo in een huurauto. Hierdoor heb je alle vrijheid en kun je een duik in zee nemen of picknicken waar en wanneer je wilt. Ook kun je je eigen route bepalen: via de bekende wegen of juist van het gebaande pad.

Op de Zuid-Europees aandoende Ionische eilanden neem je je auto mee op de ferry naar de pastelkleurige huizen van Grieks Venetië of de minder bezochte thuishaven van Odysseus. Op de Cycladen heb je niet altijd een auto nodig; vaak ligt je hotel al aan het zandstrand. Als je wel het verrassend groene binnenland met traditionele bergdorpen of de beste stranden van Naxos wilt verkennen, regelen we een auto voor je.

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Griekenland en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen