Menu background

Naar boven

Cayo Levisa - Tropisch paradijseiland

Cayo Levisa, Tropisch paradijseiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cayo Levisa
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  relaxen aan het strand
 • Reissom:
  vanaf € 248,- p.p. bij 2 personen
✔ Ongecompliceerd eiland waar toeristenwinkels nog onbekend zijn
✔ Overnacht in je eigen bungalow (vlak) bij zee
✔ Relax aan het strand, wandel door de branding, zoek schelpen of ga snorkelen
✔ Gezien de beperkte capaciteit hier is vroeg boeken aanbevolen
Cayo Levisa - strand
Decorative torn edge

Dag 1 – Cayo Levisa, aankomst

Cayo Levisa is geen drukke bestemming. Er gaat 3 keer per dag een boot naar het eiland, dus zorg dat je op tijd bij de boot bent. Vanaf het haventje van Palma Rubia vertrek je om ca. 10:00 uur over kristalhelder water naar Levisa. Eventueel kan je vanuit Havana naar de haven reizen en de middagboot van 14.30 of 18:00 uur nemen. Je huurauto kan blijven staan in Palma Rubia bij het haventje.

De overtocht duurt ongeveer een half uur en bij aankomst kan het zijn dat je nog niet meteen in je kamer kunt. Een goede reden om je badkleding al aan te hebben en een badhanddoek in de buurt te houden. Je kunt op het strand een plekje uitzoeken en onder een palmboom genieten van de late ochtendzon als je ’s ochtends bent vertrokken. Tegen de tijd dat je maag begint te knorren kun je bij het restaurant lunchen en daarna is je kamer wel klaar.

Decorative torn edge

Dag 2 – Cayo Levisa, verblijf

Met de ochtendboot komen ook dagjesmensen naar Cayo Levisa. Wanneer je dus naar het strand gaat kan het er overdag en bij het restaurant wat drukker zijn. Als je een stukje verder loopt dan vind je een rustiger plekje. De dagjesmensen vertrekken weer om 17.00 uur en dan blijf je achter met de andere hotelgasten.

Villas Cayo Levisa heeft zo’n 60 huisjes op het eiland, deze liggen deels aan het strand en deels wat naar achter in de tuin. Elk huisje heeft airco, tv, badkamer en terras. Net als elders in Cuba valt ook hier wel eens de elektriciteit uit of hapert de watertoevoer.

Villas Cayo Levisa heeft een restaurant, bar, winkeltje en duikschool. Ook worden surfplanken en catamarans verhuurd. Doordat op een deel van het eiland veel mangroven zijn, komen er bij veel regenval ook veel muggen en zandvlooien voor. Wees voorbereid en neem bescherming mee.

Decorative torn edge

Als je geen duiker of snorkelaar bent spendeer je deze dag met luieren op het strand van Cayo Levisa. Niet ver van Cayo Levisa ligt een piepklein eiland waar de schrijver Ernest Hemingway wel eens zijn toevlucht zocht en inspiratie opdeed. Hij noemde het zelf Isla Paraíso; ‘Paradijs eiland’. Informeer of de boot met duikers en snorkelaars er heengaat als je zin hebt in een boottrip.
Na een ”intensieve” dag luieren staat ’s avonds vaak een Creools gerecht op het menu. Daarna kun je aan de bar bekend raken met de inventieve cocktails van de barman. Zijn basisingrediënt kun je wel raden: rum. Wij probeerden nog wat salsamoves met de schoonmaakster. Què bien!

Decorative torn edge

Dag 3 – Cayo Levisa, vertrek

Na het ontbijt, rond 09:00 uur, stap je op de ferry terug naar de bewoonde wereld en het vasteland. Bij aankomst in Palma Rubia eindigt deze bouwsteen.

Reis nu verder naar de tabaksvelden van Viñales of naar de ecolodge bij Las Terrazas in de Sierra de Rosario. Als je Cuba reis nu eindigt, rijd je terug naar Havana.

Let op: De beschikbaarheid van Cayo Levisa is het hele jaar door zeer beperkt, vroeg boeken is aanbevolen. De alternatieven wanneer Cayo Levisa volgeboekt is, zijn onze ‘Duiken bij palmenstrand‘ (Maria la Gorda) of Moeras bij snorkelbaai (Playa Larga) bouwstenen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Cayo Levisa, Tropisch paradijseiland

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Sigaren roken in Vinales
bouwsteen

Tussen de tabaksheuvels van Viñales

 • Viñales
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 119,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecotuin hotel, Las Terrazas
bouwsteen

Op pad in Las Terrazas

 • Las Terrazas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 186,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge