Menu background

Naar boven

Playa Pesquero, Zon, zee zonder zorgen

Zon, zee, zonder zorgen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Playa Pesquero
 • Activiteit:
  relaxen aan het strand
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 266,- p.p. bij 2 personen
✔ Mini strandvakantie
✔ All inclusive resort
✔ Op 45 minuten gelegen van de luchthaven
Playa Pesquero, strand
Decorative torn edge

Dag 1 – Playa Pesquero strand, aankomst

Vanuit Santiago of Baracoa rijd je in ongeveer 5 uur naar de Cubaanse kust die bekend staat als de Costa Verde. Hou er rekening mee dat je op de rit vanuit Baracoa over een van de slechtste, maar gelukkig ook mooiste wegen van Cuba rijdt. De auto lever je in in het toeristische stadje Guardalavaca en daar vandaan neem je zelf een taxi (circa €10,-) naar Playa Pesquero, een ritje van zo’n twintig minuten. Aan de baai van Playa Pesquero liggen drie resorts. Tijdens een strandwandeling kom je langs alle drie; de stranden zijn vrij toegankelijk. Het resort waar je verblijft ligt direct aan zee en wordt omgeven door tropische tuinen. Zoek na het inchecken meteen een plekje uit op het strand en geniet van de omgeving om je heen.

Decorative torn edge

Dag 2 en 3 – Playa Pesquero verblijf

De komende dagen staat er niet anders op het programma dan luieren; kijk je Cuba foto’s nog eens terug aan het strand, drink een mojito onder de parasol of maak een zeiltocht op zee. Op 7 kilometer van Guardalavaca ligt het openluchtmuseum El Chorro de Maita. Hier vind je de grootste archeologische site van de Caribische wereld met graven van zowel de inheemse bevolking (waarschijnlijk Taino-indianen) en Spanjaarden.

Dankzij mooie verlichting komen de graven zeer goed tot hun recht. Bij het museum is een replica gebouwd van een inheems dorp: Taino Village. Hier zie je hoe de Cubaanse native bevolking leefde voor de Spaanse verovering. Op dinsdag, donderdag en zondag is er ’s avonds een live show met rituele dansen. Trips naar Chorro de Maita en Taino Village zijn – zeker voor Cubaanse begrippen – ingetogen en realistisch. Openingstijden van maandag t/m zaterdag van 09:00 – 13:00 uur. Vraag bij de hotelreceptie voor de excursie mogelijkheden naar het museum.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek, Playa Pesquero

Na je verblijf reis je terug naar Holguin voor je directe terugvlucht naar Nederland of je binnenlandse vlucht naar Havana. Maak je een rondje? Vervolg je auto rondreis Cuba dan met de Ranchos van Camaguey

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Zon, zee, zonder zorgen

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Camaguey Cuba rondreis
bouwsteen

Ranchos van Camaguey

 • Camaguey
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge