Riksja Cambodja

Naar boven

bouwstenen | Riksja Cambodja

Langs wereldwonderen en verborgen schatten

rondreis

 • Reisschema:
  Siem Reap - Angkor Wat – Kampong Thom – Sambor Prei Kuk - Kratie – Mondulkiri – Phnom Penh – Kampot – Koh Rong
 • Reisduur:
  21 dagen / 20 nachten
 • Reissom:
  € 2.048,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
✓ Complete individuele Cambodja rondreis
✓ Hoogtepunten én van de gebaande paden
✓ Overnachting in een homestay
✓ Picknicken bij de Bou Sraa Waterval
✓ Ontmoeting met etnische minderheden
✓ Luieren op de witte zandstranden van een bountyeiland
individueel | Riksja Cambodja
Decorative torn edge

Dag 1 en 2 – Vertrek Amsterdam, aankomst in Siem Reap

De meeste reizigers vertrekken voor hun Cambodja vakantie in de namiddag van Amsterdam of Brussel richting Siem Reap. Na een nachtvlucht kom je de volgende ochtend aan in Siem Reap waar je chauffeur al op je staat te wachten om je naar je hotel te brengen.

In Siem Reap verblijf je op loopafstand van het centrum in een sfeervol boutique hotel met zwembad. Eenmaal aangekomen kan je Cambodja rondreis van start. Siem Reap is een charmante stad met  een centrum van kleine straten, gezellige restaurants en levendige markten. Met hoogtepunt Angkor Wat in de buurt zul je niet de enige toerist zijn, maar zo’n mengeling van locals en toeristen heeft juist wel wat.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bezoek Angkor Wat met privé-gids

Na het ontbijt start je je Cambodja reis gelijk met het wereldwonder Angkor samen met onze gids. Hij brengt je naar zowel de bekende als de minder bekende tempels in het Angkor Wat complex. Als je het hele complex zou willen zien, dan ben je dagen zoet. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. De tempels werden in verschillende periodes gebouwd, iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter. Bij de bekendste tempel Angkor Wat zie je een hindoeïstische invloed, terwijl bij de tempel Angkor Thom een boeddhistische invloed overheerst. Na een dag vol cultuur en nieuwe ervaringen slaap je weer in het hotel in Siem Reap.

 

Decorative torn edge

Dag 4 – Vrije dag in Siem Reap

Je bent vandaag nog een dag in Siem Reap. Ben je nog niet uitgekeken in het Angkor Wat tempelcomplex, ga er dan vandaag op eigen gelegenheid weer naar toe. Mocht je hier voldoende gezien hebben dan leent Siem Reap zich voor talloze andere activiteiten. Maak bijvoorbeeld een fietstocht over het platteland in de directe omgeving of struin de vele marktkraampjes af voor leuke souvenirs.

 

Decorative torn edge

Dag 5 – Siem Reap – Kampong Thom

Reistijd circa 3,5 uur

Je wordt na het ontbijt opgehaald bij je hotel en naar het busstation gebracht. Net als een echte local reis je per bus naar het busstation in het plattelandsdorp Kampong Thom. Hier staat je Tuk Tuk chauffeur klaar om je naar je gastgezin te rijden. Je overnacht vanavond in een traditionele paalwoning en na een warm welkomst door je gastgezin is er tijd om een rondje door het dorp te lopen. Als je het leuk vindt om de Khmer keuken te leren kennen kun je de gastvrouw ’s avonds helpen met het bereiden van de maaltijd.

Decorative torn edge

Dag 6 – Sambor Prei Kuk Tempels – Kratie

Reistijd circa 5 uur

Wij werden ’s ochtends vroeg wakker door het gekraai van de hanen. Na het ontbijt stap je op de fiets om samen met je gids de ruïnes van Sambor Prei Kuk te ontdekken. Je bezoekt hier de drie hoofd tempelcomplexen; Prasat Sambor, Prasat Tor en Prasat Yeah Puon. Zodra de zon hoger komt en het heter wordt keer je terug om afscheid te nemen van je gastfamilie. Je chauffeur brengt je vervolgens naar Kratie.

Aangekomen in Kratie stap je op de boot naar het ongerepte eiland Koh Trong. Hier word je opgewacht door je motorchauffeur. Ook je bagage heeft een eigen motorchauffeur en zo rijden jullie over zandwegen naar je comfortabele, kleinschalige resort op het eiland. Onderweg word je enigszin gek aangestaard, maar zeker ook vrolijk begroet door de spelende kinderen op het eiland.

Decorative torn edge

Dag 7 – Kratie – Dolfijnen spotten (optionele excursie)

Afhankelijk van het seizoen ga je vandaag in de ochtend of de middag met een bootje de Mekong Rivier op. In dit gedeelte van de rivier leeft de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Je lokale bootbestuurder weet precies waar hij op moet letten en helpt je met het spotten van de zoetwater dolfijnen. Wij hadden het geluk er meerdere te zien. Laat het ons weten wanneer je deze excursie in je reis gepland wil hebben.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Wij vonden het leuk om een rondje te fietsen over het eiland Koh Tong, je fiets langs de strandjes aan de rivier, spelende kinderen, bloeiende rijstvelden en scharrelende kippen.

Decorative torn edge

Dag 8 – Kratie – Mondulkiri

Reistijd circa 5 uur

Per motorchauffeur en boot reis je terug naar Kratie. Vanaf hier reis je met je chauffeur naar de afgelegen regio Mondulkiri. Dit is Cambodja van het gebaande pad, hier leven meerdere stammen op traditionele levenswijze. Het uitgestrekte heuvellandschap is bekleed met groene bomen wat het geen straf maakt om lang in de auto te zitten. Je verblijft in Mondulkiri in een houten bungalow lodge in het bos, wij kwamen hier helemaal tot rust.

Decorative torn edge

Dag 9 – Mondulkiri – Bezoek Pnong Dorp en Bou Sraa Waterval

Je start de dag met een wandeling door een dorp waar een van de etnische minderheden, de Pnong, leven in traditionele huizen. De echtheid en gastvrijheid van de mensen die hier wonen hebben een mooie herinnering aan onze Cambodja rondreis gecreëerd.

Mondulkiri staat ook bekend om zijn indrukwekkende natuur. Na je wandeling door het Pnong dorp rijd je naar een van Cambodja’s grootste watervallen; de Bou Sraa Waterval. Neem je zwemkleding mee zodat je wat verkoeling in de waterval kunt zoeken. Bij de waterval houd je een pauze met picknicklunch. Na de lunch keer je terug naar de lodge.

Decorative torn edge

Dag 10 – Mondulkiri

Vandaag heb je ter vrije besteding. Je kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het olifantenproject in de omgeving. Dit is een opvangcentrum voor olifanten welke volledig verantwoord met de dieren omgaan. Olifanten ritjes of wassen zit er niet bij, maar je kunt wel een wandeling maken door het bos waar de olifanten rondscharrelen. Wil je liever je adrenalinelevel een boost geven? Vraag ons dan een excursie naar het zipline park bij de Bou Sraa Waterval voor je in te plannen.

Decorative torn edge

Dag 11 – Mondulkiri – Phnom Penh

Reistijd circa 7,5 uur

Je reist van Mondulkiri  per privéauto met chauffeur naar de hoofdstad Phnom Penh. In Phnom Penh verblijf je in een boutique hotel buiten het hectische centrum, maar wel dichtbij genoeg het centrum met een paar minuten Tuk Tuk te bereiken.

Decorative torn edge

Dag 12 – Phnom Penh

In de hoofdstad Phnom Penh vind je een aantal hoogtepunten die je Cambodja rondreis ongetwijfeld zullen verrijken. Je hebt de tijd om zelf de hoofdstad te ontdekken. Ontdek bijvoorbeeld de indrukwekkende geschiedenis van de rode Khmer met een bezoek aan de S21 gevangenis en de Killing Fields. Liever een luchtige activiteit? Dan kun je ook een bezoek brengen aan het Royal Palace, het National Museum of de Zilveren Pagoda. Wil je alle hoogtepunten van Phnom Penh in een dag ontdekken, vraag ons dan de Phnom Penh dagtour aan je reis toe te voegen. Of lees ons reisblog over de hoogtepunten Phnom Penh.

Decorative torn edge

Dag 13 – Phnom Penh – Kampot

Reistijd circa 3,5 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel in Phnom Penh en verruilt de hectische stad voor het serene dorp Kampot. Kampot is gelegen aan de Kampot rivier en is een aangename mix van restaurants, natuur en koloniale gebouwen. Je slaapt hier in een boutique accommodatie aan de Kampot rivier.

Decorative torn edge

Dag 14 en 15 – Kampot

De omgeving van Kampot biedt veel mogelijkheden voor acitiveiten. In de omgeving vind je de plantages van de bekende Kampot peper, het Bokor National Park en een diversiteit aan tempels en grotten. De natuurliefhebber is hier ook op de juiste plek. Wij vonden het leuk een kayaktocht te maken over de rivier. Lees in ons blog over activiteiten in Kampot wat je hier allemaal kunt doen.

Decorative torn edge

Dag 16 – Kampot – Koh Rong

Reistijd circa 2,5 uur (excl. boottocht)

Aan de kust van Cambodja vind je paradijselijke eilanden met spierwitte stranden en knusse bungalows. De perfecte gelegenheid om je Cambodja rondreis relaxed af te sluiten voor je  naar huis gaat. Je wordt opgehaald in Kampot en naar de pier in Sihanoukville gebracht. Een ferry brengt je vervolgens naar het eiland Koh Rong waar je  de komende dagen slaapt in een comfortabel bungalowresort op het witte zand. Het resort is gelegen op een rustig gedeelte van het eiland.

 

Decorative torn edge

Dag 17 en 18 – Koh Rong

De dagen op Koh Rong  hebben we niks voor je gepland. Je kunt heerlijk bijkomen van de opgedane indrukken tijdens je Cambodja reis. Het eiland is perfect om lekker bij te kleuren, te snorkelen of gewoon een Cambodjaans biertje te drinken aan het strand.

Decorative torn edge

Dag 19 – Koh Rong – Phnom Penh

Reistijd circa 5 uur (excl. boottocht)

Helemaal zen na je strandvakantie aan de Cambodjaanse kust stap je op de ferry terug naar het land. Vervolgens word je naar Phnom Penh gebracht waar je nog een laatste keer over de Cambodjaanse markten kunt gaan voor een souvenir en een laatste curry kunt eten. Of ontdek het bruisende nachtleven van Phnom Penh met de Vespa tour, vraag deze tour dan aan onderaan de rondreis. Lees in ons reisblog over de Phnom Penh Vespa tour onze eigen ervaring.

 

Decorative torn edge

Dag 20 en 21 Phnom Penh – Amsterdam/Brussel

Het einde van je Cambodja rondreis is aangebroken. Je vliegt vanaf Phnom Penh vaak tegen het einde van de middag weer richting huis. De volgende dag kom je rijk aan herinneringen aan je Cambodja vakantie thuis.

Decorative torn edge
torn-edge

Langs wereldwonderen en verborgen schatten

Onze slaapplekken

background-pattern