Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Waterval in Mondulkiri

Puur en natuur

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mondulkiri
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 245,- p.p. bij 2 personen
Ontsnap uit de hectiek van de Cambodjaanse steden en laat je verrassen door de uitgestrekte, beboste heuvels van Mondulkiri. Hier vonden wij een prettige lodge met houten bungalows middenin het bos. Kom tot rust en kruip met een boek in de hangmat van je bungalow. Je gids neemt je mee voor een kennismaking met de levenswijze van de Pnong mensen.Wij waren verrast door de gastvrijheid van de mensen en werden uitgenodigd in een van de traditionele huisjes. In het dorp wordt geen Engels gesproken dus wij vonden het prettig dat onze gids voor ons kon vertalen. Vervolgens bezoek je  de indrukwekkende Bou Sraa waterval in de omgeving. Volgens ons ervaar je de waterval pas écht tijdens je picknicklunch onder het genot van de geluiden van het stromende water. 
Mondulkiri in Cambodja
Decorative torn edge

Dag 1 – Reis naar Sen Monorom in Mondulkiri

In het oosten van Cambodja tegen de grens van Vietnam aan vind je de groene provincie Mondulkiri. Vanwege de reistijd van zo’n zes uur vanaf Phnom Penh wordt Mondulkiri door het gros toeristen vaak overgeslagen, dit is voor ons juist de reden om er wél naartoe te gaan. Het is er namelijk nog rustig en ongerept. Je reist per gedeelde minibus door met bossen omringde wegen naar het dorpje Sen Monorom in de provincie Mondulkiri. Je sfeervolle houten bungalow is omgeven door bomen waar koeien en paarden omheen scharrelen. Na aankomst vonden wij het heerlijk om wat te schommelen in de hangmat van onze bungalow met een boek. ‘S avonds doezel je rustig in slaap onder het geluid van de natuur.

Decorative torn edge

Dag 2 – Pnong dorpje en Bou Sraa waterval

In de omgeving van Sen Monorom, het dorpje waar je verblijft in Mondulkiri leeft de Pnong minderheid. Dit is een etnische minderheid welke nog leven op traditionele wijze. Je gids neemt je vandaag mee door een Pnong dorpje en laat je kennismaken met de mensen die hier wonen. Je gids kan vertalen en zo kom je veel te weten over de levenswijze en word je misschien wel bij iemand thuis uitgenodigd voor een glaasje rijstwijn. Wanneer je in Mondulkiri bent mag je de Bou Sraa waterval niet overslaan. Volgens velen is dit één van Cambodja’s mooiste watervallen. Na je bezoek aan het dorpje ga je verder naar de waterval waar er tijd is voor een ontspannende break. Bij de waterval geniet je van een picknicklunch en kun je tussendoor afkoelen met een duik in de waterval. Na de lunch brengt de chauffeur je terug naar je accommodatie. Wandel voor zonsondergang omhoog naar het sunset point in de buurt en zie vanaf hier de zon onder gaan.

 

Decorative torn edge

Dag 3 – einde Mondulkiri bouwsteen

Vandaag neem je afscheid van Mondulkiri. Vanuit hier kun je verder reizen naar Kratie, Siem Reap of naar onze homestay in Kampong Thom. Nog niet klaar om verder te reizen? Vraag ons gerust een extra nacht voor je bij te boeken, onderaan vind je onze andere activiteiten in Mondulkiri. Spendeer bijvoorbeeld een dag met olifanten in het volledig diervriendelijke Elephant Valley Project of vlieg door de jungle in het Mondulkiri Zipline park.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Puur en natuur

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Ziplinen in de jungle van Cambodja
Variant
1

Vliegen door de jungle

 • Reissom:
  € 115,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Tour met gids door zipline park

Boost je adrenalinelevel en ga ziplinen door de jungle van Mondulkiri. Vanaf 100 meter hoogte bezichtig je de spectaculaire Bou Sraa waterval. Met deze excursie leg je in ongeveer twee uur al slingerend de afstand tussen negen boomtoppen af. De langste zipline is wel 300 meter lang. Durf jij het aan?

Decorative torn edge
Olifanten in Mondulkiri
Olifanten in Mondulkiri
Variant
2

Bezoek het Elephant Valley Project

 • Reissom:
  € 170,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  vervoer van accommodatie naar het Elephant Valley Project (en vice versa), wandeling met gids en lunch

Verrijk je verblijf in Mondulkiri met een onvergetelijke dag in het olifanten project. Het project vangt geredde werkolifanten op en zorgt dat zij onbezorgd van hun ‘pensioen’ kunnen genieten. Je brengt de hele dag door in het project en tijdens je trekking door het bos vertelt je gids je meer over de bewoners. Je wandelt tussen de olifanten door, maar je mag ze niet aanraken. Het is namelijk een volledig diervriendelijk project waar olifanten wassen of olifantjenritjes niet in passen. En wist je dat: eén van de doelen is om werkgelegenheid te creeëren voor de lokale bevolking? Een verantwoorde en leerzame dag dus!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Indrukwekkend Phnom Penh

 • Phnom Penh
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Dobberen op Dolfijnenrivier

 • Kratie - Koh Trong
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Homestay in Sambor Prei Kuk
bouwsteen

Thuis op het Cambodjaanse platteland

 • Kampong Thom
 • 2 dagen / 1 nachten
 • € 310,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern