Boek deze bestemmingen vroeg!

Je hebt je volgende bestemming op het oog: dáár wil je naartoe! Enthousiast begin je met plannen en stiekem droom je al weg bij de gedachte aan die geweldige ervaring. Popelend doe je een reisaanvraag en dan blijkt: he-le-maal volgeboekt! Geen auto, geen slaapplek, geen vlucht meer te vinden. Dat wil je voorkomen, toch? Zorg dat je deze bestemmingen bijtijds boekt!

1. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika_Safari_Olifanten_Krugerpark2

De zon schijnt er 365 dagen per jaar, je kunt erheen met kinderen en er is voor ieder wat wils: Zuid-Afrika lijkt ieder jaar populairder te worden. En terecht: hier kun je niet alleen de Big Five spotten en slapen in bijenkorfhuisjes, maar ook fietsen door wijnvelden (en een glaasje proeven natuurlijk), slapen op een struisvogelboerderij en wandelingen maken door Drakensbergen. De wegen en auto’s zijn goed onderhouden en met Afrikaans en Engels als voertaal kun je je prima verstaanbaar maken. De Rand staat laag, waardoor rondreizen steeds goedkoper wordt. Oh, en er is geen tijdsverschil, dus voor jetlags hoef je ook niet bang te zijn.

Geen reden om niet meteen te willen boeken, toch? Dat vinden al die andere reizigers ook. En hoewel het land groot en divers is, zitten de fijne slaapplekken toch best snel vol. Een jaar van tevoren boeken is níet te vroeg! Vooral onze zomermaanden en kerst zijn populaire reistijden. De zomermaanden kun je het beste al in oktober of november boeken, begin je kerstreis rond januari of februari te plannen.

Wat wordt jouw Big Five? Naar Zuidafrikaonline.nl

2. Peru

Machu Picchu, Peru

Voor veel reizigers is het hét hoogtepunt van hun reis door Peru: lopend over het Incapad Machu Picchu bereiken. Want na zo’n pittige wandeling lijkt het wereldwonder nog mooier!

Om het pad te beschermen tegen massatoerisme en verval, zijn de plaatsen op de Incatrail beperkt beschikbaar. Per dag worden er maximaal vijfhonderd mensen toegelaten op het pad, inclusief gidsen en dragers.

Om de Incatrail te kunnen lopen is het verstandig om minstens een half jaar van tevoren de Incatrail te boeken. We hebben de eerste boekingen voor 2017 al binnen. Omdat de inschrijflijsten voor de Incatrail nu nog niet beschikbaar zijn, kom je op een wachtlijst te staan. De inschrijflijsten gaan doorgaans in januari open, hét moment voor onze agent om alle reizigers die in 2017 de Incatrail willen lopen in te boeken op de gewenste data. dat is voor de agent een flinke klus, maar geeft jou als reiziger de grootste kans om de Incatrail te kunnen lopen.

Wil jij dus verzekerd zijn van een plekje op de Incatrail? Zorg dan dat je er op tijd bij bent! Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de bouwstenen voor de klassieke Incatrail en de korte Incatrail.

3. Amerika

Acco 1 grand canyon_Linda (10)

Amerika is onbetwist het land van uitersten: van uitgestrekte landschappen op Route 66, een hete woestijn in Death Valley tot  diepe canyons in de Grand Canyon en besneeuwde bergtoppen in Yosemite. En dan hebben we het alleen nog maar over de nationale parken. De Amerikaanse steden zijn net zo uitdagend, van over the top Las Vegas, het Hollywoodleven in Los Angeles en onze persoonlijke favoriet, San Francisco. Kortom: een land dat niet op je bucketlist mag missen!

En juist die bucketlist maakt dat je er op tijd bij moet zijn: het land is enorm in trek bij Europeanen, maar vanwege de diversiteit gaan Amerikanen ook vaak in eigen land op vakantie. De fijne slaapplekken, die niet te ver bij de nationale parken vandaan liggen, zitten dan ook snel vol. Als je er bijtijds bij bent, kunnen we zelfs lodges ín de nationale parken aanbieden. Als je nu je reis boekt voor 2017, heb je de grootste kans dat je op de beste en leukste plekken kunt slapen.

4. Namibië en Botswana

Daphne-Botswana
Namibië en Botswana: het zijn landen waar je spontaan verliefd op kunt worden. Stippel je eigen reis uit en trek er met een kampeerauto op uit. Hier slaap je midden tussen de wilde dieren in de wildparken, in een lodge of daktent. Kajak tussen zeerobben, drink een sundowner tussen oranje zandduinen en speur te voet naar neushoorns.

Verkocht? Wacht dan niet te lang. Als je tussen juli en november naar Namibië en/of Botswana wilt, doe je er goed aan om minimaal negen maanden van tevoren te boeken. De Afrikaanse landen zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, maar er zijn geen extra slaapplekken of kampeerplekken bijgekomen. Een simpele rekensom leert dus dat dat voor problemen zorgt. Vrijwel iedere reiziger wil in een wildpark als Etosha, Chobe of Moremi slapen, maar de plekken zijn beperkt en er zijn maar weinig alternatieven. Je kunt wel buiten het park slapen, maar dan ontneem je jezelf de kans om ’s avonds dieren te spotten bij de drinkplaatsen. Ook bij populaire highlights als de Sossusvlei zijn plekken beperkt. Voor alternatieven moet je verder reizen en betaal je vaak ook meer.

Wanneer je op tijd boekt, kunnen we leuke, kleinschalige lodges voor je regelen die in de wildparken of dicht bij de highlights liggen. De prijzen van zowel de slaapplekken als de vliegtickets zijn bovendien gunstiger. Reis met een kampeerauto, stippel zelf je reis uit en je wordt beloond met de ultieme Afrika-ervaring! Naar Namibieonline.nl.

5. Canada

Yvonne Kuijn 9 Lake Louise

Altijd al eens volop natuur willen opsnuiven? Het ultieme into the wild-gevoel vind je in Canada. Bossen, bergen, meren, beren: hier kun je je hart ophalen. Spot orka’s vanuit een boot, snorkel met zalm en trek je tent op aan de rand van een spiegelglad meer.

Wil jij verdwalen? Dan doe je er goed aan om in oktober alvast voor volgende zomer te boeken. Het land kent een relatief kort reisseizoen van mei tot eind september. Vooral bij de nationale parken is het aanbod van slaapplekken beperkt en de leuke, knusse plekken zitten snel vol. Voor 2017 zal dat zeker gelden, want Canada bestaat 150 jaar en gooit alle parken open om gratis te bezoeken.

Canada is een van de veiligste bestemmingen ter wereld en alleen daarom al behoorlijk popuair. Als je er op tijd bij bent, zijn vliegtickets een stuk betaalbaarder en heb je grotere kans op een onvergetelijke slaapplek te overnachten. Zo heb je gegarandeerd een once in a lifetime experience. Naar Canadaonline.nl.

Riksja Reishospitaal
Blog
NAam
Kirsten
Functie
Reisspecialist
Bijnaam
Globetrotter
Favo. best.
Marokko
Mee op reis
Boeken
Wil nog naar
Afrika
De filosofie van Riksja
Blog