ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

8 hoogtepunten van New York die je een keer gedaan moet hebben

blog

Ben je van plan om naar The City That Never Sleeps te gaan? Dan mag je natuurlijk niet de New York highlights als Central Park, Empire State Building of Times Square overslaan. Maar New York heeft zoveel meer te bieden. Ben je juist benieuwd naar de hidden gems? De plekken waar je de locals kunt vinden? Vergeet dan niet deze hoogtepunten aan je lijstje toe te voegen voor een unieke New York experience. Ingrid Schram van het Instagram account New.York. Local woont al jaren in New York en deelt haar local tips met Riksja travel.
Decorative torn edge

1. Ontdek New York als een local

Ga de uitdaging aan en wijk van de gebaande paden. Durf te verdwalen en pak bijvoorbeeld gewoon de metro naar een willekeurige wijk in de stad. Je zult zien dat je even weg bent uit de drukte, je niet de typische toerist voelt, maar lekker mee gaat met de flow van de NewYorkers. Een leuke wijk om eens te gaan ontdekken is bijvoorbeeld Tribeca. Het ligt net boven financial district en onder het chique Soho. Je vindt hier prachtige architectuur, de bekende loft houses zoals je ze uit de films kent. Her en der zul je knusse terrasjes vinden waar de locals samen komen voor een brunch. Bezoek Ladder 8, de brandweerkazerne bekend van Ghostbusters, of ga lekker brunchen bij Two Hands. Heb je de smaak te pakken? Bezoek dan ook eens West Village, Lower East Side of Gramercy.

2. Bezoek foodmarket Smorgasburg

New York is een smeltkroes van culturen en dat kun je ook wel merken aan de diversiteit aan restaurants in de stad. Ben jij een echte foodie en wil je de beste snacks van New York proeven? Bezoek dan het bekende Smorgasburg. Deze foodmarket kun je vanaf het voorjaar tot aan het najaar bezoeken op diverse locaties in de stad, zoals bij World Trade Center, Williamsburg en Prospect Park. Hier eet je de lekkerste taco’s, de meest kleurrijke desserts en de sappigste burgers.

3. Struin over de populaire vlooienmarkten

Wil je straks naar huis met een uniek souvenir? Misschien een vintage print voor aan de muur? Een retro zonnebril of een authentieke kentekenplaat uit New York? Bezoek dan de Flea market! Chelsea Flea is het gehele jaar in het weekend geopend. Hier vind je meer dan 50 kramen vol met typisch Amerikaanse kleding, sieraden, kunst en vintage speelgoed. Er zit vast iets voor je bij! Wil je nog meer vintage shoppen bezoek dan ook de Brooklyn Flea in Dumbo. Deze is elk weekend geopend vanaf de lente tot aan de winter.

4. Ontdek de Highline

Dit verhoogde park is aangelegd op de oude West side Elevated line. Deze spoorlijn liep vanaf 1930 door Manhattan om de fabrieken te voorzien van voorraad. Toen men overging op het gebruik van vrachtwagens in de jaren zestig raakte de spoorlijn in verval. Jaren later, in 2006, bedacht men om er een wandelpark van te maken. Er werd zelfs een Nederlandse tuinontwerper, Piet Oudolf bij betrokken. Lopend over de highline vanaf Gansevoort street tot aan 34th street kijk je uit over de stad en kun je binnen spieken bij de omringende appartementen. Strek je benen even bij een van de vele houten loungebanken en bekijk de wisselende exposities.

5. Laat je verrassen op Governors Island

Hier begint de geschiedenis van de Nederlanders die zich vanaf de 17e eeuw hier begonnen te vestigen. Vanaf een veilige afstand konden ze het toenmalige Manhattan waarnemen. Het eiland werd toen nog Noten Eylant genoemd door de vele notenbomen die zich hier bevonden. Governors Island heeft zo’n 200 jaar lang dienst gedaan als legerbasis. Deze kwam in de jaren 70 in verval. Er is hard gewerkt om dit historische eiland weer toegankelijk te maken voor bezoekers. Nu kun je de ferry pakken om het eiland een dagje te bezoeken. Bekijk de klassieke gouverneurswoningen, bezoek een pop up markt of koop er wat bij de vele foodtrucks. Huur een fiets om het eiland rond te fietsen, of ga te voet. Het uitzicht is hier fantastisch. Voor de liefhebbers is er zelfs een luxe spa met verwarmd zwembad en een glamping met luxe tenten.

6. Zoek de hoogte op in Summit

Natuurlijk kun je New York niet verlaten zonder minstens één wolkenkrabber te hebben bezocht. De nieuwste aanwinst is Summit. In deze glazen toren heb je over drie verdiepingen 360 graden uitzicht over de stad. Voorzien van open ruimtes, glas en spiegels is het een spektakel voor je ogen. De manier waarop je hier de stad kunt bekijken is uniek. Speel met de zilveren helium ballen voor een leuk instagram moment en bestel een drankje aan de bar met uitzicht op Empire State Building.

7. Bezoek een diner

Als je in New York bent moet je zeker eenmaal een American diner hebben bezocht. Je zult het een hele belevenis vinden, van de neon letters aan de gevel tot de metalen tafeltjes en sky lederen bankjes bij binnenkomst. Bij de meeste diners zal de menukaart je laten duizelen, er is zoveel keuze! Pancakes zijn hier altijd een goede optie of kies later op de dag voor een goede burger. Een leuke en mooie diner om te bezoeken is Brooklyn Diner in de buurt van Times Square.

8. Ontdek het pareltje Brooklyn

Vergeet bij een bezoek aan New York zeker niet om Brooklyn te bezoeken. Je kunt vanaf Manhattan heel gemakkelijk via de Brooklyn Bridge naar de overkant wandelen. Eenmaal daar bevindt je je in het stoere en industriële Dumbo. De oude loodsen zijn hier omgebouwd tot luxe lofts met expositieruimtes en leuke eettentjes. Loop naar het water voor fantastisch uitzicht op de skyline van Manhattan. Maar is er meer in Brooklyn te ontdekken. Wandel door het klassieke Brooklyn Heights met zijn prachtige historische brownstones en boetiekjes. Heb je de smaak te pakken huur dan eens een fiets om naar Park Slope te fietsen of het hippe Williamsburg te ontdekken.

Nog meer inspiratie op doen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze rondreizen!

background-pattern