ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Arches National Park

5x de mooiste nationale parken in Amerika

blog

Staat een rondreis hoog op jouw bucketlist? Dan raden wij zeker aan om tijdens je reis een van de vele nationale parken in Amerika te bezoeken. Ingrid Schram, van het instagram account new.york.local is gek op Amerika en deelt graag de 5 mooiste nationale parken van Amerika. Maar eerst even een tip: Er zijn in Amerika 63 officiële nationale parken. Entree voor een National Park kost tussen $5 en $35 per auto. Ben je van plan om meerdere nationale parken te bezoeken? Koop dan een Annual Pass en je kunt het gehele jaar alle nationale parken in Amerika bezoeken voor $80. Je betaalt je Annual Pass bij het eerste park dat je gaat bezoeken.
Decorative torn edge

#1 Yosemite National Park

Yosemite National Park

Op slechts drie uur rijden, ten oosten van San Francisco, bevindt zich de favoriet van vele natuurliefhebbers: Yosemite National Park. Wat maakt dit park nu zo bijzonder? Waarschijnlijk is het de mix van de immense granieten gebergten, de vele watervallen die zelfs eind februari goudkleurig kunnen oplichten en natuurlijk de grootste bomen ter wereld, de Sequoia Trees. Boek je jouw reis bij Riksja, dan kun je overnachten bij de ingang van het park. Of je nu een fanatieke wandelaar bent of niet, je kunt uit diverse wandelroutes kiezen van 1 tot zelfs 44 kilometer. Wij raden je aan om een buskaartje te kopen naar Glacier Point voor een spectaculair uitzicht.

#2 Rocky Mountains National Park

Rocky Mountains National Park Colorado Noordwesten Amerika

Bezoek het iconische Rocky Mountains National Park, met name bekend om zijn wildlife! Het symbool van het park is de Bighorn Sheep, dit is het grootste schapenras ter wereld. Met onze bouwsteen “Dwars door de Rocky Mountains”, bezoeken we het National Park dat in de staat Colorado ligt, maar de Rocky Mountains strekken zich uit over maar liefst zes staten! De grootste attractie van het park is wellicht de Continental Divide Trail, de langste hiking trail van dit park. De lengte van deze trail is in totaal 5000 kilometer, daar zou je lopend in totaal zo’n vijf en een halve maand over doen. Maar pak ook zeker de auto om een roadtrip te maken over Trail Ridge Road, waar je wordt getrakteerd op fantastische panorama’s. Na een mooie dag in de Rocky Mountains kun je met onze bouwsteen heerlijk overnachten in het centrum van het park, Estes Park.

#3 Zion National Park

Zion national park fietsen

Zion National Park, ook wel de trots van Utah genoemd, is zo bijzonder door zijn rode kloven, de canyons. De eerste Europese bewoners hebben de naam gegeven wat in het Hebreeuws heiligdom betekent. Niet voor niets dat hier per jaar 4 miljoen bezoekers naar toe trekken. Kenmerkend aan het park zijn de diepe valleien waar ooit een rivier doorheen stroomde. Deze valleien zijn wel zo’n 600 meter diep. Boek je de bouwsteen “fietsen door Zion”, dan ben je verzekerd van een mooie locatie voor twee overnachtingen inclusief fietshuur. Want het is goed te weten dat een gedeelte van Zion in de zomer is afgesloten voor autoverkeer. De fietsverhuurder kan je precies vertellen waar je heen moet fietsen om dit een onvergetelijke ervaring te maken.

#4 Yellowstone

Yellowstone national park

Yellowstone, bekend om zijn vulkanische geisers, is het oudste Nationale Park van Amerika. Met de bouwsteen “Bizonder Yellowstone” ga je in drie dagen alles ontdekken wat dit magische park te bieden heeft. Je overnacht hierbij midden in het park en de kans is groot dat je er de gigantische bizons tegenkomt. Old Faithful is de bekendste geiser van het park en spuwt elke 90 minuten. Zoek je het meest fotogenieke gedeelte van het park, bezoek dan zeker Grand Prismatic Spring. Vanaf Fairy Fall Trail kun je deze waterbron met zijn felblauwe en oranje kleuren het best bewonderen.

#5 Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park

In de staat Arizona bevinden zich de 70 miljoen jaar oude Grand Canyons en elk jaar bezoeken zo’n 6 miljoen mensen dit nationale park. Het wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en dat is met een reden. De Grand Canyon is één van de diepste kloven van Amerika en miljoenen jaren oud. De Colorado River die dwars door het park stroomt, heeft gezorgd voor de bijzondere uitgeslepen lagen, die je in diverse kleuren en structuren ziet. Boek je de bouwsteen bij Riksja, dan overnacht je midden in het park en kun je via diverse trails het park bewonderen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een helikoptervlucht te boeken, voor een extra speciale beleving!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze favorieten rondreizen en bouwstenen

grizzly-beer-yukon-canada
rondreis

Rondreis Yukon: Van goudzoeken naar Gletsjers

 • Whitehorse - Dawson City - Tok - Haines Junction - Haines - Skagway - Whitehorse
 • 13 dagen / 12 nachten
 • Vanaf € 1.940,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Death Valley - Zuid West Amerika
rondreis

Wild Wild West

 • Phoenix - Grand Canyon - Antelope Canyon - Monument Valley - Moab - Bryce Canyon - Zion NP - Death Valley - Sequoia - Yosemite - San Francisco
 • 20 dagen / 19 nachten
 • Vanaf € 3.195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
yucca boom bij joshua tree park
bouwsteen

Sterren kijken in Joshua Tree

 • Joshua Tree National Park
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 80,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Centralpark-New-York-helicopterview
bouwsteen

New York door de ogen van een Yankee

 • New York City
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 775,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern