Top 4 muziek op reis

blog

Geschreven op
dinsdag 23 mei
Geschreven door
Delen op social media

Klinkt als muziek in de oren

Met goede vrienden op de eerste rij staan bij een geweldig optreden, lekker lui in de zetel genieten van je lievelingsnummer, luidkeels meezingen met een superlekker nummer op de radio, sfeervolle achtergrondmuziek in een restaurantje of helemaal losgaan op een festival. Twijfel je nog over je volgende reisbestemming? Wel, misschien kan muziek je helpen om die knoop finaal door te hakken. Wij hebben alvast enkele typische muzikale evenementen voor je uitgezocht. Welke beleving kies jij?

Tapas en gitaarmuziek in Spanje

De historische stad Sevilla in Spanje komt pas echt tot leven in de latere avonduren. In de middeleeuwse steegjes vind je een overvloed aan tapasbars en een bruisend nachtleven. Je vindt het hart van Sevilla in een passionele en typisch Spaanse flamencovoorstelling. Ga je met je gezin? Ga dan de uitdaging aan met een flamencoworkshop en kijk eens wie van jullie de stampende passen het snelst onder de knie heeft.

Música in Cuba


Van straatmuzikanten tot (on)bekende bands die optreden in Casa de la Música in Havana Centro: heel Cuba swingt op muziek! Heb je er al eens over nagedacht om carnaval te vieren in Cuba? Verwacht niet zoals in Brazilië de geperfectioneerde danseressen of outfits, maar wel toffe optredens, uitbundige optochten, vrolijke festiviteiten, eetkraampjes en dans … Vooral in de laatste week van juli bruist Santiago de Cuba van dit uitbundige carnavalsfeest.

Spektakel in China

Vond je de openingsceremonie van de Olympische Spelen in China geweldig? De befaamde regisseur Zhang Yimou achter het spektakel is nu verantwoordelijk voor een nieuwe indrukwekkende muzikale show in de buitenlucht. De locatie? Tussen het karstgebergte in Yangshuo en op en langs de Li- en Yulong-rivieren. Tijdens dit liefdesverhaal van San Jie Liu met maar liefst vijfhonderd spelers zijn de omliggende bergen spectaculair verlicht. Elke avond worden tot zo’n duizend bezoekers aangetrokken om deze show te beleven.

Lokale zangers in Zuid-Afrika

Stel je voor: een warme zomeravond in Zuid-Afrika, liggend in het gras van de Kirstenbosch Gardens in Kaapstad met de heldere sterrenhemel boven je, luisterend naar een concert van een lokale artiest. Geniet van je flesje zelfgemaakte wijn en neem wat lekkere knabbeltjes mee. Klinkt als muziek in de oren, toch? Ook nog leuk om te weten: je kunt in diezelfde tuinen in de zomer ook geregeld een openluchtfilmpje meepikken.

Live bands in Mexico


Op het centrale plein Plaza Grande van Mérida in Mexico komt jong en oud elke zondag samen om Famiglia e Domingo te vieren. Het feest start eigenlijk al op zaterdagavond: alle straten worden afgesloten en hier en daar spelen live bandjes. Op zondag zijn er overal eettentjes en marktkraampjes. Vroeg in de avond worden de benen losgegooid door jong en oud, de kans is groot dat je wordt uitgenodigd om mee te dansen, maar wees gerust als je geen danser bent, enkel kijken is ook toegestaan.

Heb je je keuze al kunnen maken of zit je favoriete bestemming er nog niet tussen? Niet getreurd, we hebben meer dan veertig bestemmingen wereldwijd om uit te kiezen.