Muziek op reis: dit zijn dé sterren van jouw bestemming

blog

Geschreven op
vrijdag 29 juni
Geschreven door
Delen op social media

André Hazes, Di-rect, Anouk, Guus Meeuwis, René Froger, Douwe Bob, Ilse de Lange en Caro Emerald: het is maar een kleine greep uit ons Nederlandse sterrenpakket waar je misschien wel openlijk dol op bent of als stiekeme guilty pleasure koestert. Maar welke nationale celebrity’s domineren de hitlijsten in je volgende reisbestemming? In deze muziekmaand zetten we een aantal (voor ons onbekende) grootheden in de spotlight. Immers, hoe proef je beter van de cultuur en sfeer van een land dan door middel van muziek? Kijk of de ster van jouw vakantiebestemming in deze lijst staat!

1. Japan: Kyary Pamyu Pamyu

In Japan is de excentrieke verschijning Kyary Pamyu Pamyu grootser dan groot. Ze is dé belichaming van Harajuku-fashion, de kleurrijke en fantasierijke Japanse straatmode. Inmiddels wordt Kyara in één adem genoemd met Lady Gaga en Ariana Grande en zet ze ook in Europa (regenbooggekleurde) voet aan de grond.

2. Jamaica: Beenie Man

Een van de grootste exportsuccessen uit het zonovergoten Jamaica is toch wel Beenie Man. Al sinds vijfjarige leeftijd is deze artiest bezig met muziek en in veertig jaar is hij uitgegroeid tot een van de grootste artiesten binnen reggae en dancehall. Met vele awards, waaronder een Grammy voor beste reggae-album, wordt Beenie Man de King of Dancehall genoemd. En daar maakte hij zelf dan weer een swingend nummertje over!

3. Brazilië: Anitta

Inmiddels kun je niet meer om de Braziliaanse singer-songwriter, actrice en danseres Larissa de Macedo Machado, beter bekend als Anitta, heen. Ze brak in 2013 landelijk door met de hit ‘Show das Poderosas’. Haar videoclip had ruim 130 miljoen views en daarmee vestigde ze zich als Braziliaanse superster. Ze won meerdere muziekawards en is in een aantal jaar uitgegroeid tot een van de invloedrijkste artiesten op social media.

4. Zuid Afrika: Jack Parow

Jack Parow – niet te verwarren met ‘Jack Sparrow’ uit ‘Pirates of the Carribbean’ – is het alter ego van de Zuid-Afrikaanse Zander Tyler. Zijn naam is uiteraard wel hartstikke hard ‘gejat’, want Jack Parow is naar eigen zeggen Pirate of the caravan park. In 2010 tekende hij bij het grootste Nederlandse hiphiplabel Top Notch en sindsdien timmert hij – met succes! – ook in Nederland en België aan de weg.

Canada: Justin Bieber

Oké vooruit, deze popster is niemand ontgaan. Want laten we eerlijk zijn: wie heeft nog nooit van Justin Bieber gehoord? Precies: vrijwel niemand. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze jonge popster geen Amerikaans, maar Canadees bloed door de aderen heeft stromen. Justin groeide op in Stratford, in het zuidelijke deel van de staat Ontario. En hoe het allemaal voor Justin begon? Dit is de allereerste single die hij uitbracht, ‘One Time’:

5. Marokko: Saad Lamjarred

De 33-jarige zanger Saad Lamjarred werd geboren in het Marokkaanse Rabbat en deed mee aan Arab Idol. En met succes, want hij is tegenwoordig niet meer weg te slaan uit de hitlijsten. Hij domineert niet alleen in Marokko, maar in het gehele Midden-Oosten. Met het nummer ‘Ghazali’ had hij binnen zestig uur een trending clip op Youtube, met ruim 13 miljoen kijkers.

Meer muzikale tips en inspiratie? De hele maand juli staat bij ons in het teken van muziek. Kijk snel bij onze artikelen en ga met de voetjes van de vloer!