Menu background

Naar boven

Kijktip: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

blog

Geschreven op
woensdag 6 september
Geschreven door
Corina van Dijk
Delen op social media

Boeken zijn er over hem geschreven, films zijn er over hem gemaakt… Over de hele wereld is hij te zien op muurschilderingen… Che Guevara: wie kent hem niet? Voor de één is hij niets meer dan een moordenaar, voor de ander is hij een revolutionair die zich inzette voor onrecht. Maar wie is Ernesto Guevara, zijn officiële naam, nu echt? En waar stond deze man voor?

Samaipata - Bolivia en Peru rondreisOp 9 oktober is het vijftig jaar (1928-1967) geleden dat hij stierf. Een mooi moment voor presentator Erik Dijkstra om zich te verdiepen in de marxistische revolutionair. In de vierdelige documentaire ‘’CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair’’ reist hij aan de hand van Che’s dagboeken door Zuid-Amerika. In landen als Argentinië, Chili, Cuba, Guatemala en Bolivia leert hij hem gaandeweg kennen. Hij laat het publiek kennismaken met zowel de mensen die hem vereren als met de mensen die hem verafschuwen. Beide partijen komen dus aan het woord. Het is aan de kijker om vervolgens conclusies te trekken. In elke aflevering praat Erik Dijkstra met mensen die een rol hebben gespeeld in Che’s leven. Zo ontmoet hij Carlos Calica Ferrer, de beste vriend van Che, en Juan Martin Guevara, de jongste broer van Che. De eerste aflevering van de documentaire, die woensdag 6 september om 20.30 uur op NPO 2 start, gaat in op het leven van de jonge Guevara. Hij legt dezelfde reis af die Che maakte met zijn motor door Argentinië en Chili.

 

Kom dichterbij Che met Riksja Peru

Op 8 oktober 1967 werd Che in Bolivia opgepakt door het Boliviaanse leger in opdracht van de CIA. Riksja Peru geeft je de kans om tijdens je Bolivia rondreis dichter bij Che en zijn laatste levensfase te komen met onze bouwsteen In de voetsporen treden van Che. Je reist tijdens deze bouwsteen vanuit Santa Cruz af naar Samaipata en je begeeft je in het gebied waar hij zich schuil hield voor het leger. Zo kun je een bezoek brengen aan het schooltje waar Che gevangen is gehouden en later is geëxecuteerd. Ook ga je naar het ziekenhuis waar het lichaam van Che Guevara opgebaard.

 

Nieuwsgierig geworden naar deze bouwsteen of onze andere bouwstenen of een Bolivia rondreis?  We vertellen je graag meer! Je kunt ons bereiken op +31 (0)718 91 03 23 of via info@peruonline.nl.

Meer informatie over de documentaire CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair? Klik hier

rondreis

Rondreis 4: Peru-, Chili- en Bolivia-rondreis

  • 28 dagen / 27 nachten, aanvang dagelijks
  • Lima - Huacachina - Arequipa - Colca Canyon - Arica - woestijn bij San Pedro de Atacama - Uyuni - La Paz - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu
  • € 2810,- p.p. (€100,- per dag) bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge