Trampen langs de kust

bouwsteen

  • Reisschema:
    Kaikoura
  • Reisduur:
    3 dagen / 3 nachten
  • Reissom:
    € ,- p.p. bij 2 personen (geldig tot 30-04-2016)
Aan de oostkust van het Zuidereiland, bij de stad Kaikoura, kun je wandelen met een unieke driedaagse trekking door Nieuw-Zeeland over privé-land. Maximaal tien mensen worden er dagelijks op deze track toegelaten, wat deze track extra bijzonder maakt. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de boerengastvrijheid en word je overweldigd door de uitzichten van de Seaward Kaikoura Mountains en de Banks Peninsula. Er zijn ook dolfijnen en zeehonden te spotten. Deze tocht begint en eindigt in Hawkswood, zo'n 50 km ten zuiden van Kaikoura. Het is een lekker pittige wandeling; je kunt rekenen op minimaal 4 uur lopen per dag. Als je fit bent en de juiste schoenen en kleding meeneemt, dan is deze tocht goed te doen.

Tijdens deze trekking over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland slaap je in hutten bij schapenfarms, wordt je bagage vervoerd (je neemt alleen je eigen dagrugzakje mee) en tegen betaling maken de eigenaren van de farmstays een heerlijke maaltijd voor je klaar. Beddengoed en maaltijden moeten wel van te voren worden aangevraagd.

Vanaf 1 oktober 2017 zal deze bouwsteen bestaan uit 2 dagen / 2 nachten. De omschrijving hieronder en prijs zal nog aangepast worden.
Kaikoura Coastal Track uitzicht

Dag 1 Kaikoura Coastal Track – Incheck, bbq, zwemmen

Je checkt in bij je accommodatie in Hawkswood. Hiervandaan start je morgen de wandeling. Het is een historische schapenboerderij met een zwembad en barbecue faciliteiten. JD is de oude eigenaar en hij geeft je een korte inleiding over de track en vertelt wat over de omgeving. Als je wilt, kun je een duik nemen in het zwembad. Je kunt ook onder het genot van een glaasje wijn een gezellig praatje maken met Heather en Bruce.

Dag 2 – Start van de tocht

Vandaag begint de trekking en maak je een vijf tot zeven uur durende trip door Hawkshood Range. Je start de track door een bos en gaat langzaam, bergop. Na een tijdje kom je door inheems bos langs een beekje omhoog. Na ca. 2,5 uur bereik je The Saddle en steek je de bergrug over. Aan de ene kant heb je een schitterend uitzicht over de Grote Oceaan en aan de andere kant kijk je uit op de Seaward Kaikoura Mountains die tot 2600 meter hoog zijn.
Dan bereik je, via een klein topje, de Skull Peak Hut. Hier is een gaspitje aanwezig. Je kunt hier eten, thee zetten en dit allemaal terwijl je van de zon en de uitzichten geniet. Na deze tussenstop wandel je naar beneden richting de kust en volg je de paden door het heuvelachtige grasland tot aan een diepe kreek.

Als je bij de schapenfarm aankomt, kun je nog over het strand wandelen of lekker ontspannen bij het zwembad. De eigenaresse van de schapenfarm, Heather, kan een lekkere maaltijd voor je bereiden. Dit moet wel voor vertrek door ons laten reserveren. Je overnacht in een hut met comfortabele bedden, volledige keuken, een douche en toilet bij de farm.

Dag 3 Kaikoura Coastal Track

Na een uitgebreid ontbijt ga je verder met de tocht. Je wandelt vandaag vier tot zes uur, waarvan minstens twee uur langs een verlaten strand, waar een 8000 jaar oude boom in de bergrotsen is opgeslagen. Je zult hier ongetwijfeld dolfijnen en zeehonden zien. Bij de Circle Shelter (vroeger een Maori rustplaats) kun je een pauze inlassen en een kampvuurtje maken van aangespoeld drijfhout.

Vanaf de shelter wandel je via een stuk grasland omhoog, vervolgens loop je naar beneden, een brede diepe canyon in. Hier stroomt een klein beekje. Je ziet verschillende soorten varens en mossen. Dan klim je uit de canyon omhoog, loop je over grasland en langs een meertje totdat je uitkomt op de volgende boerderij. Deze schapenfarm is ruim 650 hectare groot en heeft een paar duizend schapen. Ook hier overnacht je in een hut.

Dag 4 – Einde van de tocht

Je ontbijt bij Sally en David bestaat uit zelf gebakken brood, zelf gemixte muesli, marmelade gemaakt uit vruchten van eigen tuin en ook de yoghurt is home made. Na dit overdadige ontbijt begin je aan de laatste dag van de track.
Vandaag gaat de route over Mount Wilson naar Hawkswood (ook het beginpunt van de track). Je loopt eerst over graslanden waarna je zachtjes aan naar boven klimt door het struikgewas. Na een kleine twee uur ben je aan de top van Mount Wilson (648 meter) en heb je hier het laatste uitzicht op de Seaward Kaikouras, de blauwe oceaan en de met gras begroeide heuvels met diepe canyons met bos. Even na de top is de Mount Wilson Shelter. Vanaf hier kun je op de vallei uitkijken. Na de shelter is het alleen bergafwaarts en uiteindelijk kom je bij Hawkswood aan. Je kunt je reis vervolgen met de bouwsteen Flippers en Wallies.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met