Naar boven

Milford Track

bouwsteen

 • Reisschema:
  Te Anau - Milford Sounds
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 606,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a pas voor de hutten
- De track is tussen oktober 2018 en mei 2019 volgeboekt -

Dit is een heel bekende ‘Great Walk’ die natuurlijk door de naam associaties oproept met een van de prachtigste plekken van Nieuw-Zeeland: Milford Sound. De 54 kilometer lange wandeltocht start bij Te Anau en loopt naar Sandfly point, vlakbij Milford Sound. Onderweg passeer je prachtige, door ijs gevormde valleien zoals de Clinton en Arthur vallei. Het hoogste punt is de Mackinnon Pass (1073 meter). Onderweg zul je diverse mooie watervallen tegenkomen, die zeer indrukwekkend kunnen zijn na enige regen. De grote populariteit van de wandeling in combinatie met de fragiele natuur hebben ervoor gezorgd dat er in de zomer dagelijks maar 40 mensen aan de track mogen beginnen. Om deze reden moeten de hut-overnachtingen op tijd geboekt worden.Wij bieden een 5-daagse bouwsteen waarbij de eerste overnachting in een hostel plaatsvindt aan het begin van de track, de overige 3 overnachtingen zijn in eenvoudige berghutten onderweg. De track is, gezien de weersomstandigheden uitsluitend te lopen van 28 oktober tot 28 april.Reken op 1 korte dag van ongeveer 1 ½ uur wandelen en 3 dagen tot 6 uur wandelen. Sommige stukken zijn rotsachtig en ongelijk. De hogere delen van de wandeling kunnen soms nog bedekt zijn met sneeuw. Ook kunnen zware regenval en zware windstoten de omstandigheden beïnvloeden. Zo is het nodig soms een rivier zonder brug over te steken (tot een meter door het water na hevige regenval). De Milford Track (kaartje) is dus geen gemakkelijke wandeling maar zolang je goed weet waar je aan begint en de juiste schoenen en kleding meeneemt heb je een zeer groot pré. Belangrijk is om op alle weersomstandigheden voorbereid te zijn (warme kleding, luchtige kleding, waterproof kleding en droge kleding). Verder kan iedereen die goed fit is de wandeling doen.
Milford Track
Decorative torn edge

Dag 1 Milford Track – Aankomst in Te Anau

Vandaag kom je met je auto vanuit Queenstown of misschien de Catlins aan in het plaatsje Te Anau. Te Anau is dé plaats waarvandaan verschillende tracks en boottrips naar de Doubtful Sounds starten. Vanmiddag heb je nog even de tijd voor een wandeling bij het meer of bekijk je het stadje. Je kunt ook nog wat spullen kopen die je op de trekking nodig hebt.

Vanavond overnacht je nog comfortabel in een motel, alvorens je morgen met de track start. Lekker op tijd naar bed dus.

Decorative torn edge

Dag 2 – Milford Track

Vanuit Te Anau word je vandaag – bepakt en bezakt – per bus langs de SH 94 naar Te Anau Downs gebracht. Vervolgens steek je met de boot lake Te Anau over naar Glade Wharf, waar de wandeltocht gaat beginnen. Je kunt gemakkelijk de Clinton River Vallei oversteken. De track loopt al snel langs Glade House. Deze hut wordt gebruikt voor de mensen die onder leiding van een gids wandelen. Net voorbij deze hut passeer je de eerste van de vele hangbruggen die je nog gaat tegenkomen. Je loopt veelal langs de rivier door een schitterend stuk zogenaamd ‘Beechforest’ naar de eerste overnachtingsplek, de Clinton Hut. In de buurt van deze hut zijn goede zwemplekken te vinden. Ook zijn er nog kortere wandelingen te maken in de buurt van de hut. Al met al dus een heel gemakkelijk begin van de track. De 5 kilometer van vandaag kun je in 1 à 1 ½ uur afleggen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Milford Track

Vandaag staat een iets pittigere wandeling op het programma. Vanaf de Clinton blijft het pad de Clinton rivier volgen tot aan haar bron, Lake Mintaro aan de basis van de Mackinnon Pass. Dit betekent wel dat er bergopwaarts gelopen wordt. Vanaf de Clinton passeer je Clinton Forks, wat vroeger een overnachtingsstop was. Even verder kom je langs respectievelijk een mooi meer, de Hirere Waterval en Marlenes Creek. Dit stuk van de track kan lastig zijn wanneer er veel regen is gevallen. Je krijgt nu voor het eerst zicht op de Mackinnon Pass en de Pompolona ijsvlakte. Hierna zie je, naarmate je hoger komt, de vegetatie veranderen. Het meest steile klimmetje van de tocht zit ook in dit stuk. Een geruststelling misschien: je bent nu bijna bij de volgende overnachtingsplek. De Mintaro hut is de 2e hut waar je verblijft. Het is gelegen vlakbij het Mintaro Lake dat niet zo heel groot is overigens. Wat zal het eten na zo’n inspannende dag vanavond lekker smaken! Reken op ongeveer 5 a 6 uur voor deze dagwandeling van 16,5 kilometer.

Decorative torn edge

Dag 4 – Milford Track

Het kan nog hoger… dus ook vandaag is het eerste stuk van de wandeling stijgend! Na ongeveer een klim van 2 uur bereik je het Mackinnon Memorial. Sta onderweg af en toe even stil om te genieten van het prachtige uitzicht op o.a. Lake Mintaro en de Clinton Canyon. Vanaf hier begin je aan de laatste klim naar het hoogste punt van de track (ongeveer 20 minuten). Bij de shelter aldaar is een toilet met misschien wel het mooiste uitzicht op het Fiordland! De volgende 8 kilometer van de track richting de Dumpling hut gaan behoorlijk steil naar beneden. Het uitzicht is prachtig maar let op waar je loopt want de ondergrond is rotsachtig. Voor velen is dit het lastigste deel van de gehele track. Heb je nog voldoende puf, kun je een side trip maken naar de Sutherland Falls van ongeveer 1 uur en 30 minuten retour. Je kunt je rugzak achterlaten in de Quintin Public shelter. Of loop direct vanaf deze shelter naar de laatste overnachtingsplek: de Dumpling Hut. Net voor de hut is een ‘boardwalk’. Wanneer je hier terugkeert nadat het donker is geworden, heb je grote kans glow worms te zien. Vlakbij de hut is tevens een zwemmogelijkheid. Op deze pittige dag loop je in ongeveer 6 uur zo’n 14 kilometer.

Decorative torn edge

Dag 5 – Milford Track

Bij het opstaan vanochtend voel je waarschijnlijk de gevolgen van de steile hellingen van gisteren… Om de boot te halen moet je ’s morgens op tijd gaan wandelen. Het afdalen gaat gelukkig iets geleidelijker vandaag. Je volgt de Arthur rivier. De op een na grootste hangbrug die je vervolgens passeert is een goede plek om alen en forellen te spotten in het water. Het landschap is prachtig. Je ziet aparte rotsen en watervallen en passeert nog een paar hangbruggen. Je kunt een lunchstop maken bijvoorbeeld bij de Giant Gate waterval, een prachtig plekje waar ook een schuilplaats is. Vanaf hier wandel je normaal gesproken in 1,5 uur naar het eindpunt Sandlfly Point. Overstromingen van riviertjes kunnen echter voor wat vertraging zorgen. De boot vanuit Sandfly Point brengt je in ongeveer 20 minuten naar Millford Sound. Hiervandaan reis je met een bus terug naar Te Anau waar de tour eindigt. De totale afstand die je vandaag aflegt is 18 kilometer. Hierover doe je ongeveer 5,5 à 6 uur. Je kunt je reis vervolge met de bouwsteen Watervallen en Fjorden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Milford Track

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Watervallen en fjorden

 • Te Anau
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 306,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern