Naar boven

Routeburn Track

bouwsteen

 • Reisschema:
  Queenstown
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reisssom:
  € 530,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. pas voor de hutten
Een van de meest gelopen meerdaagse tracks is de Routeburn Track. Deze track loopt door het Fiordland National Park en Mount Aspiring National Park. Niet voor niets trekt deze middelzware wandeling zoveel mensen. Veel mensen die meerdere tracks liepen, vonden dit de mooiste! De natuur is schitterend en de uitzichten zijn zeer spectaculair. Wij bieden deze track aan als 5-daagse bouwsteen (kaartje). De eerste nacht verblijf je in Queenstown. De volgende ochtend word je naar het beginpunt van de track gebracht. Vervolgens loop je 4 dagen met onderweg 3 overnachtingen in eenvoudige berghutten (gedeelde WC en keuken, geen douche, gedeelde slaapruimte). Het vervoer terug naar Queenstown is ook inbegrepen. Je wandelt op eigen gelegenheid waardoor je op geheel eigen tempo kunt lopen en in alle rust kunt genieten van de omgeving. De totale wandeling is ongeveer 34 kilometer lang en start bij de Routeburn Shelter en eindigt bij de Divide Shelter. Omdat het weer het te vaak onmogelijk maakt de wandeling te maken in de winter, zijn de hutten alleen te boeken in de periode van eind oktober tot eind april (de zomer in Nieuw-Zeeland). Ook in de zomermaanden kan het weer snel omslaan. Zeer belangrijk is om voldoende (ook warme) kleding mee te nemen.
routeburn track start nieuw zeeland
Decorative torn edge

Dag 1 Routeburn Track – Aankomst in Queentown

Vanuit Fox Glacier of Te Anau rij je vandaag naar Queenstown. Hier check je in bij een hotel met een fantastisch uitzicht op de stad, het meer en de bergen. Voor de ‘thrillseekers’ onder ons is er veel te beleven. Kies je activiteit: op het meer en omliggende rivieren kun je flink nat worden bij het white water raften, sledging of jet boating. In de winter kun je zelfs skiën in de Remarkables.

Ook parachutespringen en parapenten zijn populair, maar de meest bekende activiteit is toch wel het bungy jumpen. Spaar je liever je krachten voor de Routeburn Track dan kun je ook gewoon de gondola pakken en genieten van het geweldige uitzicht dat je dan hebt. Óf slenter heerlijk rond in het nabijgelegen dorpje Arrowtown (met name in de herfst fantastisch). De vele winkeltjes zijn een groot deel van de avond open dus shop till you drop! Gezien de grote aantallen toeristen die hier komen zijn er zeer veel restaurantjes en uitgaansmogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 2 – Routeburn Track

Vandaag vroeg uit de veren! Per bus reis je in ongeveer 1 uur en 10 minuten naar de Routeburn Shelter, het startpunt van de Routeburn Track. Het eerste stuk van de wandeltocht loop je door het bos langs watervalletjes en gedeeltelijk langs de Routeburn River. Op de achtergrond het magische aangezicht van bergen met sneeuw bedekte toppen… Omdat de eerste overnachtingsplek op zo’n 1000 meter hoogte ligt, betekent het wel dat er vandaag flink geklommen moet worden. Maar zoals altijd wacht boven de beloning: een geweldig uitzicht en de eerste verblijfplaats, de Routeburn Falls Hut, die pal tegenover een prachtige waterval ligt. Rondom de hut tref je vaak prachtige vogels aan, zoals Kea’s en bergpapagaaien.

Looptijd circa 3,5 uur – afstand 8,8 km

Decorative torn edge

Dag 3 – Routeburn Track

Vandaag staat je een langere wandeldag te wachten, maar wel een mooie. Het eerste deel van de track gaat weer omhoog maar vanaf Conical Hill geniet je dan van het uitzicht op Hollyford Valley, Lake McKerrow, Martins Bay en de Tasman Zee. Even later kun je in de diepte het schitterend diepgroen gekleurde Lake Mackenzie zien liggen. De Mackenzie hut is het doel vandaag en deze ligt even voorbij het meer. Dat wordt dus dalen, dalen en nog eens dalen! Het laatste deel voordat je bij het meer aankomt, loop je door een zeer dicht begroeid stuk Beechtree bos dat spook- en tegelijkertijd sprookjesachtig aandoet. Indien je tijd genoeg hebt kun je even heerlijk relaxen bij Lake Mackenzie. Het water is glashelder maar wel koud.

Looptijd circa 4,5 tot 6 uur – afstand 11,4 km

Decorative torn edge

Dag 4 – Routeburn Track

De route van vandaag gaat van de Mackenzie Hut naar Howden hut. Een minder zware wandeldag waarbij je na een kleine klim vooral daalt. Onderweg kom je vooral veel watervallen tegen, varierend van klein tot groot. De hoogste, de Earland Falls, valt van 80 meter naar beneden en is, met name na hevige regenval, erg indrukwekkend. In ongeveer 4 uur bereik je de Howden hut, waar je eventueel even lekker kunt uitrusten en picknicken (onder het genot van een zelfgemaakt warm drankje). Hier slaap je nog een nacht.

Looptijd circa 3 tot 4 uur – afstand 8,6 km

Decorative torn edge

Dag 5 – Einde Routeburn Track

Het laatste deel van de track gaat eerst nog zo’n 15 minuten omhoog. Vanaf deze Key Summit gaat de route vervolgens naar beneden door een bosrijk gebied. Het eindpunt is de Divide Shelter waarvandaan je de bus pakt naar Queenstown (ongeveer 3,5 uur). Geniet, lekker lui in de bus, nog eenmaal van het prachtige landschap. De bus moet om het gebergte heenrijden en doet er daarom vrij lang over. Hiermee is de tour afgelopen. Je kunt de reis vervolgen met de bouwsteen Watervallen en Fjorden.

Looptijd circa 1,5 uur – afstand 3,4 km

Decorative torn edge
Tip:

Vergeet je zaklamp niet mee te nemen! Een stompje kaars is ook vaak erg handig i.v.m. het alomstralende licht. Neem vooral droogvoer mee wat je moet aanlengen met kokend water. Daarbij kun je ook paprika’s, knoflook en uien meenemen voor de extra smaak. Gaan sjouwen met blikken (vol met water dus gewicht) is niet echt handig.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Routeburn Track

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Watervallen en fjorden

 • Te Anau
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 306,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern