Salento, Puglia

Carpe Diem in Salento

bouwsteen

 • Reisschema:
  Salento
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  sunsetcruise
 • Reissom:
  vanaf € 274,- p.p. bij 2 personen
✓ Sluit je reis ongedwongen af op schiereiland Salento
✓ Rotskusten en vissersdorpen
✓ Witte zandstranden en azuurblauw water
✓ Maak een sunsetcruise langs de kust
✓ Verblijf op een comfortabele masseria (oude olijfboerderij)
Salento, Puglia
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Salento

Je reist naar Salento, het land van de twee zeeën. Aan de ene kant van dit schiereiland ligt de Adriatische kust met ruige kliffen en kleine kiezelsteenbaaien. Langs de kust vind je vissersdorpen, sfeervolle badplaatsen en ruïnes van uitkijktorens. In het westen ligt de Ionische kust met lange witte zandstranden en azuurblauw water. Je verblijft in een oude masseria (olijfboerderij) die tot B&B is omgebouwd. Je kamer is comfortabel, er is een zwembad en vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. De masseria ligt heel centraal en binnen een half uur bereik je verschillende stranden, witte barokstad Lecce of het zuidelijkste puntje van het schiereiland waar je in Santa Maria di Leuca kunt lunchen met uitzicht op zee.

Decorative torn edge

Dag 2 en 3 – Strandhoppen en sunset cruise bij Salento

Het landschap in Salento mag dan relatief kaal en vlak zijn, het zijn de zandstranden en het blauwe water die hier de show stelen. Dit gebied wordt niet voor niets vergeleken met de Malediven. Het water is echt blauwer dan blauw en het strand is witter dan wit. Je hebt alle tijd om van de stranden te genieten. We regelen een sunsetcruise voor je waarbij je vanuit de haven van Gallipoli vaart naar de zuidkust van de Italiaanse laars. Bij Torre Pali kom je langs een eiland waar oude ruïnes liggen en zie je een middeleeuwse toren voor de kust. Vervolgens vaar je naar Santa Maria di Leuca, de kaap die de Ionische van de Adriatische Zee scheidt. Onderweg wordt er een zwemstop gemaakt. En dit alles tijdens de sunset, met een happy hour qua drankjes. Klinkt prima, toch?

Decorative torn edge

Dag 4 – vertrek uit Salento

De meeste reizigers eindigen hun Italië-reis in Salento. Heb je een late vlucht, dan kun je ’s ochtends nog even relaxen op het strand. Vervolgens pak je je spullen en rijd je in anderhalf uur naar de luchthaven van Brindisi. Vlieg je vanaf Bari, houd dan rekening met een rit van drie uur.

Blijf je langer in Italië en wil je een extra dag op de stranden uitrusten, geef dit dan bij je aanvraag aan zodat we je verblijf op de masseria kunnen verlengen. Wil je de geheimen van de Zuid-Italiaanse keuken ontrafelen, dan reis je naar barokstad Lecce in Puglia, waar we een kookworkshop voor je regelen. Ook iets noordelijker kun je in de keuken aan de slag. Bij Ostuni leer je zelf orecchiette pasta maken en verblijf je in een trulli-huisje.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Lecce, Puglia
bouwsteen

Lecce: geheime recept van Puglia

 • Lecce
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 304,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Puglia pasta workshop
bouwsteen

Ostuni; olijven en orecchiette

 • Ostuni
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 364,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge