Fjorden in Oost-IJsland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Oost-Fjorden
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 276,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachtingen met ontbijt
✓ Wandelingen met uitzichten op de fjordenkust
✓ Rust, ruimte en een mysterieuze sfeer
✓ Papegaaiduikers spotten
✓ Accommodatie met eigen badkamer mogelijk en optionele excursies, zie onderaan

Dag 1 – aankomst

Met de steeds kleiner wordende ijskap in de achteruitkijkspiegel van je auto, rijd je de ringweg weer op. Je gaat noordwaarts richting fjordenkust. Na vissersplaats Höfn wordt de weg langs de grillige kust steeds bochtiger en rijd je langs diepe ravijnen vlak langs de zee. Je komt aan in het minder toeristische deel van IJsland: de Oost-fjorden. In plaats van bekende en vaak drukke hot-spots vind je hier rust en ruimte. We regelen 2 overnachtingen in een sfeervolle guesthouse met jacuzzi in de buitenlucht. Vraag bij je guesthouse naar een overzicht van de mooiste wandelroutes in de omgeving.

Dag 2 – ontdek de Oost-fjorden

Na het ontbijt is het tijd om op pad te gaan. Je kunt fijne hikes in de omgeving van je guesthouse maken terwijl je geniet van het uitzicht. Ook kun je naar de Borgarfjörður Eystri regio rijden. Door de afgelegen ligging en lange, donkere winters spelen sagen en legenden over elfen en trollen nog steeds een grote rol in de lokale cultuur. Wil je de papegaaiduiker spotten, dan raden we je een trip naar een kleine rots in de haven van Hafnarhólmi, vlakbij het dorp Bakkagerði, aan. Op deze rots nestelen meeuwen, eenden en papegaaiduikers zich van eind mei tot begin augustus. Je kunt hier dicht bij de dieren komen via trappen en een observatieplatform.

Dag 3 – vertrek uit de Oost-fjorden

Het is alweer tijd om dit rustige deel van IJsland achter je te laten en koers te zetten richting de volgende highlight. Een logische vervolgbouwsteen en een plek die je wat ons betreft niet mag missen is Mývatn: stomende baden in de Diamant Circle. Kom je vanuit het westen, dan reis je vanuit de Oost-fjorden naar IJs bij Skaftafell voor een wandeling over Europa’s grootste gletsjer.

Reizen in de winter?

Door de noordelijke ligging van IJsland wordt het laat licht en vroeg donker, dus de dagen zijn kort. Daar tegenover staat dat je grote kans hebt het flikkerende noorderlicht te zien. De watervallen zijn gedeeltelijk bevroren maar vormen zo de mooiste ijssculpturen en de warmwaterbronnen zijn lijken nog intenser te stomen. Het is koud, zeker, maar tussendoor warm je op warme lagunes en wordt je tijdens een wandeling op de gletsjer vanzelf warm. Reizen in de winter is dan ook een anders dan anders ervaring die we zeker aanraden. We houden in je reisplan rekening met de winterse omstandigheden; je krijgt een stevige auto mee, we plannen hier en daar en extra nachtje in en natuurlijk de leukste excursies.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Fjorden in Oost-IJsland - met eigen badkamer

 • Reissom:
  € 192,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Overnachtingen met ontbijt

Verblijf je liever in een accommodatie met een eigen badkamer? Kies dan voor deze variant. We maken in de regio gebruik van een aantal sfeervolle en kleinschalige guesthouse en hotels. Alle andere services blijven hetzelfde.

Deze bouwsteen is goed te combineren met