Naar boven

kamperen Monument Valley Amerika

Virtuele reis: we nemen je mee naar Zuidwest-Amerika

blog

Geschreven op
dinsdag 28 april
Geschreven door
Shannon van Duyl

Momenteel is het door het coronavirus niet mogelijk om op reis te gaan, dus bedachten we een alternatief: als wij jullie niet naar de wereld kunnen brengen, dan brengen we de wereld gewoon naar jullie! We nemen je mee op een virtuele reis naar het zuidwesten van Amerika. We laten je onze favoriete route zien waarbij je een voorproefje krijgt van dit prachtige, weidse en veelzijdige land. Ready? Go!

Prepare for landing


Zo ziet je landing in San Francisco eruit

’s Ochtends word je wakker met een gezonde spanning: we gaan op reis! De laatste spulletjes in de koffer, je probeert nog een hapje van je ontbijt naar binnen te werken en je vertrekt naar het vliegveld. Je ruikt de kerosine terwijl je ‘mind your step’ hoort en je loopt naar de vertrekhal om op het bord te kijken waar je je moet melden voor je vlucht naar San Francisco.

Na het afgeven van je bagage en de rij bij de douane te hebben getrotseerd, haal je nog even een tijdschriftje voor in het vliegtuig en wacht je op het vertrek van de vlucht.

Tijdens de vlucht word je prima verzorgd met een hapje en een drankje. De kinderen vermaken zich met de leukste nieuwe films of met de tablet en voordat je het weet hoor je de piloot zeggen: “Cabincrew, prepare for landing.” Hoe dat eruit ziet? Zie de video hierboven.

Virtuele aankomst in San Francisco

Nadat je je bagage hebt opgehaald, word je naar je hotel downtown San Francisco gebracht. De komende dagen zul je je geen moment vervelen. Waar denk je aan bij San Francisco? Alcatraz? De trammetjes? Wedden dat er nog veel meer te zien is? Laat je bijvoorbeeld door een gids op sleeptouw nemen in Chinatown.

San Francisco straks in het echt met deze bouwsteen

Yosemite National Park

Na een aantal nachten San Francisco, halen jullie de huurauto op. Even wennen aan de Amerikaanse wegen. De stoplichten staan aan de overkant van het kruispunt! Na een stop bij de eerste de beste Wallmart waar je een voorraadje eten en drinken inkoopt voor onderweg, reizen jullie door naar Yosemite National Park. Een lekker temperatuurtje maakt dat je éérst een verfrissende duik wilt nemen in het zwembad van je hotel. Bij de ingang van het park koop je een National Parks Pass en je maakt kennis met je eerste National Park. Geniet van de prachtige, immens hoge watervallen, spring over de rotsen in de beekjes en picknick (met een beker heerlijke Raspberry Arizona Icetea) op de groene weides in het dal.

Beleef Yosemite straks in het echt met deze bouwsteen

Sequoia & Kings Canyon

Dit was pas het begin van een van de prachtige parken die Amerika heeft te bieden. Je vervolgt je weg richting het Sequoia & Kings Canyon National Park en maakt kennis met de grootste bomen ter wereld. Wist je dat deze bomen sterker worden wanneer ze bosbranden overleven?

Beleef Sequoia straks in het echt met deze bouwsteen

Las Vegas


De volgende bestemming is Crazy Vegas! Het beroemde lied ‘Viva Las Vegas’ van Elvis Presley galmt door je Amerikaanse huurauto, waar je je inmiddels aardig in thuis begint te voelen. Vanuit de woestijn rij je het drukke Vegas in en je kijkt je ogen uit. Wat een contrast met de parken die je net hebt gezien. Maar je bent er klaar voor en kunt niet wachten om Las Vegas te gaan ontdekken. Eerst een rit in een heuse limousine over de Strip?

Beleef Las Vegas straks in het echt met deze bouwsteen

Zion National Park

Na je portie Entertainment met een hoofdletter E, is het tijd om te vertrekken naar het prachtige Zion National Park: beroemd van de rode rotsen die zo prachtig afsteken tegen een helderblauwe hemel. Een korte autorit brengt je in twee uur naar het dorpje Springdale. Hier vind je gezellige restaurantjes én de ingang van het National Park. Zoef jij ook graag op een fiets tussen de rode rotsen van Zion? Vergeet je zonnebril niet en reserveer een fiets.

Beleef Zion NP straks in het echt met deze bouwsteen

Lake Powell


Hit the road naar de volgende bestemming: het prachtige Lake Powell. De weg er naartoe is indrukwekkend en geeft je een wijds uitzicht op de Escalante Staircase: alsof je op een gigantische traptrede rijdt. Aangekomen bij Lake Powell kun je een boottocht maken over het meer, een bezoekje brengen aan de Horseshoe Bend en een van de hoogtepunten van je reis bezoeken: Antelope Canyon. Waarvan ben jij het meest onder de indruk?

Lake Powell in het echt met deze bouwsteen

Monument Valley


Tijd om het echte cowboys- en indianengevoel in je naar boven te halen. Het prachtige Monument Valley roept mooie beelden op, bijvoorbeeld een oude indiaan met een door de zon verweerd gezicht en een prachtige verentooi. Zittend op zijn paard kijkt hij uit over de vallei. Maar ook het moderne beeld van een oneindig lange, lege weg die zich uitstrekt tot aan de horizon. Wat een fotogenieke locatie!

Monument Valley in het echt met deze bouwsteen

Grand Canyon


Dan wordt het nu tijd voor een grande bezoek aan de Grand Canyon. Het bezoekerscentrum in Grand Canyon village geeft je alle informatie die je nodig hebt om de Grand Canyon te kunnen ontdekken zoals het bij jou past: van een eenvoudige wandeling tot een meerdaagse hike. “The most scenic hole in the ground!” Nog niet uitgekeken? Maak dan een helikoptertour.

Grand Canyon in het echt met deze bouwsteen

Route 66


Inmiddels heb je al een heleboel natuur gezien. Je bent misschien wel toe aan een beetje afwisseling. En dan kom je zomaar in de buurt van bekende plaatsjes langs de Route 66. Denk aan oude verroeste auto’s, grappige verkeersborden, oude muffe schuren vol vergane glorie te midden van enorme cactussen en rijtjes brievenbussen in de woestijn. Rijd een stukje mee over de Route 66, met vanaf minuut 32 de plaats Kingman in beeld.

Beleef Route 66 straks in het echt met deze bouwsteen

Joshua Tree National Park


De volgende dag staat er een rit door de woestijn op het programma, waarbij je Joshua Tree National Park doorkruist. Rotsen en cactussen tegen de blauwe lucht, totaal anders dan wat je tot nu toe hebt gezien tijdens je reis! Je neemt de zuidelijke uitgang van het park en vervolgt je weg. Via een van de winderigste plekken op aarde, waar je dan ook 3400 windmolens ziet staan, weet je dat je bij Palm Springs in de buurt bent. Palm Springs is echt een oase in de woestijn, een vakantieoord voor de ‘rich and famous’ uit Los Angeles. Toch is er voor elk wat wils in Palm Springs.

Joshua Tree in het echt met deze bouwsteen

San Diego

Terug naar de oceaan! Je vertrekt richting een hoge bergpas, met in de achteruitkijkspiegel een spectaculair uitzicht op Palm Springs. Steeds hoger rijd je door een onherbergzaam gebied richting de laid back sfeer in San Diego. Geniet van de Spaanse invloeden in het Balboa Park, surfles aan het strand, of een bezoekje aan Old Town.

Beleef San Diego straks in het echt met deze bouwsteen

Los Angeles

Na San Diego maak je je op voor de grote stad Los Angeles. Bezoek de Santa Monica-pier, breng een paar uur door op het strand, maak een fietstocht in Venice Beach en zoek de ster van je favoriete idool op de Hollywood Walk of Fame. Ga je liever voor een pretpark? In Los Angeles is het allemaal mogelijk.

Beleef LA straks in het echt met deze bouwsteen

Zelfs aan een virtuele reis komt een einde. Je meldt je op het vliegveld van Los Angeles en levert je huurauto weer in. Na een nachtvlucht land je de volgende ochtend op Schiphol. Even bijkomen van de jetlag en alle indrukken. So long America!

The real deal in plaats van een virtuele reis naar Amerika

En? Ben je overtuigd dat een familiereis naar Amerika op jouw bucketlist hoort?

Als we straks weer mogen reizen dan kan je deze reis in het écht meemaken! Onze bestemmingsexperts zitten, ook nu, voor je klaar om je te helpen.

Dit zijn onze rondreizen in Zuidwest-Amerika

 

kamperen Monument Valley Amerika
background-pattern