Hihaa! In de cowboyboots

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ranch Bryce Canyon
 • Reisduur:
  3 dagen, 2 nachten
 • Reissom:
  € 496,- p.p. bij een gezin van 4 personen
 • € 488,- p.p. bij een gezin van 5 personen
Knoop een rode zakdoek om je nek en stop een grasspriet nonchalant in je mondhoek. Voor het ultieme cowboy gevoel mag een verblijf op een traditionele Amerikaanse ranch niet ontbreken tijdens je reis door het zuidwesten. De komende dagen leer je van echte cowboys de fijne kneepjes van het vak: lasso- en hoefijzer werpen, rodeo rijden en een (tonnen)race te paard. ’s Avonds zit je met de andere families aan de stamtafel in de saloon waar het diner je goed zal smaken. Houdt de cowboyhoed in de aanslag, want zodra de countryband de eerste riedeltjes speelt, is de hele saloon in rep en roer voor een sessie linedancing. Alle maaltijden, cowboyactiviteiten en overnachtingen zijn bij de prijs inbegrepen. Niet goedkoop, maar onder families die eerder met ons naar Amerika reisden wel de meest populaire bouwsteen.
Ranch Bryce Canyon - Amerika met kids

Dag 1 – Naar de ranch Bryce Canyon

Het programma bij de cowboyranch begint met een lunch om 12 uur in de middag. Veel reizigers vertrekken dan ook al vroeg in de ochtend vanuit Zion en rijden eerst in zo’n 2,5 uur noordwaarts naar Bryce Canyon. Opeens duiken ze overal op: pilaren in bruin, geel en rode tinten. Bij uitzichtpunten langs de weg zie je diepe kloven met steeds andere ‘hoodoos’; bizarre puntige rotsformaties. Wil je hier een wandeling maken, dan raden we aan om Bryce Canyon te bezoeken na je verblijf op de cowboyranch.

Je rijdt de stoffige oprijlaan op van een traditionele Amerika ranch, met houten hekken, stierenkoppen en dravende paarden. Je kamer is eenvoudig met een eigen badkamer en twee houten bedframes die passen bij de westernstijl van de ranch. Schrijf je bij aankomst in voor de activiteiten van vandaag en morgen; zoals onder andere lassowerpen, hoefijzerwerpen, paardrijden met of zonder tonnenrace of linedancing. Tegen zessen komt de geur van spareribs en gebakken bonen je al tegemoet onder de klapdeuren van het saloonrestaurant.

 

Dag 2 – Verblijf op de Ranch Bryce Canyon

Koeiengeloei! De echte cowboys en cowgirls mogen helpen bij het voeren van de dieren op de ranch. Daarna is het tijd voor een stevig ontbijt van toast en scrambled eggs.

Achter de ranch zijn de cowboys in de arena al druk in de weer met hoefijzers en lasso’s. Zet je rechterbeen voor, leg het stugge touw in de handpalm van je linkerhand en draai snel rondjes met je rechterhand. Joe geeft nog een aanwijzing en dan gooi je zomaar het touw om het hoofd van een (nep)koe. Ooit een rodeo gezien of graag een keer de cowboy op de stier willen zijn? Dit is je kans. Hihaa! De allerkleinsten kunnen paarden en geiten aaien en borstelen in de dierenschuur en schommelen op de autobanden in de speeltuin.

’s Middags ga je paardrijden (vanaf 8 jaar) of met een soort huifkar door de prairieheuvels. De route gaat dwars door stromende beekjes, langs rode rotsformaties en groene valleien. Na de tocht kun je bij de ranch in een groot zwemband in de rivier dobberen. Lekker even afkoelen en al het stof van je afspoelen. Zo verschijn je in elk geval topfris op de linedance-avond. Buiten bij het kampvuur speelt de countryband vrolijke riedeltjes op de banjo en de contrabas bromt over het veld. Met de stoere cowboyhoed nog op en een zonnetje dat de horizon rood kleurt is het lang nagenieten van de onvergetelijke cowboydag. Met in de verte het gehuil van coyotes vielen wij net als in een echte westernfilm dromerig in slaap.

Dag 3 – Vertrek uit Ranch Bryce Canyon

Vandaag rijd je in 3 uur naar Zion National Park waar je lekker kunt dobberen in het zwembad tussen de rocks afgewisseld met een heerlijk tochtje bergafwaarts op de mountainbikes. Kun je niet wachten: rijdt dan 5 uur all the way down naar dé Grand Canyon. Heel bijzonder is het landschap hier: heel plat en vlak. Pas als je over het randje naar beneden kijkt, zie je de uitgeslepen rotsformaties door de Colorado rivier.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Kamperen bij de Canyons

 • Reissom:
  € 38,- per nacht
 • Inbegrepen:
  reservering campingplaats, excl materiaalbox € 574 incl 6-pers tent, 4 slaapzakken, 4 matjes en kookgerei per week bij 2 volw en 2 kinderen. Mogelijk vanaf 1 week

Kamperen bij de canyons, een mooi budget alternatief op de ranch en dé manier om lekker in de natuur te genieten! De camping die we regelen ligt vlakbij de ingang van Bryce Canyon. Je kunt dan met de shuttlebus naar het park. Je plek heeft een picknicktafel en vuurpit. Er is een zwembad en veel speelruimte. Als deze vol is slaap je in het dorpje Panguitch op een half uur rijden. Dit is een hele vriendelijke camping met groot tentenveld en ook een zwembad. Plonsen maar! De kinderen vonden het na het hiken heerlijk om in de middag en avond even lekker hun eigen gang te kunnen gaan!

Wil je een deel van je reis kamperen? Kijk dan voor onze combinatie rondreis Camping, glamping & glamour.

Deze bouwsteen is goed te combineren met