Muziek op reis: street dance wereldwijd

blog

Geschreven op
donderdag 5 juli
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Als er iéts is dat herinneringen op kan roepen, dan is het wel ons zintuiglijk vermogen. Geuren, smaken én geluiden brengen je soms zo terug naar een moment in het verleden. Onze favoriete ontmoetingen op reis waren misschien wel die momenten dat we onverwachts ergens een bandje zagen spelen of mensen zagen dansen. Want laten we wel wezen: waar muziek is, is leven in de brouwerij. Op deze kindvriendelijke bestemmingen is de kans groot dat je mensen op straat ziet dansen. Street dance to the max! Nu maar eens kijken of jij en je kinderen nog de voeten stil kunnen houden.

Vriendelijke battle in Mexico

Een aantal landen noordelijker, in Mexico, houden ze ook wel van een dansje. Waar in het land vaak een mañana-mañanasfeertje hangt, gaat het er hier lekker verhit aan toe.

Salsa in de straten van Cuba

Als er één land is waar de salsa leeft, dan is het Cuba wel. En dat zul je weten; zelfs midden op straat gaan de voetjes van de vloer.

Hiphop in Florida

Welcome to Miami, bienvenido a Miami! Will Smith zong het al en dat is niet verrassend, want in hip Miami voel je overal de muzikale vibes. Zo ook op straat!

Street dance in Thailand

Je zou in Thailand misschien vooral traditionele dans verwachten, maar vergis je niet! De Thaise jongeren zijn hartstikke hip en hebben blijkbaar ook nog eens een goed gevoel voor humor …

Hippe dans in China

En zelfs in China is de street dance doorgesijpeld. Ze geven er hun eigen bijzondere twist aan.

Swingen in Zuid-Afrika

Als ze érgens wel goed kunnen bewegen, dan is het in Afrika. In elke stad in Zuid-Afrika word je wel op straat getrakteerd op muziek en dans. Genieten!

Traditionele dans in Marokko

Het Jemaa El-Fnaplein in Marrakech, Marokko staat sowieso bekend om de vele optredens, van slangenbezweerders tot acrobaten. En zo zijn er ook buikdansers. Dansen jullie mee?

Sirtaki in Griekenland

En dat je niet ver hoeft te reizen om muzikaal verrast te worden, bewijzen de Grieken wel. Ze staan te springen om de nationale dans sirtaki uit te voeren.

Meer muzikale artikelen? Kijk dan bij onze blogs!