Meivakantie 2020: 3 redenen om nu al je reis te boeken

blog

Geschreven op
donderdag 16 mei
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

De zomervakantie van 2019 is nog maar net net achter de rug. Kijken jullie toch stiekem ook al uit naar jullie volgende vakantie? Dat snappen we heel goed! Moeten we het dan echt al over 2020 hebben? Zeker weten! Het volgende jaar klinkt nog heel ver weg, maar de tijd gaat sneller dan je denkt.Waarom je nu al moet nadenken over de meivakantie van 2020? Dat leggen we je nú uit!

1: Je wilt veel kunnen doen in weinig tijd

mexico-reis-kinderen

De meivakantie duurt zelfs in het beste geval slechts twee weken; heb je pech, dan heb je zelfs maar één week. Dat betekent dat je maximaal veertien dagen hebt om jullie reis binnen te plannen, inclusief heen- en terugvlucht! En ja, om dan in twee weken op en neer te hoppen naar Australië, een land waar rijafstanden van zes uur heel normaal zijn … Dat doet natuurlijk (vrijwel) niemand.

Toch kun je alsnog wel ver weg én veel zien in een kortere periode. Denk bijvoorbeeld aan Mexico, waar de bezienswaardigheden relatief dicht bij elkaar liggen op het schiereiland Yucatán. Daarbij is het naar Mexico relatief kort vliegen: in zo’n tien uur zit je al in jullie huurauto op weg naar de eerste Maya-ruïne.

Bij een rondreis van twee weken hoort doorgaans wel een strakke planning. Zijn er extra activiteiten die jullie willen doen, dan is het helemaal handig om vroeg te zijn met boeken. Zo weet je zeker dat deze nog beschikbaar zijn op jullie gewenste dag, zodat alles binnen jullie planning past.

2: Je bent vrijwel altijd verzekerd van een fijne slaapplek

Om er zeker van te zijn dat niet alleen alle activiteiten die jullie willen doen nog beschikbaar zijn, maar ullie ook terechtkunnen bij jullie favoriete slaapplaatsen , is jullie reis vroeg boeken essentieel. Het zou namelijk zonde zijn als dat sfeervolle patiohotel in Mexicaans Campeche nét helemaal vol zit. Of als je heel graag in die supergave ecolodge in de jungle van Costa Rica had geslapen, maar deze alleen nog in het najaar beschikbaar is. De slaapplekken die we aanbieden zijn veelal kleinschalig en daardoor snel vol. Achter het net vissen voorkom je maar op één manier: bijtijds kiezen en boeken!

3: De voorpret duurt extra lang

Natuurlijk, het maakt voor de reis niet uit of je deze nou last minute boekt of juist ruim van tevoren. Toch … hoe eerder je boekt, hoe meer voorpret jullie hebben! En dus ook meer mogelijkheid om in te lezen over het land, tientallen reisgidsen van voor tot achter door te spitten en alle leuke activiteiten die jullie gaan doen al talloze keren te bespreken. En zeg nou zelf: hoe leuk is het om je héél lang ergens op te kunnen verheugen?

4. Een verre reis, maar wél zonder jetlag

Juist omdat de meivakantie zo kort is, wil je natuurlijk liever niet de eerste drie dagen helemaal van de leg zijn door een jetlag. Gelukkig zijn kinderen vaak eerder over een jetlag heen dan volwassenen en voor jullie hebben we een aantal handige anti-jetlag-tips op een rij gezet, om ook als ouders snel in het ritme te komen. Maar er zijn meerdere landen waar jullie naartoe kunnen reizen zonder überhaupt last te krijgen van een jetlag!

Jetlag-vrij reizen is bijvoorbeeld een van de pluspunten van reizen naar Zuid-Afrika en Marokko. In Zuid-Afrika is het tijdens de meivakantie namelijk net zo laat als in Nederland, en het tijdsverschil met Marokko is slechts twee uur. Daarnaast kan de temperatuur in de zomer in Marokko oplopen tot wel veertig graden, terwijl dat in april/mei rond de vijfentwintig graden ligt. Kijk, da’s een stukje aangenamer!

Alles is mogelijk

Met extra lange voorpret, de ruimste keuze in slaapplekken en activiteiten en bestemmingsexperts die jullie helpen jullie ideale reis te bouwen, zit je bij Riksja Family altijd goed. Je moet alleen nog even kiezen welke bestemming het wordt … Maar ook dáár helpen we je bij.

Naar de bestemmingswijzer

Wil je wel in 2020 weg, maar liever in een andere vakantie? Ook dan is er genoeg reden om niet op je lauweren te rusten, want de bestemmingen voor 2020 is erg populair. We leggen je uit waarom je er goed aan doet nu al aan de slag te gaan met je reisplannen voor 2020.