Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Reispapieren voor je Italië vakantie

Een paspoort of identiteitskaart is voldoende om Italië in te mogen. De reisdocumenten moeten wel geldig zijn bij terugkomst in Nederland. Vanaf 26 juni 2012 is het ook verplicht voor kinderen om een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum dan ook niet meer geldig.

Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort, neem dan contact op met de ambassade van Italië in Den Haag om de immigratieregels te checken met betrekking tot jouw nationaliteit, zie Ambassade Italië.

We raden aan om voor vertrek een aantal kopieën van je paspoort, bankpasjes en verzekeringspapieren te maken. Deze kun je achterlaten bij familie of vrienden in Nederland. Stop ook één of meerdere kopieën op verschillende plekken in je reisbagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies tijdens je Italië vakantie.

Geldzaken

In Italië betaal je met de euro en je kunt in de grotere plaatsen gewoon pinnen. Zo nu en dan bezoek je tijdens onze rondreizen afgelegen plekken en dan is het verstandig om wat cash geld op zak te hebben. Ook in winkels en restaurants is het vaak niet mogelijk om met de normale pinpas te betalen, maar een creditcard werkt soms wel. Ga hier echter niet vanuit, want het kan zomaar zijn dat ook deze niet wordt geaccepteerd.

Creditcard voor autohuur

Voor het huren van een auto is een creditcard essentieel, omdat de borgsom ter plekke via je creditcard wordt gereserveerd. Bovendien moet de naam van de hoofdbestuurder overeenkomen met de naam die op de creditcard staat vermeld.

Zakgeld

Naast de geboekte rondreis door Italië moet je rekening houden met ongeveer 55 euro per persoon per dag. Dit is inclusief maaltijden, fooien, benzine en entreegelden. Uiteindelijk ligt het natuurlijk aan jezelf hoeveel je uitgeeft, maar dit is een mooie richtlijn.

Gezondheid

Italië is een schoon land en je hebt hier net zoveel risico op ziektes als in Nederland. De medische zorg is in Italië bovendien van hoog niveau, waarbij je overal tal van apotheken vindt. Ook hebben de steden vaak moderne ziekenhuizen.

Om te voorkomen dat je toch ziek wordt, is het beter om water uit flessen te drinken en voorzichtig om te gaan met rauw vlees. Ook kan het zonnetje in Italië flink schijnen en daarom is het goed om voldoende zonnebrand mee te nemen. Voorkom een zonnesteek door een hoofddeksel en zonnebril te dragen, en drink genoeg water.

Vaccinaties nodig voor Italië?

Voor een reis door Italië heb je geen vaccinatie nodig. Je kunt voor de zekerheid wel contact opnemen met een medische instantie die hier verstand van heeft. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuis, een huisarts of de GGD. Gebruik je (sterke) medicijnen? Neem dan contact op je huisarts voor een medicijnenboekje.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen