Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Overnachten in hotels in IJsland

Op reis met Riksja Travel slaap je in IJsland in hotels die passen bij de sfeer van de omgeving. Met een zeer kort hoogseizoen is investeren in accommodaties voor IJslanders haast een onmogelijke taak en is er in de zomer een tekort aan bedden. Scholen en boerderijen worden dan heel creatief ingezet als slaapplek/tijdelijk hotel. Niet altijd heb je dan je eigen douche en toilet, maar wel is het er brandschoon. Lekker huiselijk kun je hier rondlopen op sloffen, ervaringen uitwisselen met andere reizigers en genieten van lokale kookkunst. We hebben voor onze IJsland-reizen gezocht naar kleinschalige slaapplekken en naar afwisseling in de reis.

Wat voor accommodaties kun je verwachten?

De natuur is het paradepaardje van IJsland, niet de accommodaties. Vaak zijn de hotels en guesthouses eenvoudig, met simpel ingerichte kamers bestaande uit niet meer dan twee bedden, een tafel, stoel en schilderijtje als enige decoratie. Toch, bij het openschuiven van de gordijnen wordt duidelijk waarom je juist híer overnacht…

IJslanders zijn enorm gastvrij, serveren verrassend lekker eten en hebben hygiëne hoog in het vaandel. Tijdens je reis deel je regelmatig douche en toilet met andere reizigers, want zo zitten veel accommodaties nu eenmaal in elkaar. Meestal ben je veel op pad en is het niet erg om te delen. Wil je nou liever wel je eigen badkamer met douche en toilet, kies dan voor de upgrade accommodaties.

Karakteristieke standaard accommodaties

Een schone, sfeervolle en verzorgde b&b met uitzicht op de baai is een duidelijk voorbeeld van een karakteristieke accommodatie. Ze variëren van een gastvrije boerderij, een romantisch hotel aan de waterkant en een guesthouse met uitzicht op een gletsjer. Hier ontmoetten we bijvoorbeeld de eigenaren Unnur en Jón, die er plezier in hebben om ’s avonds met hun gasten een wandeling te maken en alleen huisgemaakte producten op de menukaart zetten.

 

Upgrade accommodaties

Op de meeste plekken bieden we ook een upgrade accommodatie aan.  Deze zijn iets duurder dan degenen die we normaal aanbieden. Dit heeft onder andere met een stukje luxe te maken, zo heb je hier altijd je eigen badkamer met douche en toilet. Maar daarnaast zijn ze ook wat sfeervoller. Wanneer je voor deze accommodaties kiest, verblijf je bijvoorbeeld in een landhuis of luxe b&b. Het is slim om vroeg te boeken, want vaak is er beperkte beschikbaarheid.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen