Naar boven

Bouw je eigen China-reis

Reizen met hart voor de wereld

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

Een adembenemend land van uitersten. Geworteld in eeuwenoude cultuur en tegelijk ook de gangmaker in de sneltrein van de wereldeconomie. Waar ossen ploegen naast hypermoderne wolkenkrabbers. Tijdens je bezoek aan China slaap je in kleinschalige, traditionele hutong hotels met eigen binnenplaats en sfeervolle lodges met uitzicht op rijstvelden en Karstbergen. Je bezoekt de muur op 3 uur rijden van Bejing en ervaart daar helemaal in je eentje het oneindig lange bouwwerk. We nemen je mee naar een workshop kungfu in het park en je maakt een onvergetelijke hike bij Tiger leaping gorge. Met onze passie, kennis en reiservaring door China helpen we je aan een onvergetelijke China ervaring.

Een greep uit onze China-belevingen

Waar moet je precies zijn? Wat zijn de leukste plekjes? De bekende must-sees, maar waar zijn de wat onbekendere, verborgen pareltjes? We hebben onze favoriete ervaringen voor je uitgelicht. Wil je een volledig overzicht van onze China reizen en bouwstenen? Dan kun je terecht bij de China-bouwstenen en China-rondreizen.

dagtrein china
rondreis

China by train

 • Beijing – Xi’an – Chengdu – Yangshuo – Ping’an – Guangzhuo
 • 15 dagen / 14 nachten
 • vanaf € 1.360,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
temple of heaven beijing china
bouwsteen

Ni Hao! Welkom in Beijing

 • Beijing
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
beijing verbodenstad china
rondreis

Go China

 • Beijing – Pingyao - Xi’an – Yangshuo – Ping’an – Hong Kong
 • 16 dagen / 15 nachten
 • vanaf € 1.985,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
pandaberen chengdu jinli street china
bouwsteen

Chillen in Chengdu

 • Chengdu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Go China en Tibet in 3 weken

 • Beijing – Pingyao - Xi’an - Lhasa - Chengdu – Yangshuo – Ping’an – Hong Kong
 • 23 dagen / 22 nachten
 • vanaf € 3.770,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
vrouw met molen lhasa china
bouwsteen

Tashi Delek: Welkom in Lhasa!

 • Lhasa
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 495,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge

Familiereizen naar China

Samen de Chinese muur beklimmen, wereldsteden bezoeken, kleisoldaten zien en pandaberen spotten. China is een ontzettend bijzondere bestemming om met je kinderen naartoe te reizen. Natuurlijk is het belangrijk dat je het reistempo een beetje aanpast op je gezin en rekening houdt met de reisafstanden. Gelukkig kunnen we je hierbij goed adviseren. We zijn zelf met baby’s, peuters, kleuters als tieners naar China gegaan. Voor iedere leeftijdsgroep is er genoeg te beleven!

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Riksja bestemmingsexpert Danny
Loading...

Meer China-informatie en inspiratie

Wij zijn gek op China en vertellen je er graag meer over. Op onze reisblog over China vind je allerlei leuke verhalen, nieuwtjes en tips.

Riksja brengt je dichterbij

Voor ons is een bezoek aan de Chinese muur onvergetelijk. Maar ook een bezoek aan het Noord Westen van China waar je de Tibetaanse invloeden overal voelt is bijzonder. Met Riksja reis je langs de mooiste rijstvelden en terrassen ter wereld. Je ontdekt China individueel, wat betekent dat je alleen met je eigen reisgezelschap reist. Daar komt bij dat we je zo ver mogelijk om het massatoerisme heen laten reizen, waardoor je het echte China leert kennen.
Onze China-expert Danny staat je met raad en daad bij. En met 33 China-reizen op zijn naam kan hij je alles over dit bijzondere land vertellen en voorzien van handige insidertips!

Reizen met impact
Bij Riksja werken we er hard aan om met reizen een positieve impact te hebben op de wereld. Daarin vinden we het belangrijk dat het geld dat jij uitgeeft aan je reis vooral bij de lokale bevolking terecht komt. We werken vooral met lokale ondernemers en hoteleigenaren, waardoor je sfeervol slaapt, weg van de massa én met support voor de lokale economie. Ook werken we nauw samen met onze lokale agenten om te zorgen voor eerlijke prijzen voor gidsen die je een deel van hun land laten zien en werken we enkel met chauffeurs die een eerlijk loon krijgen voor hun werk. Jouw ervaring in China is voor ons belangrijk, daarbij zorgen wij ervoor dat dit zo duurzaam en verantwoord mogelijk gebeurt.

Praktische informatie over China
Voordat je op reis gaat wil je natuurlijk goed geïnformeerd worden over alles wat je kunt verwachten. Hoe zit het nou precies met een visum, het gezondheidsstelsel in China, de munteenheid en je paspoort? Maar ook wil je graag weten wat de leukste restaurants zijn. Je kunt hier het internet voor afstruinen of gewoon bij ons terecht. Op onze pagina met praktische informatie vertellen we je onder andere over:

– paspoort, geld en visum
gezondheid in China
Praktische reistips
vliegtickets
corona informatie binnen China
– de beste reistijd voor China?

background-pattern