ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Route-66-Amerika-roadtrip-benzinepomp

De Zuid West Amerika reis van reisspecialist Jessica

blog

Amerika specialist Jessica kwam een jaar geleden ons Amerika team versterken. Enthousiast was ze al over Amerika maar na haar eigen reis door het Zuid Westen in september kan ze met nog meer passie over het land vertellen. Ik heb Jessica gevraagd naar haar ervaringen tijdens haar reis.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 14 december
Geschreven door
Lianne Boerma

Wat was je route?
Los Angeles – Route 66 – Grand Canyon – Monument Valley – Page – Zion – Las Vegas – Mammoth Lakes – Yosemite – San Francisco – Highway 1 – Santa Barbara
Dus eigenlijk onze Roadtrip USA reis maar dan nog uitgebreid met Page/Antelope Canyon.

Route66 benzinepomp reiziger Amerika
San-Francisco-fietsen-amerika-rondreis

Wat vond je de leukste stad tijdens je Zuid West Amerika reis?
Ik vond San Francisco absoluut de leukste stad. Er hangt een fijne sfeer en er is zoveel te doen. We hadden hier gelukkig twee volle dagen en vonden het fijn dat we vooral al wat tours geregeld hadden. Zo zagen we verschillende gezichten van de stad. De Chinatown tour hadden we zelf nooit gevonden. Je leert veel van de enthousiaste gids en krijgt echt een goed beeld van deze unieke wijk. Alcatraz hoort gewoon bij een bezoek aan San Fran en gelukkig hadden we kaartjes al geregeld want ter plaatse waren kaartjes voor die dag niet meer beschikbaar. Ook deden we fietstour over de Golden Gate Bridge. Een leuke ervaring en wij houden wel van een beetje sportiviteit op reis. En het hotel midden in de stad was ook fijn. Zo konden we veel lopend doen.

Wat is je favoriete Nationale Park?
Monument Valley, hoewel dat officieel geen National Park is maar een Navajo Park. Het is een stuk minder druk dan de andere parken maar het is zo ontzettend mooi. Vooral de paardrij tocht hadden we niet willen missen. Je hebt echt een alleen op de wereld gevoel tussen de immense rotsen waar je op je paard doorheen hobbelt. Mijn vriend had nooit op een paard gezeten en vond het best spannend. Dat was gelukkig geen probleem. Hij kreeg een mak paard wat rustig door de vallei sjokte.

Welke overnachting sprong er voor jullie uit?
Wij vonden Santa Barbara heel leuk. Heel gastvriendelijk, een knus ingerichte kamer en een fijn zwembad. Ook was er elke middag wine & cheese hour zodat je ook de andere gasten van het hotel kon ontmoeten en verhalen uit kon wisselen (als je daar behoefte aan had natuurlijk). Het hotel had beachcruisers die je gratis kon gebruiken zodat je de auto even lekker op de parkeerplaats kan laten staan. In Santa Barbara is verder kent geen grote bezienswaardigheden maar dat maakte het juist zo fijn. Even gewoon echt ontspannen na een drukke reis zonder (voor ons gevoel) iets te moeten.

Grand Canyon vakantie Amerika bucketlist

Wat mag niet ontbreken tijdens een reis door het Zuid Westen?

Heel cliché maar de Grand Canyon moet je gewoon gezien hebben. Het is echt een kippenvel moment als je over het randje kijkt. Gelukkig past hij bijna altijd op je route. En mocht je nog wat budget over hebben dan is de helikopter vlucht ook echt wel een ‘once in a lifetime’ ervaring.

Viel er nog wat tegen?
Als ik heel eerlijk ben viel de Antelope Canyon tour een beetje tegen. Ik had zelf niet verwacht dat er zo veel mensen tegelijk zouden zijn. Je loopt in een rijtje door de kloof met je gids. Gelukkig zorgt de gids er wel voor dat je foto’s kan maken waarop het net lijkt of er niemand anders is. De foto’s zijn dan ook wel fantastisch.

Waarom zou je andere mensen aanraden om met Riksja Amerika op reis te gaan?
Ik vond het gewoon echt heel fijn dat ik ter plaatse niets meer hoefde te regelen. Zeker omdat je lange dagen maakt en soms pas laat op een volgende bestemming aankomt. Als je dan een excursie de volgende dag wilt doen is het dan vaak niet meer te regelen. Verder vond ik de overnachtingen midden in of vlakbij de Nationale Parken wel echt een groot voordeel. Zo haal je het meeste uit je reis en voorkom je het rijden van onnodige kilometers.

Wil je ook graag aan de slag met jouw Amerika reis dan helpt Jessica of een van haar andere enthousiaste Amerika collega’s je graag verder.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern