Wild, wilder, wildst in het westen

blog

Geschreven op
woensdag 23 augustus
Geschreven door
Delen op social media

Kun jij geen genoeg krijgen van natuur? Houd je van het rijke buitenleven? Lees dan snel verder! We hebben drie ruige bestemmingen in het ‘wilde westen’ op een rij gezet: Amerika, Costa Rica en Peru. Waar word jij wild van?

1. Wild in Wild West Amerika

Laat je auto staan en mountainbike dwars door het ruige Zion National Park. In de zinderende hitte voel je zweetdruppels over je rug lopen, terwijl je tussen immense rode rotsen fietst. 

Fietsen door Zion NP
Veel reizigers in Amerika willen zoveel mogelijk nationale parken zien. Een nachtje slapen en hup, door. Wij vinden het zonde dat je die ruige natuur dan alleen door een autoraam ziet. Het kan namelijk ook anders anders. Ga bijvoorbeeld naar Zion NP en slaap in een echt saloonhotel, met houten balken, grote bedden en piepende saloondeuren. En dat met 360 graden uitzicht op de rode rotsen. Laat hier de auto een dag staan en stap op de mountainbike. Je fietst dwars door het park naar plekken waar auto’s niet mogen komen. Picknick aan de oever van de rivier, met een sandwich die je ’s morgens bij de deli hebt gehaald. Even pootjebaden om af te koelen en door naar het volgende uitzichtpunt. Ja, dit is ook afvinken… alleen dan op de fiets, midden in de ruige natuur!

TIP: juli en augustus zijn de drukste maanden in de nationale parken in het zuidwesten van Amerika en het saloonhotel is snel volgeboekt (net als andere hotels, trouwens). Boek je reis met Riksja Amerika daarom uiterlijk in januari of februari, zodat je er zeker van bent dat je kunt slapen als een cowboy. Trouwens, ook leuk om te doen met kinderen!

2. Wilder in natuurlijk Costa Rica

Costa Rica is een land vol wild. Wilde dieren, om precies te zijn. Stap in de jungleboot van gids Ray en spot die luierende luiaarden, kaaimannen en brullende apen in real life.

Een goede gids is een must om het wild in Costa Rica te kunnen spotten. Gids Ray in Tortuguero National Park is er zo een. Hij ziet in no time de priemende ogen van een kaaiman en vaart behendig met zijn bootje over de junglerivier. Zelf leer je al snel om ook de oren te spitsen, want elk geritsel kan een aap of vogel zijn. De boottocht brengt je dwars door de jungle naar het strand. Met een beetje geluk zie je schildpadden eieren leggen of babyschildpadden de weg naar zee zoeken. Oh ja, vergeet de dolfijnen niet die soms een showtje komen geven. Pak jij je verrekijker vast in?

TIP: kun je geen genoeg krijgen, combineer dan met Riksja Costa Rica je eigen Costa Rica-reis met Panama of Nicaragua. Voor reizen met kinderen bieden we een speciaal programma aan op CostaRicaKids.nl. La Pura Vida!

3. Wildst in ruig Peru

Back to basic op bijna 5000 meter hoogte. Dat is de ruige Altiplano in Peru. Met een stoere jeep rijd je over onherbergzame wegen, waar af en toe een lama oversteekt.

Lama's altiplano Peru

Peru staat natuurlijk bekend om Machu Picchu, maar echt ruig wordt het op de Altiplano. Op de hoogvlakte is de lucht zo ijl dat niet alleen het uitzicht je doet happen naar lucht. Vanuit de stad Arequipa stap je in een jeep richting Colca Canyon. Al snel ga je de hoogte in en wordt het landschap kaler. Je ziet boeren het land bewerken; de rimpels in hun bijna leerachtige gezicht verraden hoe zwaar de leefomstandigheden hier zijn. Dorpen bestaan slechts uit enkele huizen en de voorzieningen zijn schaars. Dat maakt het voor ons zo ruig. Back to basic op een hoogte van bijna 5.000 meter! Op de route kom je langs sneeuwreuzen en thermale bronnen waar je even op kunt warmen, want het kan hier echt koud zijn. Zelfs in dit onherbergzame landschap wonen wilde dieren. Lama’s, alpaca’s en vicuna’s hebben vele vierkante kilometers om een plukje vers gras te vinden. Eenmaal bij de Colca Canyon kun je de zeldzame Andes-condor spotten, waar er nog maar een paar honderd van in Peru leven. Hoe wild is dat?

TIP: wil je dit ruige landschap ook van dichtbij beleven en het combineren met de Machu Picchu-Incatrail? Reserveer de trail minimaal zes maanden van tevoren; de route is populair en de toegang is beperkt!

Benieuwd naar meer wilde plekken? We bieden meer dan veertig bestemmingen wereldwijd aan, waar elke natuurliefhebber z’n hart op kan halen. Veel reisplezier toegewenst!