Tips voor een handig ingepakte rugzak

blog

Geschreven op
maandag 14 augustus
Geschreven door
Delen op social media

Wanneer je op reis vertrekt, ga je keuzes maken bij het inpakken: wat neem ik mee, wat heb ik echt nodig en hoeveel gewicht mag ik meenemen op het vliegtuig? Het zijn zomaar wat vragen die ongetwijfeld de revue zullen passeren.

Wat je inpakt is ook afhankelijk van je bestemming, de weersomstandigheden, je reisgenoten, je type reis en je persoonlijkheid. Neem je die hoge hakken mee op safari? Het is een aanrader om buiten je koffer of backpack ook een rugzak mee te nemen; handig als handbagage tijdens de vlucht. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een vest en een extra paar sokken meenemen – lekker knus en warm tijdens de vlucht -, maar ook een leesboek of e-reader, je tablet en enkele reservekledingstukken. Vertrek je in de winter naar een warm land? Dan kun je er een paar slippers en je zonnebril in steken, zodat je nadat je het vliegtuig verlaat instant warmweerproof bent. Wat doe je vervolgens met je rugzak tijdens de reis? Afhankelijk van je type reis zijn dit enkele tips!

Meerdaagse trekking in Peru

De klassieke Incatrail in Peru loop je tijdens een vierdaagse trekking met kampeerovernachtingen. Als je een normale conditie hebt is het lopen van de trail dé manier om de grootste ruïnestad van het Inca-tijdperk te bereiken. Let wel: je mag op de terugweg slechts vijf kilo meenemen op de trein. Denk er dus op voorhand goed over na wat je écht nodig hebt. Waarschijnlijk zul je je camera niet vergeten, maar denk ook aan een powerbank of extra batterij; die komen zeker van pas als je langer onderweg bent. Na een hele dag wandelen zul je blij zijn als je ’s avonds een basic douche kunt nemen, dus neem een compact, sneldrogend handdoekje mee. Start de volgende dag met een setje propere kleren, ondergoed en sokken: lekker fris. Handig als je ook deodorant bij hebt – je reisgenoten zullen je dankbaar zijn. Tenslotte neem je zeker water, een rolletje wc-papier, een klein ehbo-kitje, muggenspray, een slaapzak en een matje mee. De tenten en resterende kampeerbenodigdheden nemen de dragers voor je mee.

Op zoek naar de Big Five tijdens een safari

De wildparken van Tanzania staan bij menig safariliefhebber hoog op de bucket list. Van de olifanten in Tarangire of Lake Manyara rijd je de Serengeti in, waar leeuwen gapend hun eerste jacht voorbereiden. Sluit de safari af met een afdaling in de Ngorongoro-krater, die de grootste dichtheid wilde dieren ter wereld kent. Privé of in een groepje van maximaal zes personen ga je in een safari-jeep op zoek naar de Big Five. In je rugzak neem je voldoende drinken, een snack voor tussendoor, zonnemelk, hoedje, zonnebril en een muggenspray mee. Je vertrekt dikwijls al voor dag en dauw en dan kan het nog fris zijn: een warm vest is echt een noodzaak. En dan begint het speuren naar de Big Five. Vergeet je verrekijker dan ook niet mee te nemen! Spot jij die eerste olifant of gaat de eer naar je reisgenoten? De getrainde ogen van je chauffeur zullen je dikwijls voor zijn. Gedurende de dag ontdek je de Tanzaniaanse wildernis. Wie weet spot je luierende leeuwen, gigantische olifanten of een indrukwekkende neushoorn. Houd je camera bij de hand om die momenten vast te leggen. Terug thuis kun je weer heerlijk wegdromen bij je foto’s.

Op het strand met je kinderen

Of het nu Florida, Costa Rica of Thailand is, als je met kinderen naar het strand gaat, kun je maar het best goed georganiseerd zijn. Tip: geef de kids hun eigen vrolijke rugzakje mee, waar ze hun favoriete strandhanddoek, een snoepje, reservekledij en leuke compacte speelgoedjes zoals een opblaasbal in kwijt kunnen. In de volwassen rugzak gaan sowieso een strandhanddoek, een leesboek, je mobiel (vergeet je beschermhoesje niet!), drinkwater, badkledij, slippers, zonnemelk, ehbo-kitje, pleisters, een hoedje en een zonnebril. O en vergeet ook de snoetenpoetsers niet; je weet wel, van die natte doekjes. Het kan handig zijn om een vestje bij te hebben, voor het geval het iets frisser wordt. De leuke familiemomenten wil je vast en zeker vereeuwigen, dus pak ook je camera in. Zo, je bent volledig gereed om te genieten van een leuk, vrolijk, spelend dagje strand!

Nog op zoek naar een leuke, mooie of handige rugzak? Bij A.S.Adventure kun je een hele selectie van rugzakken terugvinden voor elke type trip.