Nieuwe bestemmingen!

blog

Geschreven op
dinsdag 6 september
Geschreven door
Delen op social media

We hebben een heel leuk nieuwtje: we krijgen er de komende tijd een aantal bijzondere nieuwe Riksja-bestemmingen bij, met bijzondere slaapplekken en eigenwijze reisroutes zoals je van ons gewend bent. Niet met de oude vertrouwde bouwstenen, maar wel met voldoende keuze om de reis helemaal naar jouw hand te zetten. Benieuwd welke landen (weer) bij Riksja zullen schitteren?

#1. IJsland

ijsland-riksja-travel

Borrelende modderpoelen, spuitende geisers, kolkende watervallen, walvissen spotten voor de kust … Ja, dit is IJsland! Je hoeft er maar drie uur voor te vliegen, maar het natuurgeweld is ronduit spectaculair. Veel reizigers slapen in Reykjavik en doen alles vanuit daar, maar wij vinden dat zonde en reizen van plek naar plek. Dan zie en doe je echt meer: zo slaap je met ons bij een IJslandse boer, ga je met een 4×4 dwars door de hooglanden, badder je in thermale bronnen en nog zoveel meer.

IJsland is nu te boeken! Ga nu naar Riksja IJsland.

#2. Madagaskar

madagascar-riksja-travel
Het eiland Madagaskar is zo groot als Frankrijk en de Benelux samen, maar de landschappen zijn ongelofelijk afwisselend. Je hebt er tropische jungle, savanne, woestijn, bergen, mangroven, vulkanen, theeplantages, rijstterrassen en koraalriffen voor de kust. En je komt er veel planten en dieren tegen die je nergens anders ter wereld vindt. Madagaskar vonden we een enorme verrassing! Vaar in een boomstambootje en slaap in een ecolodge midden in een natuurreservaat of spot bultruggen aan de kust.

En ook Madagaskar is nu te boeken! Ga nu naar Riksja Madagaskar.

#3. Japan

japan-bestemming

Japan is een land van tegenstellingen. Zakenmannen in nette pakken, dames in kimono’s en meiden in Lolitastijl het straatbeeld. Vanuit een wolkenkrabber kijk je uit op groene zentuinen of mystieke tempels. We laten je Japan ontdekken per shinkansen (hogesnelheidstrein) en onderweg schuif je voor een sushi-diner aan aan een lopendeband in een hippe bar, fiets je door Kyoto of wandel je door groene berggebieden.

Japan is vanaf nu beschikbaar! Bezoek nu Riksja Japan.

 #4. Suriname

suriname-nieuwe-bestemming

Een stukje Nederland, maar dan ver weg, zo voelt Suriname voor ons. In Paramaribo proef je hoe roti echt hoort te smaken. Dan reis je het diepe Amazonewoud in en leer je de jungle te gebruiken als apotheek, net zoals de indianen doen. Met brullende apen op de achtergrond val je in slaap in je lodge. Of zie je liever schildpadden van wel zeshonderd kilo (de grootste ter wereld!) eieren leggen op het strand? Gehaast reizen doen we in ieder geval niet: hier gaat alles op een lekker Surinaams tempo.

Suriname is vanaf nu te boeken! Ga nu naar Riksja Suriname.

#5. Lapland

lapland-riksja-bestemming
Zet je warme muts op, trek je handschoenen aan en glijd met een huskyslee dwars door de dikke sneeuw. Lapland is een reis met alles erop en eraan en een once in a lifetime experience. Je slaapt in een sneeuwhotel of blokhut met haardvuur en eigen sauna en met een warm pak dobber je tussen ijsschotsen of sjees je met volle adrenaline per sneeuwscooter door het sneeuwlandschap. En wie weet spot je het noorderlicht!

Ook Lapland is nu beschikbaar! Bezoek nu Riksja Lapland.

#6. Jamaica

jamaica-riksja
Jamaica is de broedplaats van de reggae en natuurlijk van Bob Marley. Het eiland is qua oppervlakte maar een derde van Nederland, maar het zit bomvol afwisseling: van lange zandstranden en koloniale plantagehuizen tot bruisende watervallen en groene bergen. Je kunt er perfect rondreizen in je eigen huurauto en na je ontdekkingstocht neerploffen op een mooi Caribisch strand. Yah man!

Jamaica is vanaf nu te boeken! Ga nu naar Riksja Jamaica.

Ga je liever ergens ander heen? Bekijk dan een van onze ruim 40 andere bestemmingen.