Driekwart Riksja-reizigers gebruikt vakantiegeld voor vakantie

blog

Geschreven op
dinsdag 22 mei
Geschreven door
Delen op social media

Last-minutes populair; Riksja Travel haakt in op tendens

De meimaand is een maand waarin menigeen al de dagen aftelt tot het salaris binnenkomt: het vakantiegeld komt eraan. Hoewel de term impliceert dat de extra salarisuitkering bedoeld is voor vakantie, wordt het nog vaak genoeg gebruikt voor het betalen van een verbouwing, het aflossen van schulden of om de spaarrekening te spekken. Uit onderzoek van het Nibud bleek in 2017 dat ‘slechts’ 45% van de ondervraagden het geld gebruikte om op reis te gaan.

Wij konden ons niet vinden in die cijfers en hebben dit jaar daarom een steekproef gehouden onder onze eigen reizigers. Hieruit bleek dat maar liefst 75% van plan is het geld uit te geven aan vakantie. Wellicht komt het grote verschil voort uit het feit dat er natuurlijk veel fervente reizigers in ons panel zitten. Maar ook die hebben schulden of willen sparen. Wellicht stellen de echte reislustigen die ene verbouwing net iets langer uit om de wereld te gaan verkennen!

We hebben de laatste jaren gemerkt dat er een flinke markt is aan lastminuteboekers die hun vakantiegeld willen gebruiken om deze zomer nog op reis te gaan. Omdat wij reizen organiseren die ver weg blijven van het massatoerisme, is het aanbod kleiner en zijn bestemmingen vaak vroeger uitverkocht. Bij een last-minute denken veel mensen aan een pakketreis naar de zon, waarbij vlucht en een hotelverblijf op één locatie inbegrepen zijn. Wij bieden dat soort reizen niet aan. Een Riksja-reis bestaat uit verschillende accommodaties, (vaak lokaal) vervoer en bijzondere activiteiten. We kiezen onze slaapplekken zelf uit; plekken die vaak gerund worden door locals en waar je echt de sfeer van het land kunt proeven. Daar zijn er geen duizenden van, dus als je te laat bent, zitten alle plekken al vol.

Vorig jaar moesten we bijna duizend reizigers teleurstellen die té laat besloten dat ze toch nog een avontuurlijke reis wilden gaan ondernemen. Omdat we late boekers toch graag de kans willen bieden om een verre reis te maken én de sfeer van het land te proeven, hebben onze eigen bestemmingsexperts dit jaar speciale last-minute rondreizen ontwikkeld. We hebben twaalf bestemmingen geselecteerd die perfect zijn deze zomer en waar we beschikbaarheid van de reis kunnen garanderen. Zo hoef je geen standaard pakketreis te maken, maar kun je nog op een Riksja-zomeravontuur. Wie nu boekt, kan al over twee werkdagen in het vliegtuig zitten!

Bekijk onze zomeravonturen